Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

Postprzez TeBeusz » 19 lis 2015, o 22:34

PTR1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czyli wg Ciebie w opisie aukcji SilverVIP było napisane, że przedmiot sprzedaży będzie u Ciebie określonego dnia czy zostanie wysłany w ciągu 48h? Jeśli wysłany w 48h to niekoniecznie znaczy, że przyjdzie za dwa czy trzy dni. Z resztą w opisie z tego pamiętam było że faktycznie jest szybciej a czas chyba szacowali w przedziale 5-13 dni.
Nie ulega wątpliwości, że powinni zgodnie z opisem wysłać w 48h, ale nikt Ci nie gwarantował, że towar będzie u Ciebie zaraz.

Argument ze stratami moralnymi przy zakupie telefonu za kwoty do 150$ nie przemawia jakoś do mnie. Rozumiem, że chodzi o zasady. Ale już np stwierdzenie, że "Jeśli dostanę vat to nie odpuszczę i będę się ubiegał o zwrot za vat, różnice kosztów wysyłki z Chin i minimum 20$ refunda z wynikłej sytuacji" jest trochę nadużyciem. Gdzie było napisane, że masz gwarancję zakupów bez VAT?
TeBeusz

Telefon:: HTC ONE M7

Postprzez Jaro070 » 19 lis 2015, o 22:43

Goldway już dawno pisał, że może zostać nałożony VAT na przesyłki z Estonii.
Nigdy nic nie wygrałem na tym forum :/
Jaro070

Pochwały: 5
Telefon:: Jolla JP-1301

Postprzez Piotr Blaszczyk » 19 lis 2015, o 22:52

Swieżak jestem i mam problem(?)
kupiłem za 119,99:
Kod: Zaznacz cały
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

i po paru dniach dostałem info od Goldwaya:

sorry for mistaken list, it’s only 1pc broken box phone in Estonia warehouse. And already sold out.
1. Cancel order and get 5 usd coupon for compensation.
2. Pay more 10 usd, which is total 129.99 usd, to get a new phone from China, delivery time would be average 15~60 days.
3. Choice 10pcs to pay 10 usd via below link,
http://www.aliexpress.com/store/product ... 48609.html

Mam jakąś alternatywę do tego co mi proponują czy też muszę przystać na ich warunki ?
Piotr Blaszczyk

Telefon:: umi zero

Postprzez TeBeusz » 19 lis 2015, o 22:53

valgir napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Kolega dobrze mówi. Lepiej poczekać na oficjalne stanowisko Goldwaya w tej kwestii i wówczas się ustosunkować do sytuacji.
Aczkolwiek przyznaje, że po takim odzewie od klientów nie spieszy im się z odpowiedzią.
TeBeusz

Postprzez sebam135 » 19 lis 2015, o 22:56

dzisiaj własnie przyszedł mi xiaomi redmi note 2 zakupiony 11.11 wysyłka z Estonii bez vat-u:)
sebam135

Telefon:: sony
ROM: 3

Postprzez PTR1 » 19 lis 2015, o 23:01

@valgir
Zamawiając u Goldway'a liczyłem się z tym, że może być vat, ALE, że nie dostałem żadnej informacji od sprzedającego przed wysyłką, że towar zostanie wysłany jednak z Chin w 48h, a nie z Estonii w 48h tak jak to było w "umowie" i czy sobie tego życzę, czyli wiedząc, że zostanę oszukany, nie zamawiałbym towaru u Goldway'a. To jest taki "efekt motyla", jeśli nie oglądałeś to polecam, dobry film.

@TeBeusz
No właśnie, chodzi o to, że miała być wysyłka w 48h z Estonii a nie z Chin co automatycznie wydłuża wysyłkę. Wiesz co to są straty moralne? Np. odczucie człowieka, że zaufał komuś/czemuś a został oszukany. Nawet gdyby to były waciki i za 0,5$.. to nie jest ważne co i za ile, liczy się sam fakt.
PTR1

Telefon:: ZTE z7 Mini
ROM: nubia UI v2.5.0

Postprzez TeBeusz » 19 lis 2015, o 23:15

@PTR1
A teraz będziesz chciał przeliczyć "odczucia" na pieniądze w postaci refundacji.
Goldway powinien dotrzymać warunków umowy. Jeśli tego nie uczynił to należałoby napisać do nich z prośbą o wyjaśnienie sytuacji.
Możesz zawsze wszcząć spór na Ali. Lub w skrajnym wypadku dążyć do odstąpienia od umowy ubieganie się o zwrot itp. Nie masz telefonu ale czy jesteś w stanie zaufać ponownie Goldway, że wyślą Ci to co chcesz i w czasie jaki Cię satysfakcjonuje..
TeBeusz

Postprzez PTR1 » 19 lis 2015, o 23:30

@TeBeusz
No a na co mam to przeliczać w tej sytuacji? Mam mu jeszcze podziękować i wysłać uśmiechnięta buźke i przeczytać jego "sorry"? :)
Myślisz, że tego nie zrobiłem? :) czekam od wczoraj na jakąś odpowiedź z jego strony.
PTR1

Postprzez ihaman » 20 lis 2015, o 00:55

PTR1 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mi odpisał głupio że tego typu status na trackingu to wina wolnego odświeżania. A skoro kręci będę się ubiegać o refund w końcu nie wywiązał się z umowy i jeszcze kłamie w żywe oczy
ihaman

Telefon:: HDC

Postprzez PTR1 » 20 lis 2015, o 00:57

ihaman napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mi odpisał głupio że tego typu status na trackingu to wina wolnego odświeżania. A skoro kręci będę się ubiegać o refund w końcu nie wywiązał się z umowy i jeszcze kłamie w żywe oczy

Żadnego poczucia honoru i szacunku do klienta. Myślałem, że w Azji akurat honor mają.
PTR1

Postprzez HongKong_Goldway » 20 lis 2015, o 01:38

Dostaliśmy parędziesiąt numerów przesyłek do sprawdzenia. Jak dotąd po sprawdzeniu ponad połowy tylko jedna paczka wyszła z opóźnieniem i otrzyma rekompensatę za dzień opóźnienia. Reszta paczek została wysłana 13.11.15. Według naszych ustaleń opóźnienia w pojawieniu się paczek w trackingu są spowodowane przez pocztę estońską.
Czekam na potwierdzenie od działu wysyłki sprawdzenia drugiej połowy listy Waszych zamówień, oraz na dokument od firmy SF, która zajmuje się nadawaniem paczek z potwierdzeniem daty nadania paczek , który tutaj wrzucę aby wszystko było fair.

Proszę Was o cierpliwość jeszcze paręnaście godzin.
HongKong_Goldway
AKTYWNY

Pochwały: 48
Telefon:: Xiaomi, LeTV.

Postprzez PTR1 » 20 lis 2015, o 02:02

HongKong_Goldway napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czyli twierdzicie, że wysłaliście paczki 13.11.15 z ESTONII?
PTR1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić