przez Dorpat » 5 lip 2017, o 10:37
Mam Homtom HT6 z 2015 roku z baterią 6250 mAh, a tutaj nowość/świeżynka 2017 roku z baterią tylko 5500 mAh. Nie widzę postępu, ani specjalnie niczego co przekonałoby mnie na porzucenia HT6 na rzecz HT50. Liczyłem, że w 2017 roku Homtomy osiągną 7000 - 8000 mAh, a tutaj zamiast postępu niższa pojemność baterii. Dodatkowo ten telefon jest nieznacznie większy od mojego starego HT6, ale o milimetr cieńszy. Więc chyba bateria jak w HT6 bez problemu by się zmieściła, a może nawet i nieco większa.
Gdyby do HT50 wrzucili Snapdragona 625 i baterię z Homotm HT6, to byłby lider pod względem czasu działania na baterii i naprawdę zainteresowałbym się kupnem tego telefonu, nawet jakby było z 20 baksów droższy. Słaby, leciwy procesor Mediatek, niespecjalnie dobrze zarządzający energią, plus ekran 5,5 cala i duża bateria to trochę dziwne połączenie jak dla mnie. Serio, Snapek 625, bateria jak z HT6, najnowszy android, 3 giga ramu i dobra cena i moim zdaniem byłby to murowany hit (nawet bez ekranu fullHD).