Homtom HT3 Pro - duże zużycie baterii, zmiana ROM'u.

Nie piszemy tutaj o problemach typowych dla poszczególnych modeli telefonów

Homtom HT3 Pro - duże zużycie baterii, zmiana ROM'u.

Postprzez maourycy » 3 sie 2016, o 17:02

witam, potrzebuje zmienić ROM w telefonie Homtom HT3 Pro. Aktualnie posiadam 5.1 , chciałbym zainstalować 6.1 lecz nie wiem która wersje.
Co do baterii - gdy telefonu nie używam zużycie baterii jest ogromne..
W zakładce "bateria" najwięcej zużywa :
- telefon nieaktywny
- system android
Oba nawet do 50% czasem nawet więcej...
Telefon jest nowy , podobno jest to problem z wersja androida.. Ściągałem mu DS Battery Safer i nic to nie daje.. Bateria ledwo wytrzyma jeden dzień .. Proszę o pomoc.
maourycy
 
Posty: 24
Dołączył(a): 11 lis 2014, o 23:21
Telefon:: apple

Reklama

Re: Homtom HT3 Pro - duże zużycie baterii, zmiana ROM'u.

Postprzez rafi1 » 3 sie 2016, o 17:56

Problem znany od początku. Androida 6 nie ma i pewnie nigdy nie będzie. Jest nikła nadzieja, że po wielu miesiącach producent naprawi znany wszystkim błąd z diodą LED ( po jej zaświeceniu procesor wskakuje na 100% i tak zostaje aż do rozładowania)... Wiele ludzi pisało na ich facebook'u i albo rżną głupa albo obiecują update i tak w kółko. Ogólnie firma kompletnie niepoważna i amatorska nawet na tle innych chińskich wynalazków. Pozostałe modele borykają się z podobnymi błędami... Jednym słowem DRAMAT.
rafi1
 
Posty: 5
Dołączył(a): 31 mar 2016, o 15:20
Pochwały: 1
Telefon:: homtom

Re: Homtom HT3 Pro - duże zużycie baterii, zmiana ROM'u.

Postprzez maourycy » 3 sie 2016, o 23:03

Wiem, że nie ma androida 6 dedykowanego od producenta, ale myślałem, aby jakiś pod pasować do telefonu... Co do diody LED to samo jej istnienie mnie wkurza, a jeśli to prawda z baterią to ... naprawdę...
Wiem ,że da się tego typu rzeczy jak migająca diode LED odinstalować , ktoś wie jak? Dzięki za odpowiedz.

Albo wgrać od innego telefonu ten sam android 5.1 lecz od innego producenta, który nie uwzględnia diody led? da się tak?



aaa
maourycy
 
Posty: 24
Dołączył(a): 11 lis 2014, o 23:21
Telefon:: apple

Re: Homtom HT3 Pro - duże zużycie baterii, zmiana ROM'u.

Postprzez rafi1 » 7 sie 2016, o 09:33

Inne ROMy masz tutaj: http://www.needrom.com/category/doogee/homtom/t3-pro/
a wyłączyć LEDa można chyba mtknoled.apk do pobrania z http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=41035810
rafi1
 
Posty: 5
Dołączył(a): 31 mar 2016, o 15:20
Pochwały: 1
Telefon:: homtom


Powrót do ROMy i Modyfikacje



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama