Geekbuying - Promocje / Rozmowy ogólne

Geekbuying

Re: Geekbuying - Promocje / Rozmowy ogólne

Postprzez mkoniuszko » 20 paź 2015, o 22:46

Geekbuying napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Hello friend,

Can you please give me your order number?

Thanks

Cammy

The order number is 3380354
mkoniuszko

Telefon:: samsung

Postprzez santacruz » 20 paź 2015, o 23:44

na Banggood masz za podobną cenę oryginały. Choć te też wyglądają legitnie.
santacruz

Telefon:: Samsung

Re: Problem with tracking

Postprzez Geekbuying » 22 paź 2015, o 11:22

pete67 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Hello.

You can contact here: http://www.geekbuying.com/help/about/address/

support_payment@geekbuying.com
About payment failure, invalid coupon, duplicated orders, cancel orders, report error
support_tracking@geekbuying.com
About change address/shipping method, order status, tracking information, custom clearance
support_aftersale@geekbuying.com
About missing item, wrong item, defective item, item problems
For wholesale order, please contact our wholesale team
via Email: wholesale@geekbuying.com
For affiliate affairs, please contact our marketing manager
via Email: marketing@geekbuying.com

Have a nice day

Cammy
Buy One Get One Free TV BOX!! -->>Click

Leagoo Christmas Sale -- Smart Phone low to $59.99

Elephone Ivory -->> $12.12 To Grab One
Geekbuying
VIP

Telefon:: Cubot, JIAYU, THl

Re: piston3 za 15$

Postprzez Geekbuying » 22 paź 2015, o 11:23

pete67 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Hello friend,

It is original. If fake you can get refund.

Have a nice day

Cammy

Geekbuying
VIP

Postprzez Geekbuying » 22 paź 2015, o 11:23

mkoniuszko napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Hi, Our sale will contact you as soon as possible.

Have a nice day

Cammy

Geekbuying
VIP

Postprzez pete67 » 22 paź 2015, o 13:24

14 Dzień i wreszcie moje pistonki ruszyły...
geekbuying jakoś nie powala prędkością wysyłki.
Mam nadzieję że chociaż oryginalne :)

Kompletna zlewka klienta :/
pete67
AKTYWNY

Pochwały: 17
Telefon:: Redmi Note
ROM: MIUI POLSKA

Postprzez mkoniuszko » 25 paź 2015, o 18:34

Geekbuying napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Hi, Our sale will contact you as soon as possible.

Have a nice day

Cammy

Thank you to stand up for me. Unfortunately, Geekbuying have transfered to me only $13,53 as the costs of returning the wrong product. They didn't transfer $139,90 for the item, which I have ordered and which they haven't send to me to this day.
mkoniuszko

Telefon:: samsung

Postprzez resmiki » 3 lis 2015, o 20:57

Dzis pierwszy raz kupowałem cos na geekbuying i od razu wtopa. Kupiłem powerbank Xiaomi za 11.99 (tak mi sie wydawało). Wybrałem platnosc kartą, omijajac logowanie na paypal bo nie uzywam paypala. Mam karte rozliczana w USD, wszedzie ceny były w USD. Domniemywałem ze z konta, tak jak w przypadku aliexpress zejdzie mi tyle ile kosztuje. Zaplaciłem. Zajrzałem na konto, zeszło mi 14,12 USD. :shock: , zajrzalem w zamówienie 11,99 USD.
Zaczałem analizowac. Wychodzi na to ze i tak platnosc poszła przez paypala, ze sklep policzył cene w złotowkach a nie USD i było przewalutowanie, a do tego paypal pobrał prowizje.
Połaczyłem sie z nimi chatem. Udawali ze nie wiedza o co chodzi, przeciez oni otrzymali 11,99. W koncu wpadli na pomysl, ze oddzadza mi kase, a ja kupie jeszcze raz. Pomysłaem, ze jak przy oddawaniu znowu przewalutuje USD na PLN to bede drugi raz w plecy :mrgreen: Mogłbym po tej oeracji nie miec powerbanka i byc ubozszy o 4$. Bedą się zastanawiac jak to sie stało bo nie wiedzą. Na ali nie ma taklich numerów. Schodzi z konta co do centa tyle ile cos kosztuje. Byc moze przeoczylem coś przy płatnosci, moze gdzies sie walute ustawia, nie wykluczam. Nie dowiem sie juz tego bo im mowie pa ! pa !
Ja placiłem niewiele, ale gdybym kupowal telefon za 200$ to roznica magł by byc wieksza.
Jezeli cos na ali jest w podobnej cenie to nie ryzykowalbym interesów z nimi.
Na chacie kazałem im wysłać powerbank, zamykamy temat i rozstajemy sie.
resmiki

Pochwały: 3

Postprzez michaelred » 3 lis 2015, o 21:30

Mialem kiedyś lekkie przeboje z Geekbuying (nigdy z platnosciami) ale powiedz proszę, czemu obwiniasz sklep za swoja niekompetencje, brak umiejętności... ?
michaelred
AKTYWNY

Pochwały: 15
Telefon:: LeEco Le 2 x526
ROM: LineageOS 15.1

Postprzez Jaro070 » 3 lis 2015, o 21:53

resmiki napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

PP zawsze pobiera opłatę w walucie sklepu i nigdy nie bierze prowizji. Podwójne przewalutowanie to wina wystawcy Twojej karty (masz kartę debetową Visa?) lub banku.

Ogólnie do płatności w zagranicznych sklepach polecam konto walutowe wraz z kartą rozliczaną w dolarach (TMUB i SMART Bank mają chyba darmowe konta).

BTW. Powerbank na banggood kosztuje 47.18 (11.99$) i można dostać rabat 10% w aplikacji mobilnej.
Nigdy nic nie wygrałem na tym forum :/
Jaro070

Pochwały: 5
Telefon:: Jolla JP-1301

Postprzez resmiki » 3 lis 2015, o 22:14

Jaro070 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

PP zawsze pobiera opłatę w walucie sklepu i nigdy nie bierze prowizji. Podwójne przewalutowanie to wina wystawcy Twojej karty (masz kartę debetową Visa?) lub banku.

Ogólnie do płatności w zagranicznych sklepach polecam konto walutowe wraz z kartą rozliczaną w dolarach (TMUB i SMART Bank mają chyba darmowe konta).

Uzywam karty Maestro do konta walutowego (konto i karta rozliczana w USD) w TMobile

Są takie zapisy na koncie:
PAYPAL T-Mobile konto walutowe -1,00 USD
PAYPAL *GEEKBUYING T-Mobile konto walutowe -48,38 PLN

Obciążenia: -14,12 USD Uznania: 0 USD

Pierwszy zapis interpretuję jako prowizję (moze błednie)
Drugi zapis jako obciążenie w złotówkach za zakup (czemu ? skoro cena w dolarach, konto i karta tez dolarowa, musialo przyjsc obciazenie na karte w złotych). Z aliexpress obciążenie jest zawsze w USD.

Dzieki za info o banggood.
resmiki

Postprzez resmiki » 3 lis 2015, o 22:28

michaelred napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Podczas procesu placenia cały czas ceny były w USD, czemu rozliczenie przyszło w PLN ?
Nie dostrzeglem słowa ostrzezenia na ten temat.

Jak to mozliwe, ze obciążęnie konta jest wieksze niz cena przy platnsci kartą w tej samej walucie ?

Jak to mozliwe, ze obsługa klienta na chacie do tej pory o czyms takim nie słyszała ? Czyzby mnie pierwszemu to się przytrafiło ? To mi wygląda na amatorskie podejscie albo sciemnianie w oczekiwaniu ze klient sie zmęczy.

Moze coś przeoczyłem, nie będe się upierał, ze nie, przyzwyczajony jednak do wysokich standardów na ali w tym względzie, oczekując takich samych, tu sie zawiodłem. Pal szesc te 2$, ale takie reguły transakcji mi nie odpowiadają. Wygląda, ze na geekbuying mam przy platnosci do wyboru paypal albo paypal, który rzadzi sie nieprzewidywalnymi (póki co jeszcze dla mnie) regułami. Nie lubie paypala i mając do wyboru paypala albo paypala ewakuuje się stamtąd.
resmiki

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Geekbuying.com