Tak kupiłem.
Nawet Fotopułapka jest już wypróbowana- nie różni się w zasadzie niczym od tych za 800zł sprzedawanych w Polsce.
Niestety jest problem z wysyłaniem mms - tam gdzie jest słaby zasięg.
W planach mam zmianę anteny na większą- może to poprawi przesyłanie mms, bo ta co jest jest po prostu za mała.
Jakby ktoś był zainteresowany to dam znać.
Poza tym mam problem z ustawieniami kamery -Chińczyk napisał program który jako default ma u siebie ustawioną długość filmu na max 90sek - a to trochę mało.
Napisałem do Sunteka z tym problemem jak to zmienić i czy się da- Odpisali że nie ma problemu- kup od nas 100 urządzeń a napiszemy Ci program jaki chcesz :P
Druga sprawa odnośnie programu- jako default program od Chińczyka ma tylko wprowadzone ustawienia MMS dla sieci Orange w Polsce . Oczywiście może sobie inne sieci dodać ręcznie - jako tzw opcja Manual, ale ja je wprowadziłem do pliku- prosta sprawa i teraz jest każda Polska sieć do wyboru z automatu. Nie jest to problem.
Poza tym- jeśli chodzi o odległość na jaką widzi kamera- te 20 metrów jest trochę przesadzone, ale dobre 10 m widać. Ważne żeby żadna trawa, gałazka nie znalazła się bezpośrednio przed diodami IR bo bardzo odbija ich światło i razi.
Jakość - no cóż - mówiąc ładnie to d...py nie urywa, ale biedy nie ma. Da się w nocy podglądać zwierzaka, aczkolwiek bardziej konkretnych testów nie było jeszcze u mnie.
Tak jak pisałem- mms przychodzą tylko nie może być marny zasięg.
Kamerę kupiłem za 90$ i nawet udało mi się ominąć Vat i Cło. na kamery cło jest chyba 4,9% + Vat.
Kamera ma też fajne opcje:
- włączenie kamery na "zawołanie" -wysyła się sms kod
- prośba o mms - wysyła się sms kod i na numer z którego został wysłany przychodzi mms ze zdjęciem.
- inne których teraz nie pamiętam
Ogólnie mogę polecić kamerę. Super cena, jakoś taka sama jak tych za 800, i fajne możliwości.
Autor postu otrzymał pochwałę