Fix do Endomondo dla MTK6589

poradniki do większości chińskich telefonów DUALSIM

Re: Fix do Endomondo dla MTK6589

Postprzez addone » 26 sie 2013, o 11:37

Newman K1 - nie dziala.
Avatar użytkownika
addone
 
Posty: 119
Dołączył(a): 14 maja 2013, o 19:51
Pochwały: 1
Telefon:: ZOPO ZP998

Reklama

Re: Fix do Endomondo dla MTK6589

Postprzez markus70 » 26 sie 2013, o 11:39

@up
a po restarcie sprawdziłeś, czy zapis się dodał?
markus70
VIP
 
Posty: 977
Dołączył(a): 31 paź 2012, o 13:15
Lokalizacja: Somewhere in Poland ;)
Pochwały: 19
Telefon:: Z reguły Xiaomi :)

Re: Fix do Endomondo dla MTK6589

Postprzez addone » 26 sie 2013, o 17:27

Generalnie nic nie musialem dodawac, bo mialem juz ten wpis.
Avatar użytkownika
addone
 
Posty: 119
Dołączył(a): 14 maja 2013, o 19:51
Pochwały: 1
Telefon:: ZOPO ZP998

Re: Fix do Endomondo dla MTK6589

Postprzez xenu » 27 sie 2013, o 14:56

A tak apropos, dalvik jit, czy też fast nie zmienia dla użytkownika w zasadzie nic. Cytat autora jakiegoś z poprzedniej strony to totalna bzdura! Jit był dobry dla systemu 2.2/2.3 jako nowość. Hardware był nieporównywalnie gorszy niż byle jaki chińczyk, a jit przyspieszał uruchamianie często używanych aplikacji (w założeniu, bo na różnych telefonach różnie bywało). We wszystkich telefonach zawsze miałem wyłączony jit, a jako że sam sklejałem wiele cyjanów i kerneli to wiem, że praktycznie tylko spowalniał system. Autorzy endomondo to lenie i tyle. Fakt, że można łatwo naprawić błędy jit w mtk, jakby było tylko źródło kernela. Widocznie autorzy innych aplikacji używają mózgu i zabezpieczają się na takie wypadki, a endomondo zwala na wszystko inne, zamiast coś zmienić (a już ze dwa lata spotykany jest ten błąd, jak nie dłużej i dalej mają nas w d...).
xenu
 
Posty: 8
Dołączył(a): 11 lip 2013, o 12:41
Lokalizacja: Krk

Re: Fix do Endomondo dla MTK6589

Postprzez arcadioush » 7 wrz 2013, o 18:47

legómina napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Podczas edycji pliku zmieniły się prawa dostępu. Musisz nadać pownownie rw,r,r w jakimś root explorerze czy innym programie.


Jak to dokładnie zrobić? Plik zedytowany, wpis zrobiony, niby nadałem dostęp w programie SuperSU a nadal przy próbie uruchomienia PropEditora mam ten komunikat...
arcadioush
 
Posty: 179
Dołączył(a): 21 lip 2013, o 12:17
Lokalizacja: stąd
Pochwały: 4
Telefon:: xxx

Re: Fix do Endomondo dla MTK6589

Postprzez addone » 10 wrz 2013, o 09:27

Nadaj plikowi build.prop uprawnienia 664
Avatar użytkownika
addone
 
Posty: 119
Dołączył(a): 14 maja 2013, o 19:51
Pochwały: 1
Telefon:: ZOPO ZP998

Re: Fix do Endomondo dla MTK6589

Postprzez Lukasz85 » 12 wrz 2013, o 14:09

Na moim Lenvo A820 fix nie zadziałał, w ogóle nie chciał wł. GPS (przycisk nie reagował), wywaliłem ten wpis i program PropEditor. Telefon nie chce się włączyć, ciągle pokazuje się pasek ładowania systemu. :) No to lipa.
Lukasz85
 
Posty: 134
Dołączył(a): 19 cze 2013, o 08:56
Lokalizacja: Warszawa

Re: Fix do Endomondo dla MTK6589

Postprzez mlodyq » 16 wrz 2013, o 21:55

testował ktoś na zopo c2 ? działa ?
mlodyq
 
Posty: 14
Dołączył(a): 16 wrz 2013, o 21:46
Telefon:: sgs

Re: Fix do Endomondo dla MTK6589

Postprzez smerfini » 20 wrz 2013, o 17:44

addone napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


po tej operacji i restarcie fona ucegliłem go, rom cappa 72v1
uratowałem go instalując na nowo update romu przez CWM
smerfini
 
Posty: 1
Dołączył(a): 17 wrz 2013, o 05:19
Telefon:: lenovo

Re: Fix do Endomondo dla MTK6589

Postprzez brian16 » 22 wrz 2013, o 09:42

Na Lenovo A830 po wpisaniu klucza i ponownym wejściu do aplikacji wyskakuje error,
ale na moich trasach od googla nie występują już kosmiczne prędkości.
brian16
 
Posty: 15
Dołączył(a): 27 cze 2013, o 20:45
Lokalizacja: tbg

Re: Fix do Endomondo dla MTK6589

Postprzez hasek » 6 paź 2013, o 21:55

w moim A820 po dodaniu wpisu dalvik endomodo nadal pokazuje prędkości rodem z bugatti veyron ;-)
hasek
 
Posty: 13
Dołączył(a): 17 wrz 2013, o 00:03
Telefon:: samsung

Re: Fix do Endomondo dla MTK6589

Postprzez arcadioush » 7 paź 2013, o 14:20

Podobno najnowszy ROM Lambda całkowicie naprawia przypadłość z Endomondo. Ktoś testował?
arcadioush
 
Posty: 179
Dołączył(a): 21 lip 2013, o 12:17
Lokalizacja: stąd
Pochwały: 4
Telefon:: xxx

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Poradniki



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości