Nie wiem gdzie wy widzicie offtopa w sytuacji kiedy dyskutujemy, czy mimo promocji ten telefon wart jest zakupu czy lepiej poszukać lepszej promocji a zarazem lepszego telefonu.
Do mnie osobiście nie przemawia argument, że telefon startował z półki cenowej ~400$ Cena była kosmiczna i tyle. Gdyby ludzie mieli się tym kierować to producenci zawsze wywalali by ceny w kosmos a po kilku miesiącach robili super promo.
Przemawia za to argument, że telefon ma NFC - jeśli komuś na tym zależy (wydaje mi się, ze mało osób z tego korzysta)
Że jest większy niż konkurencja o 1cm - wiele oób odsiewa nawet fajne telefony bo nie sa w stanie zaakceptować wielkości telefonu
Że ma 32GB a używają 2 kart SIM i 10GB( z 16GB) to dla nich zbyt mało. Jeśli używają jednej to argument mizerny.
LTE 800? W zależności od tego w jakiej jest się sieci. Solorz olał rozbudowę LTE 800 i zrezygnował z aukcji. Woli za kasę z aukcji postawić więcej anten na 1800 - pokryje większy obszar, siec się nie będzie zapychała i jeszcze mu zostanie "na waciki".
Chip audio może być rewelacyjny, ale co z tego jak... mono ;/