przez SpeedoFST » 25 lut 2018, o 12:22
W pierwszym linku masz telefon "europejski" za 428 dolarów - nic nie trzeba przy nim robić, tylko odczekać ze ~2 tygodnie zanim wyślą ze Słubic DHL, cena jest trochę przesadzona, kupowałem od nich ostatnio te telefony po 393 dolary (w styczniu) - może by trzeba było namierzyć gdzieś jakiś kod rabatowy, ja nie znam.
W drugim linku masz telefon z Chin, jest ciut lepszy bo ma więcej pamięci - 128Gb no i jest niebieski, jest też droższy o 30 dolarów. Wyślą pewnie szybciej bo "od siebie z domu" aczkolwiek pewności nie mam, gdyż nie zamawiałem jeszcze od nich z Chin. Piszą, że ogrywają sami wielojęzyczny soft Global, więc sam tego nie będziesz musiał robić, ładowarka będzie do chińskiego gniazdka, może dadzą przejściówkę na EU a może nie, nie wiem. W opcjach jest możliwość wyboru 2letniej gwarancji w Polsce, także gwarancja będzie. Niestety istnieje duże ryzyko zapłacenia podatku vat w wysokośći ok 400pln, za 5% wartości telefonu można się ubezpieczyć od vat, jak to u nich działa nie wiem, nie korzystałem. Niby jak screen że zapłaciłeś wyślesz im to w 3 dni robocze oddadzą pieniążki.
W przypadku 2 linku koszyk jakoś dziwnie to liczy, jak dodałem ten niebieski telefon, wysyłkę rejestrowaną za 6 dolców i ubezpieczenie to wyszło mi US$468.94 zamiast spodziewanych 488