Drony

Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.

Re: Drony

Postprzez smyku » 23 cze 2016, o 15:10

Zdecydowałem się na symę. Czy do symy też kupić dodatkowy silniczek, czy tylko zestaw zapasowych śmigieł i akumulatorów?

Polecicie jakąś aukcję od sprawdzonego sprzedawcy?
smyku

Pochwały: 1
Telefon:: Xiaomi Mi4

Postprzez existe » 23 cze 2016, o 15:23

clorox napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

pewnie masz racje, no ale to nie powod by polecac mu zakup mini obijacza scian
z moich obserwacji to wynika, ze oczekiwania sa na miare 600$, byly tu juz np pytania w stylu, dlaczego moj mini za 9$ nie trzyma pionu
wiec zapytalem , hmm byc moze by odpowiedziec ze w tej cenie musi sie zwryfikowac
dla mnie np quad bez GPS, to meczarnia i zabawa w zgadywanke, a gdzie on dzisiaj wyladuje i ile dni bede go szukac, a poczatkujacy przeczyta w opisie "auto return" i mysli, ze to prawda, stad np zamiescilem nie po raz pierwszy info o klamstwach w opisie
existe
existe
VIP

Pochwały: 58
Telefon:: byl:米jest redmi5plus
ROM: miui10

Postprzez smyku » 23 cze 2016, o 15:29

Existe spokojnie. Raczej nie oczekuję za 100$ lotu na Rysy i z powrotem. Bardziej zależy mi na fotografowaniu i kręceniu osad z góry pod kątem folderów promocyjnych gmin, stąd taki sprzęt myślę z 30 m zrobi swoje.
smyku

Postprzez clorox » 23 cze 2016, o 15:34

Na początek myślę, że wystarczy 1 komplet śmigieł ( jeden jest w pudełku z dronem) i bateria (jedna to zdecydowanie za mało). W razie poważniejszej awarii części są dostępne też w Polsce co prawda trochę drożej, ale za to szybciej.

@existe oczywiście masz rację, że jak już się trochę polata to lepiej dopłacić do porządnego, tylko kupienie pierwszego drona od razu za 100$ może się skończyć szybko wydaniem kolejnej stówki na części. A z odsprzedaniem Symy nie będzie raczej problemu.
"Trzeba mieć dużo cierpliwości, by się jej nauczyć." - Stanisław Jerzy Lec
clorox
VIP

Pochwały: 96
Telefon:: Cool 1
ROM: leree

Postprzez smyku » 23 cze 2016, o 15:41

Clorox to podrzuć łaskawie jeszcze Symę z mag EU od zaufanego sprzedawcy, a masz u mnie browara. :mrgreen: 8-)
smyku

Postprzez existe » 23 cze 2016, o 15:43

no i wlasnie na to czekalem :-) ach coz za zlosliwa bestia ze mnie dzisiaj - wiec to moj oststni post (tylko dzisiaj)

napisano:
"i kręceniu osad z góry pod kątem folderów promocyjnych gmin"

i wlasciwie tym cytatem powinienem zakonczyc swoja zlosliwosc, ale paskuda ze mnie i franca wiec zapytam: sprzetem za 100$ ? odpowiedz: poczytaj i poogladaj jakosc zdjec
smyku - przepraszam Cie - ale na to trzeba ... kilka setek i chocby teoretycznej wiedzy, same checi nie wystarcza, nie wydawaj 100 dolcow na promocje gminy, bo to czysta strata i nic z tego nie wyjdzie

Pochwały przyznane za posta: 2
existe
existe
VIP

Pochwały: 58
Telefon:: byl:米jest redmi5plus
ROM: miui10

Postprzez smyku » 23 cze 2016, o 16:05

Ja te zdjęcia potem będę retuszował ;) Potrzebny mi jest ogólny zarys, i tak będę używał krycia. Easy-going. Do ukazania siatki osadniczej nie potrzebny mi sprzęt za kilkaset $ :mrgreen:
smyku

Postprzez clorox » 23 cze 2016, o 16:38

@existe Zdziwiłbyś się jakiej jakości materiały są używane w niektórych folderach. Fotka z komórki to standard, a z małpki cyfrowej - większa niż 6Mpx to luksus... :lol:
clorox
VIP

Postprzez smyku » 23 cze 2016, o 19:08

Zauważyłem, że jest kilka "podtypów" symy - x5, x5c, x5sc/inne i wyższe serie. Któryś najbardziej udany z tych wszystkich? :roll:
smyku

Postprzez clorox » 23 cze 2016, o 20:20

x5 - bez kamery
x5c-1 z kamerą
x5sc-1 kamera, headless mode, przeprojektowana obudowa, trochę większe silniki, ale pełno jest opinii, że mają problemy z wiatrem (podobno błąd w oprogramowaniu)
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=4u95LfK9Xx0[/youtube]
clorox
VIP

Postprzez smyku » 23 cze 2016, o 21:05

A te wyższe serie, typu 8 warte są uwagi, czy generalnie różnica cenowa i technologiczna przemawia za x5c?
smyku

Postprzez clorox » 23 cze 2016, o 21:33

Tak tylko przy okazji się zapytam czy zdajesz sobie sprawę, że do takiego obrazowania do jakiego chcesz wykorzystać drona musisz mieć zdany egzamin? Jeżeli nie to poczytaj tu: http://uavo.com.pl
clorox
VIP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do AliExpress - znaleziska, promocje, opinie i dyskusje co warto kupić