LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,
Odpowiedz

Re: Cool1 od LeEco oraz Coolpad

21 sty 2018, o 19:15

Mam dwa coolpady1 pod opieką.
Pierwszy doszedł z j. polskim R116
Drugi bez polskiego także R116. Nie dało się go zaktualizować do leree "normalnie". Dzisiaj zainstalowałem twrp według opisu z włoskiej strony i wgrałem leree,
Teraz jest Le 3, C1-U02.
Czy to dobra wersja?
Zastanawiam się, czy do tego co przyszedł z językiem polskim, nie wgrać twrt, ściągnąć rom i wgrać do tego z przyszedł bez j. polskiego?

Czy może wgrać coś innego?

21 sty 2018, o 21:21

Wszystko dobrze. Zostaw sobie ten.

22 sty 2018, o 13:14

Witam. Czy ten rom jest ok czy jest nowszy? To jest leree?
Druga sprawa caly czas mam wlaczone wifi mimo ze jest wylaczone ,zre baterie .co z tym zrobic?ObrazekObrazek

Wysłane z mojego C103 przy użyciu Tapatalka

22 sty 2018, o 13:21

Nie mam pojęcia co to za ROM, bo telefon zgłasza się jako C103, a jego EUI .18s nie miało oryginalnie języka polskiego. To może być jakiś grzebany soft. Poczekajmy co koledzy dopowiedzą, może ktoś zna się lepiej.

22 sty 2018, o 14:45

A jakby spróbować wgrać Leree przez update?

Skąd można ściągnąć bo szukam nie mogę znaleźć.
Druga sprawa aby usunąć aplikacje których nie chce a są wgrane to muszę twrp?

22 sty 2018, o 15:28

Linki są w temacie: COOL 1 - najlepszy ROM
Wpisz do sercza, od razu ci wyskoczy.
JAk ściągniesz, to próbuj sformatować pena na FAT32 i wgraj na niego ROM, a potem przez USB konwerter. Jak nie masz, to musisz wgrać do głównego katalogu w pamięci fona (emulacja karty), ale w tej opcji, recovery go chyba nie zobaczy. Zobaczy go natomiast Update w menu Settings telefonu, tylko nie wiem czy da się tak wgrać ROM LeRee na .18s.

22 sty 2018, o 16:08

Ściągnąłem update, wrzuciłem do głównego katalogu i wykrywa go. Pyta czy aktualizować. Czy nie ucegli się skoro jest ten dziwny Rom wgrany? Ciekawe czy on jest nowszy czy starszy?

Brat ma telefon już miesiąc z lightinthebox i też taki sam Rom to bateria mu trzyma jeden dzień i 4h sot

22 sty 2018, o 18:41

Mam pytanko. Kupiłem żonie tego Coola z BG, R116, j. polski. Telefon bardzo fajny, ale niepokoi nas straszne zżeranie baterii. Niby tam jest bateria 4000mAh, tak samo jak ja mam w w Redmi Note 4x, ale mój bardziej eksploatowany telefon wytrzymuje spokojnie często 2 dni, a Coola trzeba ładować praktycznie codziennie. Jakieś ciekawe opcje można tam ustawić, aby bateria trzymała jak powinna?

22 sty 2018, o 19:18

Próbowałem i idzie update ale na koniec fail. Dlaczego?
Tak myślę, że ci co wgraja Rom przez update to bateria im trzyma długo a ci co mają jakieś dziwne wersję jak ja czy r116 to leci na łeb

22 sty 2018, o 20:26

Azael napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mój r116 też kiepsko trzyma. Dzisiaj wgrałem ten plik leeco.zip (pare stron temu był podlinkowany) co ma niby uleczyć batrerię. Jak rozwiąże problem- to super, jak nie to trzeba będzie myśleć dalej :)
Odpowiedz