Cool1 od LeEco oraz Coolpad

LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,

Re: Cool1 od LeEco oraz Coolpad

Postprzez klimu » 30 paź 2017, o 22:53

leszek_fcb napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przeczytaj kawalek wiecej niz ostatni post;)

Autor postu otrzymał pochwałę
klimu

Pochwały: 4
Telefon:: LeEco Cool 1
ROM: Leree

Postprzez eSbe » 30 paź 2017, o 23:11

guziczek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Masz to samo co u mnie. Po aktualizacji nie da się wgrac leree jak piszą koledzy. Musisz jechać wg. instrukcji wlocha. Przez qfil wygrywasz trwp, później room. Wszystko jest tam ładnie opisane.

Wysłane z mojego C1-U02 przy użyciu Tapatalka
eSbe
AKTYWNY

Pochwały: 8
Telefon:: czajna

Postprzez Flyagaric » 31 paź 2017, o 00:13

guziczek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ręce załamuję jak to czytam - rzuciłaś się na taniego chińczyka i nie zrobiłaś żadnego rozpoznania wcześniej? Wgranie ROMu z polskim językiem jest banalnie proste - pod warunkiem, że trzyma się instrukcji i nie zrobi update'u do 026s. Ty od tego zaczęłaś ... Good job!
Chińczyki nie są tanie - tanie są wybrane, te, których spore zapasy zostały resellerom na magazynach. Są tanie, bo realnie nie mają żadnej gwarancji i z prawie każdym wiąże się jakiś nakład własnej pracy. Trzeba jeszcze wiedzieć które są warte zakupu - my taką wiedzę wymieniamy tutaj. Jeśli tego nie rozumiesz, to powinnaś kupować telefony w Polsce i to tylko z oficjalnej dystrybucji. Huawei i Xiaomi są tak dostępne - nie wymagają żadnej dodatkowej pracy, ale też nie są tak tanie jak w Chinach.
Wygląda, że rzuciłaś się ad hoc na ten zakup, więc potraktuj to jako naukę - ta też zwykle kosztuje. Darmowa była na forum, ale nie przyszło ci do głowy poczytać. Trudno. Jedyne co ci teraz pozostaje, to podszkolić się i próbować wgrać nieoficjalny ROM od Włocha, wg. jego instrukcji, albo zapłacić komuś kto to ogarnia, żeby ci to zrobił.

klimu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dokładnie - zafiksował się.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez eSbe » 31 paź 2017, o 00:18

Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ręce załamuję jak to czytam - rzuciłaś się na taniego chińczyka i nie zrobiłaś żadnego rozpoznania wcześniej? Wgranie ROMu z polskim językiem jest banalnie proste - pod warunkiem, że trzyma się instrukcji i nie zrobi update'u do 026s. Ty od tego zaczęłaś ... Good job!
Chińczyki nie są tanie - tanie są wybrane, te, których spore zapasy zostały resellerom na magazynach. Są tanie, bo realnie nie mają żadnej gwarancji i z prawie każdym wiąże się jakiś nakład własnej pracy. Trzeba jeszcze wiedzieć które są warte zakupu - my taką wiedzę wymieniamy tutaj. Jeśli tego nie rozumiesz, to powinnaś kupować telefony w Polsce i to tylko z oficjalnej dystrybucji. Huawei i Xiaomi są tak dostępne - nie wymagają żadnej dodatkowej pracy, ale też nie są tak tanie jak w Chinach.
Wygląda, że rzuciłaś się ad hoc na ten zakup, więc potraktuj to jako naukę - ta też zwykle kosztuje. Darmowa była na forum, ale nie przyszło ci do głowy poczytać. Trudno. Jedyne co ci teraz pozostaje, to podszkolić się i próbować wgrać nieoficjalny ROM od Włocha, wg. jego instrukcji, albo zapłacić komuś kto to ogarnia, żeby ci to zrobił.

klimu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dokładnie - zafiksował się.
Przesadzasz. Postępuj wg. instrukcji makaroniarza i zamiast jego roomu wrzuć leree. Tyle.

Wysłane z mojego C1-U02 przy użyciu Tapatalka
eSbe
AKTYWNY

Pochwały: 8
Telefon:: czajna

Postprzez alienv » 31 paź 2017, o 00:21

Nie było mnie parę dni i ja p....le - 11 stron spamu o niczym.
A tekst

to już zupełnie odlot.

Przestańcie spamować, odpisywać na każde durne pytanie zadane po 30 razy bo ktoś nie umi użyć wyszukiwarki.

Pochwały przyznane za posta: 2
alienv
AKTYWNY

Pochwały: 7
Telefon:: iOcean X7S
ROM: 4.2.2 0520

Postprzez Flyagaric » 31 paź 2017, o 00:22

Ja? To nie ja mam problem - tylko guziczek i dokładnie to jej doradziłem zrobić w zacytowanym przez ciebie poście. Czy wgra LeRee, czy jego ROM to faktycznie rybka, ale musi to robić wg. jego instrukcji.
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Postprzez ghosti » 31 paź 2017, o 10:16

Pablito98 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Przez TWRP wgrałem najnowsze EUI. Po przejściu do trybu fastboot ten program Coolpad Download Asistant nie widzi telefonu. Sprawdzałem w menadżerze urządzeń i tam jest urządzenie Android z informacją o braku sterowników do niego. Ktoś miał taki problem? Próbowałem na dwóch komputerach. Ta sama sytuacja.
Masz aplikację i potrzebujesz pomocy przy konfiguracji analityki? Pracuję jako analityk aplikacji, stron oraz specjalista SEO.
ghosti

Telefon:: LG G7

Postprzez jurekg » 31 paź 2017, o 10:24

Ten problem był poruszony w tym wątku, poczytaj.
jurekg
AKTYWNY

Pochwały: 13

Postprzez Flyagaric » 31 paź 2017, o 10:51

Z tego wątku zrobił się syf i faktycznie ciężko jest znaleźć konkrety. W sumie nie dziwię się, że jak ktoś przychodzi po pomoc, to mu się nie chce wertować 180 stron, na których więcej jest plumkania o niczym,
Tylko, że są rzeczy podstawowe - porady jak wgrywać LeRee, jak TWRP i metoda Włocha - to było opisane w wątku o najlepszym ROMie do Cool 1, a ten ma ledwie kilka stron:
cool-1-najlepszy-rom-t35245.html

Sam zrobiłem poradnik (z obrazkami) krok po kroku, który opisuje najprostszą metodę nawet osobom zielonym. @jurekg podał tam przepis Włocha. Niemniej i tak znajdzie się jakaś naiwna, co przychodzi kompletnie bez rozeznania tematu i kwestionuje kompetencje forumowiczów, a rozwiązania chce szybko, na już ... Koleżanko, z całą pewnością tych kompetencji brakuje tobie. Cierpliwości też.

Pochwały przyznane za posta: 2
Flyagaric
VIP

Postprzez ghosti » 31 paź 2017, o 11:43

jurekg napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Dzięki. Przetestowałem. Niestety nie pomogło.

Do EDL nie wiem z jakiego powodu nie mogę wejść. TWRP i ROM działają normalnie.

Wgrałem sterowniki z 4pda. Teraz po wejściu w tryb fastboot zamiast urządzenia Android pojawia się Nieznane urządzenie. Nadal jako brak sterowników.

Próbowałem też Coolpad Download Asistant w wersji 1.93. Bez zmian. Też nie wgrywa ROMu. Ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?

// Dobra, poszło :)
Ostatnio edytowano 31 paź 2017, o 13:17 przez ghosti, łącznie edytowano 4 razy
Masz aplikację i potrzebujesz pomocy przy konfiguracji analityki? Pracuję jako analityk aplikacji, stron oraz specjalista SEO.
ghosti

Postprzez Nusiekowaty » 31 paź 2017, o 12:04

Witam. Mam mały problem, może ktoś się natknął. Telefon posiada szkło hartowane i silikonowe etui, dzisiaj upadł mi delikatnie kant płytki i odbił się na miękką ziemię, nic się nie zabrudziło. Telefon jak po którymś z rzędu upadu śmigał bez problemu. Po 20min. jednak wystąpił problem z dolnymi przyciskami. Totalnie nie działają mi przyciski wstecz, home i ten 3. Przywracać do fabrycznych? Zwykły reset nie pomaga. Ewentualnie, istnieje szansa, że przy upadku wypieła się taśma od tych przycisków(o ile nie są zintegrowane z wyświetlaczem, same przyciski się podświetlają przy włączaniu).
Nusiekowaty

Telefon:: Coolpad LeEco cool1
ROM: Eui 5.6

Postprzez ghosti » 31 paź 2017, o 15:18

Zainstalowałem Nougata. Nie ma tam do wyboru języka polskiego, więc skorzystałem z aplikacji more2locale, wybierając polski język. Wszystko działa ok, aż do czasu restartu urządzenia. Ktoś pokonał ten problem?
ghosti

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do LeTV LeEco