Cool1 od LeEco oraz Coolpad

LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,

Re: Cool1 od LeEco oraz Coolpad

Postprzez pawello987 » 4 paź 2017, o 18:42

Witam wszystkich. Parę dni temu kupiłem Cool 1 i mam z nim problem. Wcześniej na Mi4c whatsapp chodził bez problemu. A teraz wygląda na to jakby po jakimś czasie nie miał dostępu do internetu. Używam go piszę później odkładam telefon i po jakimś czasie wiadomości przestają do mnie dochodzić. Następnie kiedy wejdę w aplikację to wiadomości docierają wtedy hurtowo z opóźnieniem. Kłódka na aplikację jest założona i jest w autostarcie. Soft Lere.

Kolejny problem to bluetooth. W momencie kiedy telefon łączy się z radiem samochodowym łączy się jako zestaw głośnomówiący ale rzadko łączy z usługami multimedialnymi. Tylko czasem zadziała. A bez tego nie mogę puścić z niego muzyki.
pawello987

Pochwały: 1
Telefon:: kruget matz mist

Postprzez Flyagaric » 4 paź 2017, o 18:55

pawello987 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Rozwiązanie twego problemu jest opisane ledwo na poprzedniej stronie ...<facepalm>

Co do BT- tu nie wiem.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez pawello987 » 4 paź 2017, o 19:14

Chodzi ci o tą opcję ubijania apek? To też mam zrobione. Apka cały czas działa w tle ale wiadomości nie docierają, dopóki jej nie otworzę.
pawello987

Pochwały: 1
Telefon:: kruget matz mist

Postprzez cieplasek » 4 paź 2017, o 20:17

Ja mam też jeszcze ROM leere i mi się bt bez problemu łączy z zestawem z samochodu. Musiałem jednak po pierwszym podłączeniu rozłączyć bo też połączyło mi się bez multimediów . Drugi raz połączyło się z multimediami i od tego czasu już tak zostało a łącze się tak codziennie.

Wysłane z mojego C1-U02 przy użyciu Tapatalka
cieplasek
AKTYWNY

Pochwały: 9
Telefon:: Cool1
ROM: LeeRe

Postprzez kidopl » 4 paź 2017, o 20:28

żadne blokowanie nic nie da ani durny autostart apki(nic to nie ma do powiadomień), trzeba założyć kłódke na aplikacje z której chcemy normalnie otrzymywać powiadomienia oraz zrobić jeszcze jeden trick opisany na innym forum względem innego telefonu który w 100% działa na cool 1 ale skoro wy odsyłacie na inną stronę zawsze i gadka"szukaj se sam" to ja odsyłam na inne forum (pretensji miec nie możecie, jak Kuba Bogu tak Bóg Kubie) pozdro Flyagaric
kidopl

Telefon:: cool 1

Postprzez Flyagaric » 4 paź 2017, o 21:04

Takie pijawki są krótko na tym forum i szybko na szczęście z niego przepadają. To nie ja szukam pomocy, więc coś ci się pogmerało. Z całą pewnością nie potrzebuję pomocy takiej zapłakanej księżniczki jak nie ty i nigdzie o nią nie prosiłem.
W przeciwieństwie do ciebie, ja pomagam innym i w kilku wątkach opisywałem wszystkie potrzebne procedury i niczego nikomu nie muszę udowadniać, bo one tu są, w odpowiednich tematach. Podlinkuj swoje poradniki i posty gdzie pomagasz zapłakańcu! Przyszedł, skorzystał, a teraz płacze, że musiał szukać, a nie dostał na tacy ... omfg.
Ja już tu swój wkład zostawiłem, a ty bezużyteczna pijawko pojawiasz się tu po gotowe, nie potrafisz nawet dziękuje powiedzieć, nie mówiąc o włożeniu odrobiny wysiłku w wyszukanie odpowiedniego rozwiązania, nawet jak ci napisać gdzie masz szukać.
Jak odsyłam na inne forum, to podaję linka, a nie robię rozhisteryzowane komentarze urażonej baleriny, która strzela focha.
Wielką pomocą tu nie jesteś i najpewniej nie będziesz, więc mam nadzieję, że takich pijawek jak ty będzie jak najmniej. Cholerne pokolenie snowflake'ów - nick adekwatny do zachowania. Napisał 3 posty na forum, z czego 1 to drama ...
Bez pozdro kidopl. Bye!

Autor postu otrzymał pochwałę
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Postprzez tpawel » 4 paź 2017, o 21:27

LOL zarejestrowany wczoraj, 4 posty napisane i w tym dwa obrazające innych. Brawo :) Nie ma co. Od dobrej strony sie pokazales ;)
tpawel
VIP

Pochwały: 116
Telefon:: POCO F2 PRO
ROM: Global

Postprzez pieciak » 4 paź 2017, o 21:31

ja z innej beczki, mały test aparatu w bardzo bardzo trudnych warunkach, czyli otworzylem okno, widok na parking praktycznie nieoswietlony (latarnie dużo dalej) oko ludzkie widzi mniej niż rejestruje telefon, według mnie jest nieźle, tryb nocny - jestem pod wrazeniem, myslalem ze bedzie znacznie gorzej :D wczesniej ktos tam wstawial foty w nocy i wygladaly o wiele gorzej imo:

Obrazek

pieciak

Pochwały: 8
Telefon:: Cool1
ROM: JUI 7.1.1 cuoco

Postprzez Flyagaric » 4 paź 2017, o 21:42

pawello987 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To nie pomogę. Swojego jeszcze nie odstałem do łapy. Załóż kłódkę oczywiście i poczekaj, może mateuszm31 powie co robił ze swoim.

pieciak napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Powiem, że zaskakująco dobrze to wygląda. Jest sporo szumu, co chyba nie dziwi, ale i szczegółów jest dużo. Spory pozytyw.
Ostatnio edytowano 4 paź 2017, o 22:56 przez Flyagaric, łącznie edytowano 2 razy
Flyagaric
VIP

Postprzez MirekCz » 4 paź 2017, o 21:50

@pawello987 Co do powiadomień to proszę zobaczyć ustawienia na innym Leeco X500 x50x-cust-rom-fix-mod-multi-eui5-9-20s-by-deiwid63-t32491.html. Być może to pomoże.
MirekCz

Pochwały: 2
Telefon:: Cool1, LeRee Le 3
ROM: 5.8.018S

Postprzez Flyagaric » 4 paź 2017, o 21:55

MirekCz napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie ryzykowałbym, to do zupełnie innego ROMu. On ma EUI, ale w wersji LeRee (oficjalne), i to chyba nowsze niż 5.9.20. Ten fix jest do jakiegoś customa na EUI, choć niby pisze, że do każdego EUI... nie wiem, wciąż ryzyko.
To wymaga TWRP, a nie każdy kto ma oficjalny ROM wrzuca TWRP.
Ostatnio edytowano 4 paź 2017, o 22:21 przez Flyagaric, łącznie edytowano 2 razy
Flyagaric
VIP

Postprzez MirekCz » 4 paź 2017, o 21:58

Mnie tylko chodzi aby przeczytać od punktu:
"Instrukcja poprawnej pracy przychodzących Notyfikacji aplikacji i ich zarządzania w background
1. Tu ustawiamy aplikacje które mają nam sie nie zamykać po wygaszeniu ekranu...
.
.
.
.
"

MirekCz

Pochwały: 2
Telefon:: Cool1, LeRee Le 3
ROM: 5.8.018S

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do LeTV LeEco