Odblokowalem dziś wszystkie osiem rdzeni i wyniki z antutu trochę rozczarowują z 86k punktów zrobiło się 67k. Oczywiście backupu oryginalnych plików nie zrobiłem :(
Edit: mógłby ktoś zrobić test Geekbench4? On jest bardziej miarodajny jeżeli chodzi o CPU.
W multicore ma podobny wynik do Snapa 820, tylko 820 ma 4 rdzenie a Snap 652 już 8. Jednak wydajność pojedynczego rdzenia, więc to co najważniejsze i istotne jest już znacznie niższa.
Ciekawe czy odblokowanie do 8 rdzeni wpłynie na czas pracy na baterii bo na 4 jest super a ja jakoś nie zauważyłem różnicy w działaniu telefonu , może jak ktoś gra w gry to wtedy odczuje różnice. Choć u mnie niby cztery rdzenie tylko pracują a takie wyniki uzyskuje w antutu
Na razie nie mam czasu na eksperymenty, ale chcę się przygotować do zmiany. Widzę w necie linki do Cuoco92 ver2, a gdzie znajdę ver3,4,5. Jakoś u ruskich nie mogę się dokopać.
Błagam, jeszcze się nie nauczyliście że benchmarki sobie można w dupę wsadzić? Chyba nie przypadkowo Qualcomm wypuścił tańszego/słabszego Snapa 650 i droższego/lepszego 652, no ale więcej cyferków najważniejsze, więc zróbmy sobie 650 z 652.
Po odblokowaniu telefon jest żwawszy gdy się go obciąży kilkoma apkami, aczkolwiek i tak sobie nie radzi z Mapami + Yanosik + Spotify ;( Trzeba będzie chyba czegoś na Snapie 820 poszukać.