LeTV LeEco X500, X600, X800, Le2, Le1, LeMax Le Max 2
ROMy, aktualizacje, pomoc, opinie,
Odpowiedz

Re: Cool1 od LeEco oraz Coolpad

8 wrz 2017, o 19:47

Siemka. Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć krok po kroku jak wgrać room leere? No i jak sprawdzić czy mam roota? Jestem początkującym użytkownikiem leeco wiec wolę zapytać doświadczonych użytkowników tej marki. Jeśli nie chcecie spamu tutaj to poproszę o odpowiedź na pw

8 wrz 2017, o 20:17

cieplasek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Soft LeRee jest softem oficjalnym, od producenta, więc jedną z jego zalet (poza OTA) jest to, że będą działać appki bankowe.

tpawel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

No to co, chyba czas na kolegę też podzielić się uwagami na temat tego fona, co? ;) Nie ukrywam tu, że liczę na uwagi kolegi i cenię sobie twoją opinię.
Rzuć parę uwag jak ci ogólnie siadł ten fon - o baterii chyba też już coś możesz powiedzieć?

8 wrz 2017, o 21:44

Jestem pod mega wrażeniem aparatu :-) foty ładniejsze niż w Mi5 które wcześniej miałem

Obrazek
Obrazek
Obrazek

http://imgur.com/a/rcX5o

8 wrz 2017, o 21:55

To zdjęcie pod słońce chyba komentuje jakość aparatu :)
Sorry za wstawienie przez TT, pewnie kompresja go zje, ale kolory widać świetne, zdjęcie kompletnie nie prześwietlone, widać wszystko co ma być widać,nawet smugi słońca.
W gorszych warunkach oświetleniowych zaskoczenia nie ma, jest kaszą ale aparat jest zdecydowanie lepszy niż jakikolwiek redmi od Xiaomi.
Soft od Leere ma 99% spolszczenia i jest dość szybki, zarządzanie RAM jest dobre, lepsze niż w Xiaomi. Bateria póki co to drugie ladowanie dopiero, mam 3:40 SoT, z tego połowa po LTE i jeszcze 53% baterii. Tak że spoko. Brakuje mi lte800 i to widać w trakcie przemieszczania się nawet po Warszawie.
Jeden wkurzający błąd w sofcie z tym equalizerem. Miałem dziś wrzucić TWRP ale dopiero usiadłem po całym dniu i już mi się nie chce nic, spróbuję wrzucić normalnie przez ADB, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Generalnie telefon gdyby kosztował 200$ to i tak byłoby warto. Trochę design ubiegłoroczny, ale hardware+aparat jest klasę wyżej niż redmi note 4. Obrazek

8 wrz 2017, o 23:42

cieplasek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Niech Ci w dzieciach wynagrodzi ;-). Serdeczne dzięki.

T.

9 wrz 2017, o 14:19

witam panowie, prosze o poradę, chcę kupić cool1, najbardziej dla jakosci aparatu foto, mam teraz telefon moto x play, w dobrych warunkach jest super i robi ladne zdjecia ale w trudnych autofocus to tragedia gubi sie i zdjecia rozmazane. pytania:

1. jak z autofocusem w trudniejszych warunkach? (mowa np o swietle z zarowek w pomieszczeniu).
2. bedzie roznica w jakości zdjęć w porownaniu z moto x play?
3. wszyscy tu zamawiacie tel z 32gb pamieci, czy to nie za malo? nie da się jej przecież rozszerzyć kartą SD, co powiecie o wersji 64 gb? ma ktoś takową?
4. czy opyla sie doplacac do wer. 64 gb?
5. według waszej opini wizualnie jaki kolor najepiej wyglada?
6. skąd polecacie zakup cool1 zeby bylo jak najmniej problemów z cłem, vatem itp? bardzo poproszę o linka.

Dziękuję serdecznie!

9 wrz 2017, o 14:39

tpawel
Dałeś fotke w kompresji i ze ścięciem makabrycznym rozdzielczości. Raczej jakości nie da się tu ocenić.

Ej coolowicze, a o sądzicie o Leeco le 3 pro który jest obecnie niewiele drożej do dostania niż cool1?
Ma aparat imx298 i 2x mocniejsze bebechy

9 wrz 2017, o 15:15

Próbował ktoś rootować telefon za pomocą Kingo Roota?

9 wrz 2017, o 15:44

https://zapodaj.net/6435cf1e0ec35.jpg.html
https://zapodaj.net/987a388ac871f.jpg.html
Jakieś moje fotki
Moim zdaniem przy słabym świetle radzi sobie całkiem dobrze zwłaszcza w trybie nocnym

9 wrz 2017, o 16:09

Kris09036 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Chyba Ruscy na 4pda próbowali i nici. Z tego co pamiętam, to tylko ZIPem, przez TWRP.

@tpawel - udało ci się tą appkę zidentyfikować?

9 wrz 2017, o 20:07

avatarek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Dałem normalnie, tapatalk zrobił kompresję :(
Flyagaric napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Chyba Ruscy na 4pda próbowali i nici. Z tego co pamiętam, to tylko ZIPem, przez TWRP.

@tpawel - udało ci się tą appkę zidentyfikować?
W sumie to o niej zapomniałem.

10 wrz 2017, o 14:26

Zamawiał ktoś z joybuy srebrną wersję 3/32? Konkretnie chodzi mi o tył obudowy. Na obrazkach mają dziwny chiński napis:
Obrazek, złoty tego nie ma Obrazek.

Może ktoś potwierdzić czy faktycznie ze srebrnym 3/32 jest coś nie tak?
Odpowiedz