Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez zacharczuk1 » 29 maja 2020, o 20:05
Co zrobić w sytuacji, gdzie sprzedający przedłużył tydzień wcześniej czas ochrony bez poinformowania mnie? Pisałem na czacie z Ali i im mówiłem, że jest to niezgodne z dobrymi praktykami biznesowymi.
Wysłali mu jakieś ostrzeżenie z kopią do mnie ale gościu się nie odzywa. Sporu nie idzie założyć bo jest zablokowany. Trzeba czekać ze sporem do zakończenia tego nowego okresu?
-
zacharczuk1
-
- Telefon:: samsung
- ROM: 5.0.1
-
przez diwad83@wp.pl » 31 maja 2020, o 22:16
witam ja z takim pytaniem jeśli paczka została wysłana z Singapur 17.05.20 to szansa by znalazła się w wer warszawa na kiedy przypuszczalnie może się znaleźć.
i jeśli jest już podgląd na monitoringi poczty polskiej ze opuściła kraj nadania co to znaczy ? ze system poczty ma już ją jako rejestrowana
-
diwad83@wp.pl
-
- Telefon:: cubot
przez pierwszy » 1 cze 2020, o 15:37
u mnie to samo. Czas ochrony minął, nawet dostałem maila, ze mogę otworzyć spór, ale jak próbuje zaznaczająć
refund/not received item nie daje kontynuować i przekierowuje do śledzenia paczki... też tak macie? i jeszcze czas do zamknięcia transakcji 22 godziny
otworzyłem spór i aliexpress ekspresowo - grubo przed końcem czasu na werdykt - przyznało pełny zwrot... chyba coś wiedzą, że to pewnie nigdy nie dojdzie :(
despatch 0012
-
pierwszy
-
- Pochwały: 4
- Telefon:: aquos s2
- ROM: 1_35F
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość