Abonament stacjonarny

Tematy dotyczące wszystkich telefonów, sieci, operatorów, bateri itp..

Abonament stacjonarny

Postprzez monk » 29 mar 2015, o 16:28

Hej
Nie wiem czy piszę w dobrym działu (dyskusja o telefonach) - jeżeli zły to proszę o przeniesienie.
Otóż przymierzam się do podłączenia telefonu stacjonarnego do domu - jaki wybrać abonament? Zależy mi na możliwie dużej ilości minut w ramach abonamentu na stacjonarne i na komórki. Zastanawiam się nad Orange lub Netią. Która opcja będzie lepsza? Inne też wchodzą w grę.
monk

Telefon:: LG G2

Re: Abonament stacjonarny

Postprzez G P » 30 mar 2015, o 09:25

Jak masz już 'stacjonarny' internet to zainteresuj sie operatorami voip. Abonament rzędu 1-2 złote, polaczenia na stacjonarne w tym zagraniczne po pare groszy, na komorki drozej ale 0,29 nie przekroczy numer z dowolnej strefy, jedyny wydatek to bramka/telefon voip od 100pln...
G P
AKTYWNY

Pochwały: 6
Telefon:: star w450
ROM: miui

Re: Abonament stacjonarny

Postprzez lokalizator » 3 kwi 2015, o 11:29

Co do bramki to w okresie przejściowym śmiało można wykorzystać telefon komórkowy. Może niekoniecznie smartfon ale ja z powodzeniem używam Nokię e51 - bateria dłużej trzyma.
Bramka dobra rzecz ale po tym jak mój linksys spa1001 padł nie znalazłem nic nowego o podobnej funkcjonalności i dobrej cenie. Ta bramka miała 2 linie na jednym telefonie.
A teraz już mi się zwyczajnie nie chce nic zmieniać.
Mam darmowy nr z dawnego Tlenofonu a do rozmów po świecie to najtaniej wychodzą różne klony Betamax. Trafiają się np. minuty darmowe za sam fakt doładowania. Obecnie korzystam m. in. z voipstunt. Na kom. do PL cena jest poniżej 0.01 € brutto za min.
I co ważne, to ci operatorzy pozwalają na ustawienie nr, który się wyświetla.

Ja i Elephone p6000
Wklepane z LeTV X800
lokalizator

Pochwały: 8
Telefon:: LeEco

Powrót do Dyskusje ogólne o telefonach