• Reklama

Opinie o Banggood

Banggood.com Oferta sklepu, promocje, kupony, opinie, pomoc

Re: Opinie o Banggood

Postprzez klocu » wtorek, 11 października 2016, 18:27

Równo miesiąc temu, zamówiony przeze mnie przedmiot został do mnie "shipped". Do dzisiaj nie dotarł. Składać refund na paypalu? Coś chyba jest nie tak :-/
klocu
 
Posty: 14
Dołączył(a): środa, 5 października 2016, 13:40

Reklama

Re: Opinie o Banggood

Postprzez Gravis » wtorek, 11 października 2016, 18:30

Bez zastanawiania się.
Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade RedBull
Avatar użytkownika
Gravis
VIP
 
Posty: 2210
Dołączył(a): środa, 5 czerwca 2013, 10:32
Pochwały: 25

Re: Opinie o Banggood

Postprzez qwist » środa, 12 października 2016, 22:13

klocu napisał(a):Równo miesiąc temu, zamówiony przeze mnie przedmiot został do mnie "shipped". Do dzisiaj nie dotarł. Składać refund na paypalu? Coś chyba jest nie tak :-/


Ochrona zadziała jak wybrałeś wysyłkę z trackingiem.
W moim przypadku Paypal nie zwrócił za zakup bo BG wykazało że towar wyszedł z magazynu i został nadany - pokazali rejestrację w międzynarodowym systemie pocztowym
Brałem drobnostki z magazynu EU i nie było dla nich wysyłki z trackingiem - 44 zeta poszło w świat. W szczegółach zamówienia BG podaje dodatkowy numer przesyłki gdzie można sprawdzić jak przechodzi przez magazyny
Pzdr
qwist
 
Posty: 40
Dołączył(a): piątek, 24 czerwca 2016, 18:48
Pochwały: 3

Re: Opinie o Banggood

Postprzez Flyagaric » czwartek, 13 października 2016, 00:47

I to jest ciekawa sytuacja, bo kto jeśli nie sprzedający, ma teraz reklamować to u poczty? Ty dla poczty nie jesteś stroną - jest nią sklep. PP zachował się niespecjalnie. No, chyba, że stwierdzili, że dają sprzedawcy jeszcze trochę czasu.
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2599
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 51

Re: Opinie o Banggood

Postprzez TediPower » czwartek, 13 października 2016, 08:14

Ja zaś pamiętam artykuły na temat paypal i sprzedaży na eBay jak to sprzedających okradli. Ze niby jak w tej sytuacji z małym wyjątkiem dostali towar a mimo to płakał że nie dostali i PP im kasę oddawał. Poszukaj w necie o PP.

Wysłane z mojego ZUK Z1 przy użyciu Tapatalka
Gdy dajesz linka / edytujesz w temacie Czy ktoś z kolegów ma konto na pan.baidu.com? napisz do mnie wiadomość.
TediPower
AKTYWNY
 
Posty: 297
Dołączył(a): sobota, 24 października 2015, 13:15
Pochwały: 14

Re: Opinie o Banggood

Postprzez qwist » czwartek, 13 października 2016, 13:55

Też na necie czytałem że początkowo PP zwracał pieniądze i sprzedawcy ostro popłynęli - właśnie dlatego ZAWSZE zamawiam z trackingiem, niestety ale dla tych zakupów nie mogłem dopłacić aby przesyłkę zarejestrowali
BG na zgłoszenie o braku doręczenia wykazał że z ich strony wyszło i jest wpisana w system pocztowy, potem już się rozpłynęła.
Teraz BG już zmieniło i dopłacenie do trackingu jest możliwe.
Rozczarowany jestem tylko że PP nie uwzględnił że nie miałem możliwości wykupienia trackingu, a wcześniejsze zamówienia były zamawiane z rejestracją.
Pzdr
qwist
 
Posty: 40
Dołączył(a): piątek, 24 czerwca 2016, 18:48
Pochwały: 3

Re: Opinie o Banggood

Postprzez Flyagaric » czwartek, 13 października 2016, 16:18

Trochę chamskie - PP przeniósł koszta na płacących, a ty rób co chcesz, bo przecież reklamować na poczcie tego nie możesz ... Chińczyk może.
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2599
Dołączył(a): czwartek, 7 maja 2015, 22:38
Pochwały: 51

Re: Opinie o Banggood

Postprzez robot » czwartek, 13 października 2016, 17:03

najlepszy chinski sklep -nigdy nie mailem z niczym problemu . ostatnioo nawet odsylali jakies Pier***e bo w paczce brakowalo.
robot
AKTYWNY
 
Posty: 421
Dołączył(a): sobota, 14 marca 2015, 13:17
Pochwały: 4
Ostrzeżenia: 4

Re: Opinie o Banggood

Postprzez skazi » czwartek, 13 października 2016, 17:32

qwist napisał(a):Też na necie czytałem że początkowo PP zwracał pieniądze i sprzedawcy ostro popłynęli - właśnie dlatego ZAWSZE zamawiam z trackingiem, niestety ale dla tych zakupów nie mogłem dopłacić aby przesyłkę zarejestrowali
BG na zgłoszenie o braku doręczenia wykazał że z ich strony wyszło i jest wpisana w system pocztowy, potem już się rozpłynęła.
Teraz BG już zmieniło i dopłacenie do trackingu jest możliwe.
Rozczarowany jestem tylko że PP nie uwzględnił że nie miałem możliwości wykupienia trackingu, a wcześniejsze zamówienia były zamawiane z rejestracją.
Pzdr

Zaraz, zaraz na banggood dopłacić za tracking można było od kiedy tam kupuję, czyli co najmniej od połowy 2014 roku.
skazi
AKTYWNY
 
Posty: 748
Dołączył(a): wtorek, 26 maja 2015, 15:59
Pochwały: 46

Re: Opinie o Banggood

Postprzez klocu » czwartek, 13 października 2016, 19:22

Najlepsze jest to, że jak chcę kliknąć refund, to mam informacje, że IN TRANSIT. Ile to dni od zamówienia?
klocu
 
Posty: 14
Dołączył(a): środa, 5 października 2016, 13:40

Re: Opinie o Banggood

Postprzez qwist » czwartek, 13 października 2016, 23:30

skazi napisał(a):Zaraz, zaraz na banggood dopłacić za tracking można było od kiedy tam kupuję, czyli co najmniej od połowy 2014 roku.


Z magazynu EU są różni dostawcy pocztowi - owszem teraz już do każdego produktu można dokupić tracking.
W maju na wybrane 2 produkty mogłem je zamówić tylko bez trackingu "Shipping Method: Uk Standard International Shipping"
Z Chin dają w cenie nr trackingowy powyżej chyba 25 USD, poniżej dopłaca się
qwist
 
Posty: 40
Dołączył(a): piątek, 24 czerwca 2016, 18:48
Pochwały: 3

Re: Opinie o Banggood

Postprzez qwist » czwartek, 13 października 2016, 23:32

klocu napisał(a):Najlepsze jest to, że jak chcę kliknąć refund, to mam informacje, że IN TRANSIT. Ile to dni od zamówienia?


To zakładaj spór przez PayPal - a ile dni od zamówienia to chyba wiesz sam ;-)
Pzdr
qwist
 
Posty: 40
Dołączył(a): piątek, 24 czerwca 2016, 18:48
Pochwały: 3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Banggood.com



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama