• Reklama

Opinie o Banggood

Banggood.com Oferta sklepu, promocje, kupony, opinie, pomoc

Re: Opinie o Banggood

Postprzez klocu » 11 paź 2016, o 18:27

Równo miesiąc temu, zamówiony przeze mnie przedmiot został do mnie "shipped". Do dzisiaj nie dotarł. Składać refund na paypalu? Coś chyba jest nie tak :-/
klocu
 
Posty: 1
Dołączył(a): 5 paź 2016, o 13:40

Reklama

Re: Opinie o Banggood

Postprzez Gravis » 11 paź 2016, o 18:30

Bez zastanawiania się.
Vernee Thor > Xiaomi Mi4c Prime > ZTE Nubia Z7 Mini > Jiayu G4S > Xiaomi RedRice > Lenovo A820 > ZTE Blade RedBull
Avatar użytkownika
Gravis
VIP
 
Posty: 2346
Dołączył(a): 5 cze 2013, o 10:32
Pochwały: 27

Re: Opinie o Banggood

Postprzez qwist » 12 paź 2016, o 22:13

klocu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Ochrona zadziała jak wybrałeś wysyłkę z trackingiem.
W moim przypadku Paypal nie zwrócił za zakup bo BG wykazało że towar wyszedł z magazynu i został nadany - pokazali rejestrację w międzynarodowym systemie pocztowym
Brałem drobnostki z magazynu EU i nie było dla nich wysyłki z trackingiem - 44 zeta poszło w świat. W szczegółach zamówienia BG podaje dodatkowy numer przesyłki gdzie można sprawdzić jak przechodzi przez magazyny
Pzdr
qwist
 
Posty: 12
Dołączył(a): 24 cze 2016, o 18:48
Pochwały: 3

Re: Opinie o Banggood

Postprzez Flyagaric » 13 paź 2016, o 00:47

I to jest ciekawa sytuacja, bo kto jeśli nie sprzedający, ma teraz reklamować to u poczty? Ty dla poczty nie jesteś stroną - jest nią sklep. PP zachował się niespecjalnie. No, chyba, że stwierdzili, że dają sprzedawcy jeszcze trochę czasu.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2284
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 60

Re: Opinie o Banggood

Postprzez TediPower » 13 paź 2016, o 08:14

Ja zaś pamiętam artykuły na temat paypal i sprzedaży na eBay jak to sprzedających okradli. Ze niby jak w tej sytuacji z małym wyjątkiem dostali towar a mimo to płakał że nie dostali i PP im kasę oddawał. Poszukaj w necie o PP.

Wysłane z mojego ZUK Z1 przy użyciu Tapatalka
TediPower
AKTYWNY
 
Posty: 253
Dołączył(a): 24 paź 2015, o 13:15
Pochwały: 18

Re: Opinie o Banggood

Postprzez qwist » 13 paź 2016, o 13:55

Też na necie czytałem że początkowo PP zwracał pieniądze i sprzedawcy ostro popłynęli - właśnie dlatego ZAWSZE zamawiam z trackingiem, niestety ale dla tych zakupów nie mogłem dopłacić aby przesyłkę zarejestrowali
BG na zgłoszenie o braku doręczenia wykazał że z ich strony wyszło i jest wpisana w system pocztowy, potem już się rozpłynęła.
Teraz BG już zmieniło i dopłacenie do trackingu jest możliwe.
Rozczarowany jestem tylko że PP nie uwzględnił że nie miałem możliwości wykupienia trackingu, a wcześniejsze zamówienia były zamawiane z rejestracją.
Pzdr
qwist
 
Posty: 12
Dołączył(a): 24 cze 2016, o 18:48
Pochwały: 3

Re: Opinie o Banggood

Postprzez Flyagaric » 13 paź 2016, o 16:18

Trochę chamskie - PP przeniósł koszta na płacących, a ty rób co chcesz, bo przecież reklamować na poczcie tego nie możesz ... Chińczyk może.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP
 
Posty: 2284
Dołączył(a): 7 maja 2015, o 22:38
Pochwały: 60

Re: Opinie o Banggood

Postprzez robot » 13 paź 2016, o 17:03

najlepszy chinski sklep -nigdy nie mailem z niczym problemu . ostatnioo nawet odsylali jakies Pier***e bo w paczce brakowalo.
robot
AKTYWNY
 
Posty: 308
Dołączył(a): 14 mar 2015, o 13:17
Pochwały: 4

Re: Opinie o Banggood

Postprzez skazi » 13 paź 2016, o 17:32

qwist napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Zaraz, zaraz na banggood dopłacić za tracking można było od kiedy tam kupuję, czyli co najmniej od połowy 2014 roku.
skazi
AKTYWNY
 
Posty: 463
Dołączył(a): 26 maja 2015, o 15:59
Pochwały: 64

Re: Opinie o Banggood

Postprzez klocu » 13 paź 2016, o 19:22

Najlepsze jest to, że jak chcę kliknąć refund, to mam informacje, że IN TRANSIT. Ile to dni od zamówienia?
klocu
 
Posty: 1
Dołączył(a): 5 paź 2016, o 13:40

Re: Opinie o Banggood

Postprzez qwist » 13 paź 2016, o 23:30

skazi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Z magazynu EU są różni dostawcy pocztowi - owszem teraz już do każdego produktu można dokupić tracking.
W maju na wybrane 2 produkty mogłem je zamówić tylko bez trackingu "Shipping Method: Uk Standard International Shipping"
Z Chin dają w cenie nr trackingowy powyżej chyba 25 USD, poniżej dopłaca się
qwist
 
Posty: 12
Dołączył(a): 24 cze 2016, o 18:48
Pochwały: 3

Re: Opinie o Banggood

Postprzez qwist » 13 paź 2016, o 23:32

klocu napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


To zakładaj spór przez PayPal - a ile dni od zamówienia to chyba wiesz sam ;-)
Pzdr
qwist
 
Posty: 12
Dołączył(a): 24 cze 2016, o 18:48
Pochwały: 3

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Banggood.com



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama