• Reklama

Opinie o Banggood

Banggood.com Oferta sklepu, promocje, kupony, opinie, pomoc

Re: Opinie o Banggood

Postprzez tabciogaraj » 14 wrz 2015, o 18:32

Ja tylko się wtrące.

Wygrałem Xiaomi 5000mAh PowerBank - zobaczymy jak dojdzie - rzekomo już wysłany.
tabciogaraj
AKTYWNY
 
Posty: 200
Dołączył(a): 22 sty 2014, o 21:57
Lokalizacja: Zakopane
Pochwały: 1

Reklama

Re: Opinie o Banggood

Postprzez balboa » 17 wrz 2015, o 18:20

2 dni temu wysłali przedmiot. Dodatkowo napisałem na ich forum o pomoc i błyskawicznie zadziałało. Teraz tylko czekać na paczuszkę.
balboa
 
Posty: 32
Dołączył(a): 16 lip 2015, o 02:03

Re: Opinie o Banggood

Postprzez fake4r » 1 paź 2015, o 20:57

Anulowałem zamówienie i zrobiłem refund w banggood bo jak się okazało nie mieli telefonu i dostawa planowana za 2 tygodnir. Płaciłem kartą przez paypal, ktoś miał może podobną sytuację? Interesuje mnie ile będę czekał na zwrot środków, niby pisze że ok 2 dni, ale może ktoś wie w praktyce?
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5876
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 201

Re: Opinie o Banggood

Postprzez KarlosW » 1 paź 2015, o 21:28

Max 2 dni.

Wysłane z mojego JY-G3
Avatar użytkownika
KarlosW
VIP
 
Posty: 1967
Dołączył(a): 13 lis 2013, o 21:06
Lokalizacja: PL
Pochwały: 30

Re: Opinie o Banggood

Postprzez Niejeden z nas » 1 paź 2015, o 22:29

Ja czekałem 3 :-)

wysłałem z tapatalk
jedno Wam powiem: życie idioty to nie bułka z masłem..
Niejeden z nas
AKTYWNY
 
Posty: 338
Dołączył(a): 27 cze 2013, o 15:04
Lokalizacja: Pszczyna
Pochwały: 5

Re: Opinie o Banggood

Postprzez fake4r » 1 paź 2015, o 22:38

Ok dzięki za odpowiedzi. Jak dojdzie refund to wkleję info dla potomnych ile to u mnie trwało.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5876
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 201

Re: Opinie o Banggood

Postprzez slavo22 » 2 paź 2015, o 00:13

Zrobione znowu kilkanaście zakupów i podtrzymuję zdanie - pełna profeska. W jednym przypadku było zamieszanie - zakupiłem wąź ogrodowy do którego dodawali złączkę eu. Niestety przyszła sama złączka. Szybki mail, szybka odpowiedź i na drugi dzień dostałem info że paczka już jedzie. Po tygodniu miałem wąż w domu.
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1344
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 18:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 46

Re: Opinie o Banggood

Postprzez fake4r » 5 paź 2015, o 18:31

Dziś dostałem info na @ jednocześnie od banggood i paypal o zwrocie. Na koncie paypal jest niby nowa pozycja zwrot, ale fizycznie dopiero dojdzie na kartę USD, więc czekam dalej.

EDIT: 07/10/2015 właśnie dostałem kasę na konto tak że nie trwało to tak długo.
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5876
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 201

Re: Opinie o Banggood

Postprzez TLasky » 29 paź 2015, o 04:28

Ja pozwolę sobie na nieco dłuższy wywód i mam nadzieję, że komuś będzie się chciało czytać, bo rzecz warta jest uwagi i w skali kupowania w Chinach (przynajmniej jak dla mnie)- unikatowa :-).

Zawsze bardzo ceniłem sobie ten sklep- nigdy nie miałem kłopotów z czymkolwiek czy było to zamówienie, czy realizacja gwarancji czy refund. Sklep zawsze był (i wciąż jest) wobec mnie fair, ale ostatnio przeszli samych siebie i stąd uważam, że zasłużyli na ten wpis.

Pamiętacie (lub nie) słynną akcję z pomyłką w cenie drona Eachine (2$ zamiast 12$)- otóż zamówiłem wtedy za jednym zamachem 10 szt. tego sprzętu i (nim zaczniecie z tego tytułu zalewać mnie jadem) dajcie wyjaśnić dlaczego- udzielam się troszke (w miarę moich bardzo skromnych możliwości czasowych) jako wolontariusz w jednym z DPS-ów (dla niewtajemniczonych- Dom Pomocy Społecznej), gdzie pracuję co nieco z młodością (przełom dzieci/młodzież), której jest łącznie 9 osób (w sensie jest ich więcej :-), ale z tą 9-tką mam stały kontakt i styczność). Widząc takie promo pomyślałem, że oto genialna okazja by sprawić im niezapomniany prezent na tegoroczną gwiazdkę (zapytacie po co 10-ty dron? No dobra- dla mnie :mrgreen:). Po informacji iż cena była pomyłką oraz propozycji wysłania pojedynczego drona napisałem że dziękuję, ale jeden dron jest mi do niczego potrzebny (przedstawiłem im powód zakupu aż 10 szt. żeby nie wzięli mnie za polaka-cebulaka, którym chyba nie jestem, choć nie mnie to oceniać ;-)) i nie chcę ich naciągać, więc po prostu proszę o refund.

I oto stała się rzecz która dość mocno chwyciła mnie za serce i której nigdy bym się nie spodziewał- osoba z supportu Banggood napisała, że co prawda nie mogą wysłać mi 10 szt., ale może 3 szt. w jakiś sposób przyczynią się do sprawienia fajnego świątecznego prezentu, bo przecież dronem można bawić się w kilka osób. Tak się pięknie składa, że moi chłopcy są podzieleni na 3 pokoje po 3 osoby, w związku z czym każdy pokój dostanie w tym roku na gwiazdkę swojego drona (dogadają się- pracujemy m.in. nad tym by umieli...) + prezenty za resztę budżetu który na to jest co roku przeznaczony ze środków DPS i składek wolontariuszy oraz osób dobrej woli :-).

Z tego miejsca chciałbym bardzo gorąco podziękować Banggood, które po raz kolejny (pierwszy raz przy reklamacji Pióra 3D zamówionego onegdaj dla córki) pokazało niesamowitą klasę i to, czego po chińskim sklepie nigdy w życiu bym się nie spodziewał- serce oraz chęć sprawienia radości zupełnie obcym osobom. Ktoś powie- mała rzecz, bo to tylko glupie drony, a dla tych chłopców to będzie prawdopodobnie jeden z najfajniejszych gwiazdkowych prezentów w życiu :-).

Dziękuję Banggood za zrobienie wyjątku i choć kupuję u nich cały czas, to będę się starał kupować jeszcze więcej, bo uważam, że "What comes around goes around" :-). Jeśli ktoś uzna to za durne wypociny- mam to personalnie głęboko w dupie :-)- czułem potrzebę napisania tego i podziękowania im chociaż w ten sposób. Amen.

T.

Pochwały przyznane za posta: 2
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
Avatar użytkownika
TLasky
VIP
 
Posty: 1739
Dołączył(a): 24 paź 2014, o 12:37
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 81

Re: Opinie o Banggood

Postprzez slavo22 » 29 paź 2015, o 05:17

Powiem tak, klasa sama w sobie. Szacunek dla ciebie za czas jaki poświęcasz tym dzieciakom jak i dla sklepu za podejście do klienta. Potwierdza to tylko moje zdanie o tym sklepie, niejeden handlowiec w Polsce może się uczyć od nich.

Wypalcowane
Avatar użytkownika
slavo22
VIP
 
Posty: 1344
Dołączył(a): 8 kwi 2014, o 18:49
Lokalizacja: Zabrze
Pochwały: 46

Re: Opinie o Banggood

Postprzez KarlosW » 29 paź 2015, o 10:42

Podzielacie wiec i moje zdanie.
Polecam
Avatar użytkownika
KarlosW
VIP
 
Posty: 1967
Dołączył(a): 13 lis 2013, o 21:06
Lokalizacja: PL
Pochwały: 30

Re: Opinie o Banggood

Postprzez gebhard » 30 paź 2015, o 21:31

Jak tak bardzo jest zachwaalany ten sklep to mam takie pytanie; czy to normalne u nich że sprzęt jest na stanie, a po zakupie pojawia się taka sytuacja "Expected restock on 3rd November 2015".
Avatar użytkownika
gebhard
AKTYWNY
 
Posty: 344
Dołączył(a): 4 mar 2014, o 15:16
Pochwały: 1

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Banggood.com



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama