• Reklama

Lenovo A760

Re: Lenovo A760

Postprzez bartazzz » czwartek, 10 października 2013, 20:36

Ok poprawię się. Znajdę chwilę czasu to opisze. Tworzyć nowy temat?

Wysłane z mojego ZTE V970 za pomocą Tapatalk 4
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5053
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Reklama

en.001phone.cn=

Re: Lenovo A760

Postprzez tacim » piątek, 11 października 2013, 00:16

Pisz jak coś to pomogę bo u mnie tych krzaczków nie było tylko dosowskie okno i łamany ENG. Po kilknięciu tego A760 i jakiegokolwiek przycisku nic nie robiłem do czasu aż pokazało się ponownie naciśnij przycisk. Wtedy odłączyłem telefon zauktualizował sobie androida kolejno aktualizacje od 1 do 36. I gites.
tacim
AKTYWNY
 
Posty: 397
Dołączył(a): piątek, 20 września 2013, 21:45
Lokalizacja: Stolica
Pochwały: 4

Re: Lenovo A760

Postprzez tacim » piątek, 11 października 2013, 01:19

To ja pomogę bartazz i jeszcze raz dzięki za pomoc
Lenovo A760 multi language firmware

1) Należy pobrać :
http://www.androidgroupon.com/rom/Lenov ... 01_0824.7z waga 314MB po czym rozpakować
posiadać zainstalowane sterowniki USB aby komputer łaczył się z telefonem przez USB Debugging ( mój tel podłaczony do Visty x32 sam wsio załatwił)
Po rozpakowaniu mamy takie oto pliki. Klikamy zaznaczony
1.jpg


2) wyskoczy nam okienko takowe
2.jpg

podłączamy telefon wejdzie w tryb łaczności usb z PC dajemy USB Debug. i klikamy jakikolwiek przycisk klawiatury na PC np spację i rusza instalacja.
Czekamy cierpliwie jakieś 5 minut. Pamiętac należy że komputer jak i telefon powinny mieć prężna baterię :)
Na koniec po szeregu krzaczków powróci do punktu wyjścia czyli kliknij dowolny przycisk wtedy odłączamy telefon ,który się zresetuje poinstaluje aktualizacje (jest ich ok 32) i gites zakończone . Cieszymy się nowym firmware z wieloma językami w tym PL.
Na forum obcojęzycznym napisano, że jeżeli będą dalej 2 języki należy przywrócić ustawienia fabryczne u mnie było to zbyteczne.
Ja dzisiaj miałem w dłoni pierwszy raz w życiu tel z androidem to raczej każdy powinien sobie z tym poradzić.
[b] I pamiętajcie zabawa z telefonami to fajna rzecz lecz czasem kosztowna i każdy robi to na własne ryzyko.[/b]
Oczywiście nie jest moja zasługa tylko kolegi bartazzz. Pozdrawiam

Autor postu otrzymał pochwałę
tacim
AKTYWNY
 
Posty: 397
Dołączył(a): piątek, 20 września 2013, 21:45
Lokalizacja: Stolica
Pochwały: 4

Re: Lenovo A760

Postprzez tacim » piątek, 11 października 2013, 07:57

Mam prozaiczne pytanie: jak ładować telefon przez sam kabel USB. Po podpięciu do USB wchodzi w tryb komunikacji , ale nie chce sie ładować a przyjaciel z chin zapomniał o wtyczce.
tacim
AKTYWNY
 
Posty: 397
Dołączył(a): piątek, 20 września 2013, 21:45
Lokalizacja: Stolica
Pochwały: 4

Re: Lenovo A760

Postprzez fake4r » piątek, 11 października 2013, 08:56

Powinien się raczej normalnie ładować jak każdy inny telefon.
Może spróbuj w ustawieniach usb coś zmienić ?
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5637
Dołączył(a): czwartek, 4 lipca 2013, 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 190

Re: Lenovo A760

Postprzez bartazzz » piątek, 11 października 2013, 09:12

tacim napisał(a):Mam prozaiczne pytanie: jak ładować telefon przez sam kabel USB. Po podpięciu do USB wchodzi w tryb komunikacji , ale nie chce sie ładować a przyjaciel z chin zapomniał o wtyczce.

a już miałem mieć rangę i specjalny kolor nicka.... :D
Jeśli chodzi o ładowanie to w zależności od romu powinna byc opcja w notyfikacjach podłączono przez usb i u mnie w zte jest opcja charge only czyli tylko ładowanie. Jeśli podłączysz jako pamięć masowa tez się będzie ładował tyle że będzie dostępna pamięć przy okazji
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5053
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Lenovo A760

Postprzez tacim » piątek, 11 października 2013, 10:48

Kurcze nie wiedziałem ale spokojnie należy Ci się ten kolor :)
No właśnie nie chce ni ciorta działać. Muszę kupić przejście szybcikiem.
tacim
AKTYWNY
 
Posty: 397
Dołączył(a): piątek, 20 września 2013, 21:45
Lokalizacja: Stolica
Pochwały: 4

Re: Lenovo A760

Postprzez tacim » piątek, 11 października 2013, 12:27

Nie kąsam tego telefonu. Na szybko zrobiłem przedłużacz do ładowarki. Podłączyłem telefon pokazało się 3% naładowania, odłączyłem pokazało się "podłacz ładwarkę" . Podłączyłem ponownie zmieniło się na 3% i tak od 2 godzin stoi. Ikonka bateryjki z wykrzyknikiem .
tacim
AKTYWNY
 
Posty: 397
Dołączył(a): piątek, 20 września 2013, 21:45
Lokalizacja: Stolica
Pochwały: 4

Re: Lenovo A760

Postprzez bartazzz » piątek, 11 października 2013, 12:40

kable do ładowania maja to do siebie że im dłuższe tym gorzej ładują. kupiłem kiedyś zamiennik i ładuje się dwa razy wolniej. Na przedłużaczy naładujesz w miarę sensownie tylko na wyłączonym telefonie.

To wina kabla, był tez kiedyś opis jak ktoś mierzył napięcie na oryginalnym i nieoryginalnym kablu. jest do tego nawet jakiś soft albo opcja w enginner mode
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5053
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Lenovo A760

Postprzez tacim » piątek, 11 października 2013, 12:44

Nie zrozumieliśmy się. Ja do oryginalnej ładowarki podpiąłem po prostu zwykły przewód zakończony wtykiem PL 220V. Nie ma mowy aby były jakieś straty. Nie wiem czy to wina może baterii?
tacim
AKTYWNY
 
Posty: 397
Dołączył(a): piątek, 20 września 2013, 21:45
Lokalizacja: Stolica
Pochwały: 4

Re: Lenovo A760

Postprzez bartazzz » piątek, 11 października 2013, 12:49

wyłacz tel zostaw na godzinę podpięty jak nie będzie efektu to znaczy że ładowarka, jak podskoczy to znaczy że są straty na kablu USB
zanim napiszesz post użyj funkcji SZUKAJ!!!
Avatar użytkownika
bartazzz
VIP
 
Posty: 5053
Dołączył(a): sobota, 19 stycznia 2013, 12:03
Lokalizacja: Koszalin
Pochwały: 84

Re: Lenovo A760

Postprzez tacim » piątek, 11 października 2013, 12:58

No może coś z tego będzie . Wyłączyłem dziada . Na ekranie pojawiła się duża bateryjka i piorunem :). Choć nic więcej się nie dzieje poczekamy zobaczymy. Czuję się jak dziecko nie kąsające co to telefon hehe.
tacim
AKTYWNY
 
Posty: 397
Dołączył(a): piątek, 20 września 2013, 21:45
Lokalizacja: Stolica
Pochwały: 4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusja o telefonach Lenovo



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama