• Reklama

Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + sklepy

Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez laki11 » niedziela, 13 grudnia 2015, 17:44

Ocena: negatywna
Nazwa sprzedawcy: Everbuying
Link do sklepu: http://www.everbuying.net
Zakupiony Towar/wartość: Redmi Note 2 TD WHITE / 125,99$
Opis transakcji:
Zrobilem zakupy dla znajomego. Tego samego tez dnia dokonalem zaplaty karta poprzez paypal. Czekam juz 10 dni. Gdy zaloguje sie na swoje konto w statusie caly czas widnieje "Processing". Pisalem juz do nich kilka razy. Za kazdym raz odpisuja ze zawiodl dostawca i mam czekac jeszcze 10-15 dni bo to nie ich wina. Mimo to nie przeszkadza im dalej wysatwiac ten sam model i kolor w promocyjnych cenach, mimo ze nie maja go na stanie... Totalnie olewaja klienta i oszukuja . Nie polecam sklepu.
Mam nadzieje ze chociaz wysla sprzet i bedzie sprawny, bo to nie moja kasa i ze nie zmusza mnie abym wystapil do paypala o zwrot kasy..

Wiem ze watek o sprzedawcach z ali, ale mysle ze ten sklep tez sie nada do tego tematu.


Wysłane z mojego 2014811 przy użyciu Tapatalka
laki11
 
Posty: 126
Dołączył(a): środa, 2 grudnia 2015, 00:33
Pochwały: 3

Reklama

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez Zender » poniedziałek, 28 grudnia 2015, 22:24

Ocena: pozytywna
Nazwa sprzdawcy: Yiwu Zhengfei e-commerce, Ltd.
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/1761340
Zakupiony Towar/wartość: Zegarek ROVITE automatic / wartość 21$
Opis transakcji:
Zakup dokonany 11.11 po sporej obniżce. 14.11 wysyłka i nr trackingowy. 30. 11 paczka dotarła.
Niestety zegarek w połowie uszkodzony - chodził ale nie działała regulacja czasu ani daty. Otwarłem spór z żądaniem 100% zwrotu bez opcji odsyłki.
Dobry , szybki kontakt. Przeprosiny za uszkodzenia od sprzedawcy.Bardzo miły i pozytywny kontakt.Szybko zaakceptował spór. Po 2 dniach zwrot na koncie.
Sprzedawca prosił o wystawienie pozytywnego komentarza w zamian za przysłanie nowego zegarka gratis.
Nie licząc specjalnie na nowy zegarek wystawiłem komentarz pieciogwiazdkowy.
Natychmiast otrzymałem nr trackingowy nowej paczki. I tak nie wierzyłem ze paczka idzie do mnie.
Dzisiaj tj. 28.12 otrzymałem paczkę priorytetową z nowym pełnosprawnym zegarkiem.
Szczęka opadła. Wysłałem wiadomość z podziękowaniem oraz obietnicą polecenia sklepu co niniejszym czynię.
Zender
 
Posty: 9
Dołączył(a): wtorek, 19 sierpnia 2014, 13:38

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez sajmon999 » czwartek, 7 stycznia 2016, 17:21

Ocena: negatywna
Nazwa sprzedawcy: STO Electronic Co.,Ltd
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/339813
Zakupiony Towar/wartość: LCD Display with Touch Screen Sony Xperia Z1 Compact / 25$
Opis transakcji:
Jakiś czas temu zakupiłem dotyk z lcd który przestał działać. Sprzedawca kazał zrobić filmik który mu wysłałem, zaproponował 10$ refund na następne zakupy. Niestety po tej informacji kontakt się urwał i od ponad dwóch tygodni nie mogę skontaktować się z sprzedawcą. Zakończył się okres ochronny więc nie mogę otworzyć open dispute. Wygląda na to że w tej firmie są cwaniacy którzy doskonale wiedzą że po pewnym czasie klient może im co najwyżej naskoczyć nawet jeśli gwarancja dalej jest ważna.
sajmon999
 
Posty: 1
Dołączył(a): niedziela, 29 czerwca 2014, 10:53

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez motiv » niedziela, 20 marca 2016, 16:36

Ocena: negatywna
Nazwa sprzedawcy: Everbuying
Link do sklepu: http://www.everbuying.net
Zakupiony Towar/wartość: Folia ochronna na Onda V919, Adapter otg usb hub + charger,
Opis transakcji:
Nie polecam: Pierwsze zamówienie, folia ochronna na tablet, bezmyślnie zwiniecie foli i wlozenie do za małej koperty. Poskutkowało to podczas transportu zgięciem folii co czyni ja bezuyzteczna, Kto pakuje tak paczki?
Drugi zakup:
Kabel usb otg z podpięciem pod ladowarke, miało ładować zarówno telefony tablety itp. OTG działa, widzi telefon i tablet i pendrivea tak samo tablet, Niestety funkcja ladowania nie działa aani sama ani z wpiętymi tam urządzeniami, nie ładuje ani telefonu ani tableta.
Dodatkowo jeszcze zamawiałem przejsciówwke z micro hdmi na hdmi przysłano mi mini hdmi to hdmi.
Avatar użytkownika
motiv
AKTYWNY
 
Posty: 702
Dołączył(a): czwartek, 21 stycznia 2016, 18:55
Pochwały: 8
Ostrzeżenia: 2

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez fzfzfz » poniedziałek, 4 kwietnia 2016, 18:50

Ocena: negatywna
Nazwa sprzdawcy: Shenzhen ChenJun Electronic Technology CO., Ltd
Link do sklepu http://www.aliexpress.com/store/913965
Zakupiony Towar/wartość Myszka razer Abyssus 2014 / ok 25$
Opis transakcji
https://www.youtube.com/watch?v=FNCfCKS5TO0
Podróbka, razer synapse działa i można zmieniać opcje ale parametry się nie zgadzają. Inny sensor i przyciski. Dziwne, że wszyscy wystawiają mu same pozytywne komentarze, może sugerują się tylko i wyłącznie działaniem razer synapse. Dostałem pełny zwrot, a myszka leży gdzieś w szafie.
fzfzfz
 
Posty: 76
Dołączył(a): piątek, 12 września 2014, 20:02

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez miklopl » wtorek, 5 kwietnia 2016, 20:37

Ocena: negatywna
Nazwa sprzedawcy: Super Egrow Group (SuperEgrowGroup)
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/100077
Zakupiony Towar/wartość: telefon Zopo Speed 7 za $113
Opis transacji:
Po kilku dniach od zakupu skontaktowałem się ze sprzedawcą z pytaniem, czy wszystko idzie ok. Odpowiedź była taka:
Dear freind
We are deeply sorry that speed 7 was sold out
How about send Y100 Pro to you?
We can give you 3 USD discount
Thanks
Jim


Co ciekawe kilka osób na forum kupowało u nich w podobnym czasie i efekt ten sam. Czyli dobrą ofertą próbują przyciągnąć klienta, a potem próbują wcisnąć coś innego w nieokazyjnej cenie. Więcej szczegółów w wątku http://telchina.pl/dyskusja-o-promocjach-telefonow-t22700-828.html:

Zaczyna się mniej więcej od tego posta:
http://telchina.pl/dyskusja-o-promocjach-telefonow-t22700-780.html#p262438
miklopl
 
Posty: 115
Dołączył(a): piątek, 19 lutego 2016, 14:39
Pochwały: 2

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez widmo82 » środa, 13 kwietnia 2016, 10:47

Ocena: negatywna
Nazwa sprzdawcy: Better Cellphone
Link do sklepu http://www.aliexpress.com/store/1667118
Zakupiony Towar/wartość Telefon: HomTom HT7 Pro / $ 65.50 - promocja
Opis transakcji
Zakupiłem w promocji telefon, część osób dostała zwrot kasy bo nawet nie wyslał, ale ja dostałem telefon.... a raczej latarkę bo tylko ta funkcja przydać się może :)
Obrazek
Mam zdjecie paczki na wadze w oddziale poczty, opakowanie mniejsze niż zamówiony telefon (hehe), nagrane otwarcie paczki, spór rozpoczety. Jak nie zapomnę to powiadomię o zakończeniu.

//Edit SKOŃCZYŁO SIĘ FULL REFUNDEM.
Sprzedam: Xiaomi Miband 2
Avatar użytkownika
widmo82
AKTYWNY
 
Posty: 703
Dołączył(a): piątek, 30 sierpnia 2013, 00:43
Pochwały: 24

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez snajp » czwartek, 21 kwietnia 2016, 11:49

Ocena: negatywna
Nazwa sprzdawcy: Shenzhen MingRuiBo Technology Co,Ltd
Link do sklepu http://www.aliexpress.com/store/1728960
Zakupiony Towar/wartość: Ładowarka + dwie baterie do kamerki sportowej / 9 usd (promocja)
Opis transakcji
Zakupiłem podczas 6 urodzin Ali ładowarkę oraz dwie baterie sjcam w promocji. Po jakiś dwóch dniach dostałem numer do śledzenia NL Post. Czekałem prawie trzy tygodnie, ale numer się nie wyświetlał na żadnej stronie. Po kontakcie ze sprzedającym ten odpisał bym anulował zamówienie, bo rzekomo paczka wróciła do niego, bo jest problem z wysyłką baterii poprzez NL Post. Odpisałem że nadal ma wystawioną ofertę, tyle że w wyższej cenie i wysyłka nadal NL Post. Odpisał że nic nie poradzi i bym otwierał spór i zwrócą pieniądze.
snajp
AKTYWNY
 
Posty: 565
Dołączył(a): sobota, 10 sierpnia 2013, 09:40
Pochwały: 24

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez 40rozbojnik » czwartek, 21 kwietnia 2016, 12:34

Ocena: negatywna
Nazwa sprzdawcy: Shenzhen Ele Technology Limited
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/601953
Zakupiony Towar/wartość: Tablet Chuwi HI12 w komplecie z torbą, myszką, szkłem i klawiaturą/wartość w PLN 1319,61
Opis transakcji:
16 marca 2016 roku zakupiłem w/w towar w tym sklepie płacąc od razu za pośrednictwem przelewy24. Miałem nadzieję na szybką wysyłkę DHL'em, mimo to liczyłem się z tym, że mogą być opóźnienia. Maksymalny czas na dostawę wg. warunków aukcji to 21 dni. Przez prawie miesiąc byłem notorycznie okłamywany co do wysyłki towaru (38 wiadomości!). Jedyne co uzyskałem to fałszywy tracking number. 11 kwietnia 2016 roku otworzyłem spór żądając zwrotu całej kwoty z powodu niewysłania towaru. Sprzedawca koniecznie chciał abym zmienił warunki sporu na takie: "otrzymałem towar, ale wysłany był inną metodą niż opisana" - oczywiście się nie zgodziłem, bo towaru nie otrzymałem - nawet nie został wysłany. Obyło się bez eskalacji sporu, otrzymałem pełen zwrot - ale sprzedawcy nie polecam. Jak to było powiedziane w kultowym Misiu: "...ten człowiek w życiu słowa prawdy nie powiedział.".

Ocena: pozytywna
Nazwa sprzdawcy: Shenzhen OKQI Electronics Mal
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/609719
Zakupiony Towar/wartość: Ultrabook 2w1 Onda Obook 11 razem z etui "wsuwką"/wartość w PLN 1053,77
Opis transakcji:
Po nieudanym zakupie Chuwi zdecydowałem się na zakup podobnej maszyny od innego sprzedawcy. Towar zamówiony i opłacony we wtorek 12 kwietnia 2016 roku, w piątek 15 kwietnia 2016 r. kurier DHL dzwonił do drzwi. Komunikacja ze sprzedawcą wzorowa, błyskawiczna i dobrze zabezpieczona przesyłka. Nie mam się do czego przyczepić.
Avatar użytkownika
40rozbojnik
 
Posty: 187
Dołączył(a): poniedziałek, 2 lutego 2015, 12:05
Pochwały: 7

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez lukasz354 » piątek, 29 lipca 2016, 10:52

Ocena: negatywna
Nazwa sprzdawcy: Hong Kong Dreami
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/1986585 ... .33.npMfNQ
Zakupiony Towar/wartość: Redmi note 3 pro
Opis transakcji:
Zakupiłem telefon 26 maja, otrzymałem po kilku dniach tracking który przez kilka dni nie działał, potem było tylko że paczka zgłoszona elektronicznie przez około tydzien ( sprzedawca na wiadomości mówił, że paczka wysłana, ze tracking opozniony) Potem od 13.06 po dzien dzisiejszy REFER TO LODGE PARTY. Po miesiacu podejrzewalem ze dostalem fake tracking i otworzylem dispute żeby zmotywować sprzedawcę do prawdziwego wysłania, przez pierwsze 3 tygodnie pisał że paczka w drodze nie martw sie, masz gwarancje 60dni. NAstępnie gadka się zmieniłą i trwa do dziś, czekamy na odpowiedz shipping company - tak od dwóch tygodni. W międzyczasie minęło 60 dni, a ani Aliexpress ani sprzedawca nie chcą mi oddać pieniędzy, najpierw kazali czekać jeszcze tydzien dwa bo "paczka na pewno dojdzie" a teraz sie zmienila gadka, bo zaczałem pisać iz 60 dni już dawno minelo a dawales mi gwarancje, to teraz gadka jest, że ta gwarancja jest od shippping company a nie od nich. Także jestem od 65 dni bez telefonu ani bez pieniedzy, w dodatku telefon już zdażył stanieć ponad 40 USD.

Nie polecam tego sklepu, w między czasie zamówłem u Goldiego, po 12 dniach od zakupu już używałem telefonu
lukasz354
 
Posty: 38
Dołączył(a): środa, 9 grudnia 2015, 19:05
Pochwały: 2

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez martinsgall » środa, 7 września 2016, 20:51

Ocena: negatywna
Nazwa sprzdawcy: Auto Park
Link do sklepu: https://www.aliexpress.com/store/1842004
Zakupiony Towar/wartość: camera samochodowa g1wh/ 45$
Opis transakcji:

Kupiłem od niego kamerę g1wh, wysłał mi g1wht gorszy a zarazem tańszy model. Następnie udaje że wysłał mi g1hw i ciągle przedłuża tłumacząc że coś sprawdza. Mimo to że wysyałem mu zdjęcia pudełka oraz inne zdjęcia które 100% dowodzą że wysłał mi inny model właśne odpisał mi ze sprawdził z dostawcą i wysłał mi g1wh. OSZUST odradzam zakupy u niego
martinsgall
 
Posty: 8
Dołączył(a): wtorek, 15 lipca 2014, 22:23

Re: Biała i czarna lista sprzedawców Opinie Aliexpress + skl

Postprzez cincin27 » niedziela, 18 września 2016, 11:29

Ocena: pozytywna
Nazwa sprzdawcy Hong Kong Goldway
Link do sklepu: http://www.aliexpress.com/store/311331
Zakupiony Towar/wartość: Xiaomi Redmi 3
Opis transakcji: Transakcja przebiegła bardzo szybko, telefon dostałem dokładnie 2 tygodnie od wysłania. Po 2 miesiącach telefon się zepsuł. Odesłałem go do Chin a tam został naprawiany w oficjalnym serwisie Xiaomi. Skąd wiem, że nie dali mi innego telefonu? W okolicach portu USB była rysa na lakierze i po otrzymaniu telefonu nadal była. Cała naprawa wyniosła mnie 70zł (koszt wysyłki z Polski do Chin 20zł, z Chin do Polski 12$ ~50zł) a czasowo było to ponad 1,5 miesiąca (sama naprawa trwała tydzień, resztę stanowiła wysyłka). Polecam.
cincin27
 
Posty: 28
Dołączył(a): poniedziałek, 30 listopada 2015, 11:14

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość

  • Reklama