Dyskusja o telefonach ZTE, opinie, zakup, jakość,
Odpowiedz

Re: ZTE nubia z7 Max

23 gru 2016, o 22:27

zawel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To co napisałeś już było powiedziane, ale tak do końca nie wiadomo skąd on się wziął.
A o tym 3.9.7 ktoś, coś??

24 gru 2016, o 09:39

Witam wszystkich na forum jestem świeżym posiadaczem z7 max .
Telefon mam od dwóch dni jest z z softem v3.9.6 .
Dużo się nim nie bawiłem jak na razie wszystko na plus w porównaniu z moim lg g2 mini .
Po krótkim obyciu z telefonem mam problem z dioda doświetlającą aparatu mianowicie nie działa jako latarka zapala się na chwile i szybko gaśnie .
Tak samo jak chce zrobić zdjęcie w ciemności to nie doświetla go i zdjęcie jest ciemne jakby bez lampy robione.
Może ktoś miał podobnie albo zna rozwiązanie tego problemu ?
Wesołych Świat !!!

25 gru 2016, o 15:59

Czy jest jakieś twrp, które da się instalować na oprogramowanie v2.02 nubia UI v3.9.6 ?. Znalazłem kilka, ale piszę przy nich, że nie jest kompatybilne z oprogramowaniem starszym niż v2.13.
Na aktualnym oprogramowaniu bateria przez noc traci 1% na godzinę, zastanawiam się, czy zmiana na np. CM 12.1 coś poprawi w tym aspekcie?

26 gru 2016, o 20:21

@tomekz
to jest przeróbka 3.86, tam nie będzie polskiego.

@capsel
tu nie chodzi o wersję oprogramowywania tylko stary/nowy rozkład partycji. Ludzie którzy robili to TWRP nie wiedzieli że będzie coś takiego jak nasze 2.02 a najniższy numer jaki znali to było 2.13. W każdym razie jeżeli TWRP jest na nowy rozkład partycji to pasuje.

Ja używam TWRP 3.0.2. Krótka instrukcja wgrywania:
  • włączyć opcje programistyczne
  • włączyć debugowanie USB
  • podłączyć (włączony) telefon i zezwolić na dostęp przez adb
  • a potem w terminalu, tam gdzie mamy ściągnięte TWRP:
    Kod:
    Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Z CM 12.1 musisz sam zobaczyć, mnie trzyma odrobinę lepiej, ale tylko odrobinę.

26 gru 2016, o 23:48

zawel napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

A jeśli chodzi o ogólne działanie CM 12.1 to rozumiem, że wiekszość na nim działa ?, jak się sprawuje bluetooth?

27 gru 2016, o 13:40

Wszystko na nim działa. Bluetooth super, działają też takie rzeczy których nie ma na tym oryginalnym np. IrBlaster i RadioFM.

27 gru 2016, o 17:37

Działa wam w nim NFC ?

28 gru 2016, o 12:45

Jak stykam ze sobą 2 nubie z włączonym NFC (jedna na romie z BG, druga CM12.1) to rzeczy się dzieją (np. mogę przesłać stronę z przeglądarki) ale nie próbowałem płacenia nigdzie, teoretycznie apka TMUB widzi NFC a w ustawieniach mam Google Pay.

28 gru 2016, o 16:33

jak wrzucić theme na rom BG Przez menadżera zawsze pisze ze theme not load Wchodzą tylko tapety i to wszystko

28 gru 2016, o 17:14

Bardzo fajny fon, ale do ROMu nie jestem przekonany do końca. Wyłączyłem pokazywanie transferów, a ono po jakimś czasie wskoczyło, choć w ustawieniach na OFF. Jakieś powiadomienia na lockscreenie, tak samo. Poza tym wsio ok, ale takie drobiazgi mnie denerwują. Jakby co jeszcze CMa 12 spróbuję.
Odpowiedz