ZTE Nubia Z7 Max - pomocy !!!

Re: ZTE Nubia Z7 Max - pomocy !!!

Postprzez zawel » 22 mar 2017, o 11:47

Dobrze byłoby napisać jeszcze jaki masz ROM...
zawel
VIP

Pochwały: 70
Telefon:: Mi 9 Lite
ROM: xiaomi.eu

Postprzez Flyagaric » 22 mar 2017, o 13:19

Krótki updejt z moich bojów. Po powrocie (czwartek chyba) do CM12.1 w sobotę znów zaczęły się restarty - były 3 samoczynne. Zauważyłem, że próba otwarcia widżetu pogody (Transparent Weather) wywala Trebucheta dość często. Skojarzyłem, że wcześniej już tak było, więc wywaliłem ta appkę. Od tego czasu (odpukać!) spokój.
Jeśli komu przyjdzie do głowy używać tej appki, to niech sobie od razu daruje!
Wgrałem żonie prostą appkę, której sam używam (Weather&Radar - pokazuje tylko 3 dni naprzód i brak reklam) i chodzi to świetnie. Oby to było to. Poza tym, to CM śmiga aż miło i nawet FB Messenger go specjalnie nie ogranicza.
Zostawiam posta potomnym, gdyby ktoś trafił na równie porypane problemy jak u mnie były.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez Flyagaric » 30 mar 2017, o 23:26

Znów trochę czasu minęło i znów dziwna akcja. Wciąż CM12.1. Dziś instalowałem żonie odtwarzacz muzyki, bo Googlowy głupiał i telefon ok.18-tej miał jeszcze 64% na baterii (odpięta od ładowania wczoraj przed północą). Ok. godziny 22.00 telefon wywalił info, że zdycha i się wyłączył. Bez żadnych wcześniejszych ostrzeżeń!
Co jest grane?
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Postprzez zawel » 31 mar 2017, o 11:48

Straszne masz jakieś schody tym fonem. Może miał jakąś ciężką podróż czy co. W każdym razie w żadnej ze znanych mi z7 max (a kilka mam w okolicy) nic takiego się nie dzieje ani na stocku ani na cm12.1.
zawel
VIP

Pochwały: 70
Telefon:: Mi 9 Lite
ROM: xiaomi.eu

Postprzez tomek0768 » 31 mar 2017, o 13:16

Samoczynnego restartu to ja nie miałam chyba nigdy na Nubii. Z baterią czasem coś szwankowało na CM'ach. Odkąd przeszedłem na Combo Rom praktycznie bez problemów a to już prawie 3 miesiące. Brak polskiego w ustawieniach z takich niedogodności. Mi nie przeszkadza bo rzadko tam zaglądam

Tapatalk Nubia Z7max
tomek0768

Pochwały: 10
Telefon:: Axon 7

Postprzez Flyagaric » 31 mar 2017, o 13:45

No właśnie - i to jest dziwne, bo na początku zachowywał się super. Kłopoty zaczęły się pojawiać trochę ponad miesiąc temu.

tomek0768 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Nie tyle restart, co wyłączył się. Zawsze krzyczał wcześniej, że niski poziom baterii, a teraz od razu powiedział, że jest rozładowany i się wyłączył. 60% baterii by zeszło w 4 godziny? To niemożliwe - jakiś przypał musiał być.
Jak się powtórzy, to wyrzynam sysa znów. Ten Combo-ROM, to jakaś przeróbka stocka jest, tak? Tam zdaje się nie ma IR (co w sumie mnie nie boli, bo kobita tego nie używa). Polskiego też nie musi mieć.
Flyagaric
VIP

Postprzez tomek0768 » 31 mar 2017, o 14:17

Jest IR. Przeczyszczony, ostatni stock z rootem.Jedyne co wyrzucił​em to apka poczty. Nie łączyła z serwerem. Korzystam z Outlooka. No i ta ikona lokalizacji po odpaleniu map Google zostaje w pasku. Tak jak na stocku. Ja ze względu na BT ten rom wgrałem.

Tapatalk Nubia Z7max
tomek0768

Postprzez Flyagaric » 31 mar 2017, o 14:20

A da się root'a wyłączyć?
Jak będzie dalej świrować, to walczę znów w weekend ...
Flyagaric
VIP

Postprzez tomek0768 » 31 mar 2017, o 14:42

Nie da się tak jak w CM wyłączyć roota. W Pokemony będzie grała? Stocka na czysto wtedy chyba tylko. Ale mi się wydaje że jakaś aplikacja te problemy u ciebie powoduje

Tapatalk Nubia Z7max
tomek0768

Postprzez Flyagaric » 31 mar 2017, o 14:52

W pokemony nie gra, ale root, to też problemy z appkami bankowymi i tu często nawet maskowanie nie pomaga. Poza tym, w jej przypadku ten root, to byłoby jak proszenie się o kłopoty...

Doinstaluję GASM Battery Monitro i Wakelock Detector i zobaczę co się tam dzieje, ale jakaś appka nie tłumaczyłaby zrypanych wskazań stanu baterii. Od 24.00, do 18.00 było ok i zeszła tylko połowa baterii (czyli w miarę ok dla Z7max), a potem nagle reszta wywaliła prawie na raz, kiedy fon leżał nie używany... Coś tu śmierdzi.
Flyagaric
VIP

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do ZTE