• Reklama

Ulefone armor

dyskusja o Telefonach Ulefone, opinie, problemy. pomoc, wsparcie.

Ulefone armor

Postprzez sisimon » 21 lut 2017, o 09:38

Witam. Mam do Was pytanie. Szwagier kupił sobie ten telefon prost z chin. Wszystko fajnie chodzi tylko brak polskiej klawiatury i polskich ogonków. Android w telefonie to 6. Czy aby mieć tą polską klawiaturę wraz z słownikiem polskim z auto uzupełnieniem to trzeba wgrać np. programik ze sklepu play Switch keybord czy tych ustawień można dokonać w androidzie ? Chyba że można do niego wgrać androida przeznaczonego na rynek polski który już ma polską klawiaturę i czcionki ? co doradzacie zrobić ? Ten programik Switch keybord zainstalowaliśmy , ale nie jest najlepszy. Klawiatura jest BARDZO mała i podpowiedzi strasznie głupie (auto uzupełnienie słownika). Pzdr
sisimon
 
Posty: 2
Dołączył(a): 21 lut 2017, o 09:31

Reklama

Re: Ulefone armor

Postprzez tpawel » 21 lut 2017, o 09:55

Probuj innych klawiatur. Np.swype.
Z podpowiedziami to jest tak że klawiatura musi się najpierw Ciebie nauczyć, po jakimś czasie zacznie dobrze podpowiadac

Redmi PRO by TT
tpawel
VIP
 
Posty: 2106
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 12:14
Pochwały: 69

Re: Ulefone armor

Postprzez fake4r » 21 lut 2017, o 09:59

Spróbuj innych klawiatur, ja np. używam swiftkey. Telefon z androidem można dowolnie konfigurować :-)
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 5911
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 13:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 202

Re: Ulefone armor

Postprzez sisimon » 21 lut 2017, o 10:15

a jak to dokładnie działa ? Jak kupuję telefon w Polsce np. Samsunga to on już ma polską klawiaturę i ogonki. Czy to nie zależy od ustawień androida ? Jeżeli wybieramy język polski w ustawieniach to powinny one się wgrać z automatu, jeżeli niemiecki to klawiatura powinna być niemiecka itd. Dlaczego trzeba wgrywać dodatkowe klawiatury do telefonów z Chin ? przecież android jest ten sam w każdym zakątku świata. Dobrze główkuje czy się mylę ?
sisimon
 
Posty: 2
Dołączył(a): 21 lut 2017, o 09:31

Re: Ulefone armor

Postprzez wacie72 » 21 lut 2017, o 10:41

A w ustawieniach tam gdzie masz "ustawienia języka oraz metod wprowadzania" masz wszędzie zaznaczony język polski ? Czasem zostaje tam angielski i wtedy może brakować polskich znaków.
Avatar użytkownika
wacie72
AKTYWNY
 
Posty: 685
Dołączył(a): 18 maja 2014, o 15:59
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 36


Powrót do Ulefone



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama
cron