Ulefone armor

dyskusja o Telefonach Ulefone, opinie, problemy. pomoc, wsparcie.

Ulefone armor

Postprzez sisimon » 21 lut 2017, o 08:38

Witam. Mam do Was pytanie. Szwagier kupił sobie ten telefon prost z chin. Wszystko fajnie chodzi tylko brak polskiej klawiatury i polskich ogonków. Android w telefonie to 6. Czy aby mieć tą polską klawiaturę wraz z słownikiem polskim z auto uzupełnieniem to trzeba wgrać np. programik ze sklepu play Switch keybord czy tych ustawień można dokonać w androidzie ? Chyba że można do niego wgrać androida przeznaczonego na rynek polski który już ma polską klawiaturę i czcionki ? co doradzacie zrobić ? Ten programik Switch keybord zainstalowaliśmy , ale nie jest najlepszy. Klawiatura jest BARDZO mała i podpowiedzi strasznie głupie (auto uzupełnienie słownika). Pzdr
sisimon
 
Posty: 2
Dołączył(a): 21 lut 2017, o 08:31
Telefon:: armor

Reklama

Re: Ulefone armor

Postprzez tpawel » 21 lut 2017, o 08:55

Probuj innych klawiatur. Np.swype.
Z podpowiedziami to jest tak że klawiatura musi się najpierw Ciebie nauczyć, po jakimś czasie zacznie dobrze podpowiadac

Redmi PRO by TT
tpawel
VIP
 
Posty: 3746
Dołączył(a): 23 lut 2015, o 11:14
Pochwały: 115
Telefon:: Le pro 3
ROM: Lineage OS

Re: Ulefone armor

Postprzez fake4r » 21 lut 2017, o 08:59

Spróbuj innych klawiatur, ja np. używam swiftkey. Telefon z androidem można dowolnie konfigurować :-)
Avatar użytkownika
fake4r
VIP
 
Posty: 6010
Dołączył(a): 4 lip 2013, o 12:55
Lokalizacja: ChRL
Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Re: Ulefone armor

Postprzez sisimon » 21 lut 2017, o 09:15

a jak to dokładnie działa ? Jak kupuję telefon w Polsce np. Samsunga to on już ma polską klawiaturę i ogonki. Czy to nie zależy od ustawień androida ? Jeżeli wybieramy język polski w ustawieniach to powinny one się wgrać z automatu, jeżeli niemiecki to klawiatura powinna być niemiecka itd. Dlaczego trzeba wgrywać dodatkowe klawiatury do telefonów z Chin ? przecież android jest ten sam w każdym zakątku świata. Dobrze główkuje czy się mylę ?
sisimon
 
Posty: 2
Dołączył(a): 21 lut 2017, o 08:31
Telefon:: armor

Re: Ulefone armor

Postprzez wacie72 » 21 lut 2017, o 09:41

A w ustawieniach tam gdzie masz "ustawienia języka oraz metod wprowadzania" masz wszędzie zaznaczony język polski ? Czasem zostaje tam angielski i wtedy może brakować polskich znaków.
Avatar użytkownika
wacie72
VIP
 
Posty: 856
Dołączył(a): 18 maja 2014, o 14:59
Lokalizacja: Kraków
Pochwały: 49
Telefon:: Redmi Note 7

Re: Ulefone armor

Postprzez Kitao » 3 sie 2020, o 11:19

W Ulefone Armor z metra na chodnik spadł i szybka poszła więcej gumowego smartfona nie kupię.
Kitao
 
Posty: 56
Dołączył(a): 29 mar 2017, o 12:05
Telefon:: HTC Athena

Re: Ulefone armor

Postprzez Herezja » 5 sie 2020, o 06:51

Ja używałem nomu s10 o ile pamiętam i nie miałem problemu jaki opisałeś ale i tak po ponad roku wyświetlacz przestał działać. Drgania były ale zero obrazu.
Inną sprawą jest odwarstwienie się osłony gumowej od twardej, głównej części telefonu.

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka
Avatar użytkownika
Herezja
VIP
 
Posty: 1132
Dołączył(a): 19 kwi 2015, o 12:14
Pochwały: 44
Telefon:: Xiaomi Redmi 4a

Re: Ulefone armor

Postprzez Kitao » 9 sie 2020, o 17:15

Herezja napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!


Uzupełniając poprzedni wpis, potwierdzam to samo z Ulefone Armor. Telefon kupiłem nowy a guma odchodzi mniej więcej po roku.
i to tak poważnie że sklepienie bez śladów jest niemożliwe. Co do pękniętej szybki telefon spadł z wysokości <1 metra na chodnik.
Także przestrzegam przed tym że te chińskie gumy w smartfonach rugged są klejone klejem jak buty i bez przykręcania śrubkami.
Tylko buty przy zakupie są ładne ale jak się odkleją to obowiązuje rękojmia. A tutaj to chyba tylko skarga do Mao :D
Ostatnio edytowano 9 sie 2020, o 17:20 przez Kitao, łącznie edytowano 1 raz
Kitao
 
Posty: 56
Dołączył(a): 29 mar 2017, o 12:05
Telefon:: HTC Athena

Re: Ulefone armor

Postprzez Herezja » 9 sie 2020, o 17:20

Odnoszę wrażenie, że są jakoś modyfikowane te gumy i z upływem czasu wracają do swojego właściwego rozmiaru.
Avatar użytkownika
Herezja
VIP
 
Posty: 1132
Dołączył(a): 19 kwi 2015, o 12:14
Pochwały: 44
Telefon:: Xiaomi Redmi 4a

Re: Ulefone armor

Postprzez Kitao » 9 sie 2020, o 17:23

No jak kleiłem to miałem wrażenie że guma jest szersza o jakieś 2 mm jakby się rozciągła.
No i trzeba było nieco ucisnąć. Przypominam że ten telefon jest wodoodporny. Wodoodporny z taką gumą?
A może te gumy mają sztuczną inteligencję? ;-)
W każdym razie do zwykłego smartfona też można dopasować nakładaną gumę
i zapomnieć o tego typu "bucianych" produktach.
Kitao
 
Posty: 56
Dołączył(a): 29 mar 2017, o 12:05
Telefon:: HTC Athena

Re: Ulefone armor

Postprzez Herezja » 9 sie 2020, o 17:29

Aktualnie moja używkę wsadziłem w najlepszą osłonę jaka była chyba na allegro. Konkretnie produkcji Spigen + szkło (szkło okazało się bardzo źle docięte).
Avatar użytkownika
Herezja
VIP
 
Posty: 1132
Dołączył(a): 19 kwi 2015, o 12:14
Pochwały: 44
Telefon:: Xiaomi Redmi 4a

Re: Ulefone armor

Postprzez Kitao » 9 sie 2020, o 17:37

A takie pytanie czy jakbym dokupił do tego Ulefone Armor przednie szkło to ten telefon by mi nie pękł?
(pęknęcie w rogu na 2 cm)
Kitao
 
Posty: 56
Dołączył(a): 29 mar 2017, o 12:05
Telefon:: HTC Athena

Następna strona

Powrót do Ulefone



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

  • Reklama