TOP 10 smartfonów do 800zł (200$)

pomoc w wyborze chińskiego smartfona przy konkretnych wymaganiach i cenie.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE

Re: TOP 10 smartfonów do 800zł (200$)

Postprzez zimon » 11 wrz 2019, o 09:00

Głównie aparat bo telefon dla teściowej, słyszałem że wyświetlacz słaby bo nie fhd tylko HD, ale czy to jest bardzo zauważalne i na minus?
zimon

Telefon:: nubia m2 / le max 2

Postprzez rodan77 » 11 wrz 2019, o 09:35

To Meizu 15 powinien być ok. Chyba, ze teściowa używa intensywnie to problemem może być mała bateria.
Dodatkowo ma kompaktowe wymiary co często jest ważne dla teściowych :)
rodan77
VIP

Pochwały: 94
Telefon:: Meizu 16

Postprzez CozzY » 5 paź 2019, o 18:08

Witam

Mam lekki przystanek przed podjęciem decyzji o zakupie jakiegoś chińczyka dla mamy. Kobieta leciwa (75 l. żeby ktoś nie pomyślał że leciwa to 45 lat), do tej pory jechała na Lumii z Windows Phone i w zupełności jej wystarczało. Niestety WhatsApp będzie na WP tylko do końca roku, a to apka podstawowa dla niej.

Wymagania prawie żadne, ponad te:
- stabilne działanie przy użytkowaniu podstawowych funkcji
- bateria która nie będzie wymagała ładowania po godzinie rozmowy [WINKING FACE]
- czytelny, duży display
- LTE B20 też by było miło bo mieszka w małym miasteczku

Żadnych wymagań w stosunku do aparatu, wydajnego układu do gier, NFC, czytnika linii papilarnych itp.

Zastosowanie to głównie wspomniany WhatsApp (długie rozmowy, czasami z kamerą, przeglądanie zdjęć i filmów z wnukami), bzdury typu Plotek i Pudelek, pogoda.

Aktualnie, stosując kryterium ceny max. ok. 100 EUR oraz w/w parametrów wytypowałem:

- Umidigi A5 Pro
- Umidigi Power

Nie miałem do tej pory do czynienia z tą marką. Sam używałem bądź kup kupowałem dla rodziny Xiaomi, Meizu bądź Leeco. To Umidigi chyba powoli wychodzi z tego najniższego segmentu i do tak prostych zadań powinno się nadać, ale mogę się mylić.

Macie jakieś doświadczenie z tymi modelami?

Wysłane z mojego LEX722 przy użyciu Tapatalka
CozzY

Pochwały: 1
Telefon:: Leeco Le Max 2

Postprzez masterwilo » 6 paź 2019, o 15:28

Cena (bez VAT): 800zł
Wielkość ekranu/Rozdzielczość: >6 cali
Ilość RAM/ROM/Procesor: 6 gb
Dual/Single sim: nie musi być
Preferowane marki: rozważę każda jeśli warto
Miejsce zakupu(Polska/Chiny): obojętne
Wymagania (parametry, funkcje): bateria, która wytrzyma > cały dzień, dobry aparat, dobry GPS, nie musi być NFC, sklep Play,
Opis:
Szukam tel o specyfikacji jak powyżej. Rozważam tylko nowy sprzęt.
Z góry dziękuję za pomoc.
masterwilo

Telefon:: LG

Poprzednia strona

Powrót do Jaki telefon kupić ?