przez cosinus93 » 5 gru 2015, o 00:59
Cena (bez VAT): ~130$
Wielkość ekranu/Rozdzielczość: 5.0 - 5.5
Ilość RAM/ROM/Procesor: >=2GB/>=8GB/min 4 rdzenie
Dual/Single sim: obojetnie
Preferowane marki: obojetnie
Miejsce zakupu(Polska/Chiny): obojetnie
Wymagania (parametry, funkcje): przede wszystkim aparat, dobre wsparcie i możliwie czysty android
Opis:
Witam, od tygodnio dośc mocno wertuję forum w celu znalezienie do ok.130$ (max 150$) fajnego telefonu, na czym mi zależy w kolejności:
-aparat min 8/13Mpx tył i przynajmniej 5Mpx/2Mpx przód (czesto używam telefonu na wyjazdach zamiast aparatu)
-czysty (w miare) android 5
W gry w ogóle nie gram, jeśli chodzi o rdzenie i ich moc to nie ma znaczenia czy nawet będzie to 1Ghz x 4 aby miał te 2GB RAMu i był w miare płynny przy codziennym użytkowaniu(przegladarka, dokumenty itp), zależy mi też na w miare dobrym wsparciu telefonu aby nie był to kompletny no-name nawet jak na chińskie warunki ;) Oglądałem wiele modeli i moim zdaniem zostały do wyboru: Doogee Valencia y100 pro (duzo naczytalem sie o lipnych bateriach i innych podzespolach i jednak nie jest to czysty andek), Doogee F3, Cubot H1(troszke drozszy), Ulephone be pro 2, Kingzone N5 (chyba relatywnie dobry stosunek ceny do moich wymagan), Elephony P4000/6000 (niestety aparaty nienajlepsze ale poza tym bardzo mi sie podobaja za stosunek cenowy), ECCO E04(troche zagadka, bo parametry duzo lepsze od reszty a cena niska, nie wiem jak ze wsparciem). Bardzo Was prosze o opinie szczególnie że czasem mam wrażenie że w recenzjach ktoś oczekiwał bardzo dużo(może za dużo) np od "markowych" aparatów sony/samsung i gdy je czytam ciężko mi odnieść je do recenzji gdzie nic się od aparatu nie wymagało i pozytywnie zaskoczył, a wiadomo że same Mpx zdjęć nie robią ;)