Chińskie tablety, opinie, porady, zakup
14 gru 2014, o 11:09
trochę ręce mi opadają instaluje po raz kolejny win8.1 i za każdym razem nie widzi ani myszki ani nie działa dotyk może ktoś podrzuci linka do sprawdzonego win8.1 byle nie z mega bo tam próbuje ściągnąć już 3 dzień i przy 99 zatrzymuje się nie pomaga zmiana przeglądarki dodatki itp.
14 gru 2014, o 11:58
Bierzesz pierwsze lepsze ISO windowsa 8.1 Pro 32bit. (najlepiej nie modyfikowane)
Robisz bootowalny pendrive programem Rufus z partycjonowaniem GPT dla kompów UEFI i FAT32
Instalujesz
Potem instalujesz drivery i działa
14 gru 2014, o 12:24
tak robie ale po instalacji win sie odpala jednak dotyk I myszka Nie dziala wiec nie moge wgrac sterownikow. Tak jest za kazdym razem bez wzgledu na rodzaj pobranego win. Jakies podpowiedzi?
14 gru 2014, o 12:30
Ja instalowałem z tego ISO
Może szwankuje hub USB
14 gru 2014, o 12:33
Sciagne i sprawdze dzieki
14 gru 2014, o 13:44
Panowie jak to jest w końcu z tym tabletem, bo sam nie wiem. przejrzałem 33 strony tego wątku, posty na XDA i wszędzie są jakieś problemy, a to nie działa jedno, a to drugie, a to odświeżanie ma tylko 44hz, a to kamera odwrócona, sklep play nie działa, europejskiej klawiatury nie ma i jeszcze jakieś mniejsze problemy(i większe w stylu rozwalonej karty graficznej)
Interesuje mnie ten tablet i to bardzo i sam zastanwiam się nad wzięciem wersji z fabrycznie wgranym dual bootem, warto?
Faza kiedy wgrywałem milion gotowanych romów i poprawek na androidach już mi przeszła i w tej chwili chcę kupić sprzęt który po prostu będzie działał. Co najwyżej root na androidzie i jakieś proste poprawki na windowsie
14 gru 2014, o 15:54
nie ma tak łatwo. po chinczyku zawsze musisz przeinstalować, nie wiadomo co Ci tam zainstalował.
Rozsądna opcją jest jednak zakupienie tylko z androidem i wgranie samemu. Ja go też zamierzam kupić ale po nowym roku. Moze ceny spadną , moze coś się wyklaruje z tytmi problemami o których piszesz. Teraz i tak ci szybko paczka nie dojdzie z uwagi na zamówienia świateczne. Moja paczka z dosłownie obudową telefonu za 9 $ lezy już na WER Warszawa chyba z 5 dni bez zmiany statusu.
14 gru 2014, o 16:08
Jedyny problem to rozrzut jakosciowy SoC Intela co w niektorych egzemplarzach daje zwiechy. Reszta to czytanie tutorialow ze zrozumieniem, ja u siebie poinstalowalem fixy i nie mam problemu z kamera, odswiezaniem, dotykiem czy obracaniem.
A rzekomy problem z europejska klawiatura to w ogole kosmos, nie wiem skad takie info.
14 gru 2014, o 18:19
Panowie, PiKTECH na swojej stronie FB podaje, że wcześniejsze wersje tabletu były wersjami BETA, sprzedaż wersji fabrycznej (w moim rozumieniu - finalnej) rozpoczęła się 10 czy tam 12-go grudnia. Zatem jak to z wersjami nie-ostatecznymi mogły być problemy - teraz podobno ich już nie ma (rozumiem, że chodzi o wersję fabryczną czyli w moim rozumieniu finalną).
Cytuję:
źródło:
https://www.facebook.com/pages/PIK-Tech ... 76?fref=nf
14 gru 2014, o 18:32
Nie tablety w wersji beta tylko romy w wersji Beta