Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
13 lut 2014, o 01:10
Nie cło tylko podatek i zapłacisz na 90% teraz trzepią każdą większą paczkę ,a co gorsza jak dowalą się że nie ma znaczka CE to masz po kasie i telefonie ,poczytaj przypadki na forum wiec wszystko na własną odpowiedzialność .
13 lut 2014, o 08:48
Na telefony nie ma cła, jest nakładany tylko VAT 23%.
3 mar 2014, o 22:28
Poczekaj z tym P780 za chwile będzie dostępny S660 z baterią 3000
8 mar 2014, o 11:24
panowie , fastcardtech 5 dolcow taniej czy pandawill ? sprawdzone sklepy ? w ktorym szybciej dojdzie i bez problemu uznaja gwarancje ?
9 mar 2014, o 12:46
Czerwiec to nie tak za chwile, a P780 baterię ma solidniejszą. Ja celowałbym bardziej w S860 ale cena może troche zniechęcić

z dostępnych teraz ciekawy sprzętowo i cenowo choć mało popularny jest Honor 3C z 2gb ram, pierwsze recenzje dają do myślenia
20 mar 2014, o 20:45
Ten sklep ma pozytywne opinie, można tutaj kupować?
- Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
4 kwi 2014, o 08:49
Witam panowie mam pytanie kupował ktoś na tej stronie
- Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
16 kwi 2014, o 12:51
Hej, rozważam zakup Xiaomi Hongmi. Znalazłem dwie aukcje, którymi jestem zainteresowany:
-
Pierwsza - 165 $
-
Druga - 143 $ (15% off)
Co sądzicie o tej drugiej ofercie? Z jakiej okazji taka zniżka? Według mnie to jest WCDMA, ale czy na pewno? Istnieje prawdopodobieństwo, że to podróbka?
Nic nie umiem też znaleźć w sieci o tym sprzedawcy oprócz customer reviews, czy warto mu zaufać, czy może lepiej warto dać tych 20 dolarów więcej?
26 kwi 2014, o 20:58
Ja ze swojej strony mogę z czystym sumieniem polecić sklep BlackPeach. Dzięki kilku radom udzielonym przez mariuszsob kupiłem tam iOcean x7s. Dostałem trochę gratisów, a jak przez jeden dzień nie odpisałem jaki kolor ma mieć jeden gadżet, to przemiła pani do mnie zadzwoniła i spytała się o to, po czym tego samego dnia przesyłka została wysłana. Kontakt rewelacyjny, ceny niskie, sprzęt zgodny ze specyfikacją.