Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

14 mar 2014, o 09:05

Warszawa decyduje co na wewnętrzne UC , świadczy o tym zielona pieczątka . Nie nabita w Warszawie - to najczęściej kierowane na vat.
Długo w Wer Warszawie tez nie dobrze ,bo najczęściej bez zielonej pieczątki.
Takie są moje obserwacje

14 mar 2014, o 09:14

czy 4050 co doszla wczoraj juz komus wyszla z w-wy ?

14 mar 2014, o 10:26

U mnie 4053 które wczoraj wleciało nadal stoi, więc albo VAT albo opóźnienia
Spoiler:

14 mar 2014, o 10:48

Przyznaję, że zaczyna być trochę irytujące oczekiwanie na Despatch 4047 SŘ2. Wiadomo, że zakupy z Chin uczą cierpliwości, ale powoli zaczynam myśleć czy tam coś się nie stało z tymi paczkami..

Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

14 mar 2014, o 10:59

No ja mam 4045 wyslane 24.02, totalna porazka z sr2. Dla porownania mam jedna paczke z sr5 wyslana 10.03 zobaczymy kiedy dojdzie

Wysłane z mojego iOCEAN X7 przy użyciu Tapatalka

14 mar 2014, o 11:06

vaxer napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

też czekam na 4047, u mnie roznica w godzinie wysylki 15:41

14 mar 2014, o 11:12

W wekend paczki też wlatują do Polski?

Wysłane z mojego Faea-F1 przy użyciu Tapatalka

14 mar 2014, o 11:22

Też

14 mar 2014, o 11:31

mam ściągnięta aplikację na androida do śledzenia paczek z SP. Update statusów są również w weekend. Zazwyczaj zmieniają się między 7 a 8 rano, między 12 a 13 i między 17 a 18.
Zakupy z chin niby uczą cierpliwości, ale w przypadku 4045 prędzej mnie coś trafi niż się jej nauczę, szczególnie jak widzę że przesyłki z początku marca zaczynają już wchodzić na Warszawę.

14 mar 2014, o 11:49

A czym sie różni SR2 od SR5 Bo widze że SR5 przychodzą a SR2.
Lokalizacją?

Wysłane z mojego Faea-F1 przy użyciu Tapatalka

14 mar 2014, o 13:43

A można w sobotę odbierać paczki z Urzędu Celnego? Może ktoś mi pomóc, bo nie mogę się dodzwonić do UC w Warszawie, a na mail'a nic nie odpisują.

14 mar 2014, o 13:56

emlo9999 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

To zależy od tego jak u nich z obłożeniem pracy, odbierałem paczkę w okolicach listopada i praktycznie wydali od ręki, ostatnio chciałem odebrać i niestety, dostałem informację, że nie dadzą rady wydać paczki ale można dostarczyć dokumenty i umówić się na odbiór osobisty za 4-5 dni.
Odpowiedz