Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: [zakupy] Śledzenie Przesyłek, status przesyłki

22 sie 2014, o 08:28

nr przesyłki dostałem ale jak sprawdzam w trackingu to jest nieznany, jak zamawiałem przez singpost to w trackingu byl widoczny na drugi dzien, ale spoko będe czekał cierpliwie

22 sie 2014, o 09:40

Informacyjnie SR2 4200 w PL

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

22 sie 2014, o 09:47

Dostal ktos paczka z tzw pechowej 13 ? :D

22 sie 2014, o 09:53

Witam panowie. Dostałem tracking number WS post. Wartość zamówienia to 1,68$ więc nie ma tragedii ale status się nie zmienia od dłuższego czasu. Pisałem w tej sprawie do chińczyka, prosił aby poczekać jeszcze kilka dni. zostało mi ok. 20 dni do końca więc otwarłem spór. W tym momencie czekam od 2-7dni na zwrot kasy, ale jednak chciałbym dostać to co zamówiłem. Tu mój tracking number WS572085465CN . Miał ktoś styczność z tą pocztą?

22 sie 2014, o 09:57

szarad napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja od 12.08 nie mam nic w trackingu dwóch przesyłek od różnych sprzedawczyków, dzisiaj bedę pisał, tylko jeden w ogóle na wiadomości nie odpisuje a feedback ma b.dobry -.-

22 sie 2014, o 10:16

18 Przesyłka przekazana kurierowi do doręczenia KATOWICE - POLAND 09:31

17 Odprawa celna zakończona o KATOWICE - POLAND KATOWICE - POLAND 05:55

16 Zaktualizowano status odprawy celnej KATOWICE - POLAND 05:04

Forumowicze, przesyłka miała wartość 35$, przekazałem miłej Pani dokumenty, nikt mi nie kazał płacić. Czy będę musiał zapłacić podatek przy odbiorze? Jedzie DHLem.

22 sie 2014, o 10:21

Witam, kupiłem Asus ZenFone 5 od Goldway, w środę pojawił się nr trackingowy w My Orders, lecz do tej pory nie ma go w żadnym trackingu, chyba, że źle szukam :/
Mógłby ktoś sprawdzić czy wszystko jest ok? RS143883853NL

22 sie 2014, o 10:23

wojtekroj napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Za te pieniążki dostałeś numer na sztukę bo jest na 100% wysłana bez śledzenia czyli tkzw nierejestrowana

22 sie 2014, o 10:26

konrad122112 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Czekaj cierpliwie za wcześnie na śledzenie do 10 dni powinno sie pokazać

22 sie 2014, o 10:55

falsable napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak. Na pewno zapłacisz przy odbiorze, ale ile...., to się dowiesz.....
czy tylko prowizja dla DHL, czy vat także.

22 sie 2014, o 11:04

konrad122112 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Wszystko ok :P
8/21/2014 8:00:00 PM SHENZHEN Despatched from Shenzhen Yanwen Sorting Center
8/21/2014 6:00:00 PM SHENZHEN Arrived at Shenzhen Yanwen Sorting Center

tutaj możesz sobie sprawdzać:
http://www.yw56.com.cn/english/DIY.asp

22 sie 2014, o 11:07

Szczerze to kicha - chętnie bym zapłacił przedpłatą, gdyż pieniądze mam niewypłacone, muszę pożyczać od matki. A nie wyjdę wypłacić bo za jakieś 10min kurier będzie pukać(teraz objeżdża osiedle, widziałem samochód z ich logo). Powinni też informować klientów, ile trzeba będzie zapłacić.
Odpowiedz