Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
przez pawel240 » 20 lis 2018, o 18:37
Witam
czy kupował ktoś może telefon na stronie
https://retailphoneshop.com/ ??
kupilem telefon 13.10 dostalem maila potwierdzajacego zakup i zapłate,
wybrałem metodę wysyłki:
Shipping method
International Shipping with tracking number (14-21 days)
i czekałem cierpliwie na traking number, jednak minął ponad miesiąc i cisza, na maila nikt nie odpowiada
miał ktoś z nimi już do czynienia ?
-
pawel240
-
- Telefon:: lg
- ROM: 4
przez Herezja » 20 lis 2018, o 20:31
Sama nazwa już nie zachęca a skoro przez miesiąc nie dostałeś przesyłki a tym bardziej numeru do śledzenia to nie dostaniesz go w ogole.
W jaki sposóv opłacałeś to? Jeśli paypal-em to nie ma problemu jeśli w inny sposób to może być pod górkę.
-
Herezja
- VIP
-
- Pochwały: 50
- Telefon:: Huawei p10
przez xany » 20 lis 2018, o 20:32
Oj kolego.. wdepnołeś w g.
Naprawa chińskich telefonów
Kontakt pw forum z opisem oraz co trzeba wymienić
Aktualnie użytkuję Cool1 :)
-
xany
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 8
- Telefon:: Leeco Cool1
przez pawel240 » 20 lis 2018, o 21:37
-
pawel240
-
przez xany » 20 lis 2018, o 21:41
W takim razie dzwon do banku cofaj wszystko ale i tak watpie ze to cos pomoze. Wdepnoles w g. tak zwanych oszustow wiec chyba mozesz sie pozegnac z pieniedzmi wiem ze to przykre ale co zrobisz?? takie czasy
Naprawa chińskich telefonów
Kontakt pw forum z opisem oraz co trzeba wymienić
Aktualnie użytkuję Cool1 :)
-
xany
- AKTYWNY
-
- Pochwały: 8
- Telefon:: Leeco Cool1
przez Flyagaric » 20 lis 2018, o 21:49
Dlaczego ma nie pomóc? Jeśli to kredytówka, a nie debetówka, to uruchamia się normalnie procedurę chargebacku i już.
Spokojna wasza. Ale faktem pozostaje, że rozeznanie sklepu robi się przed zakupem, a nie po...
- Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony.
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
-
Flyagaric
- VIP
-
- Pochwały: 167
- Telefon:: Haier
- ROM: Bassrockers
przez pawel240 » 20 lis 2018, o 21:55
sklep ten został zarekomedowany gdzies na facebook i dlatego kupilem, zapłacilem rewolutem, jest jakaś szansa na chargeback ? podpowiedzcie jak postepowac, nie mialem nigdy takiego/podobnego przypadku i nie bardzo wiem co robic
-
pawel240
-
przez arat155 » 23 lis 2018, o 21:57
Nie ma znaczenia czy karta jest kredytowa, debetowa, czy przedpłacona, chargeback można zrobić w każdym przypadku.
-
arat155
-
- Pochwały: 2
przez Flyagaric » 24 lis 2018, o 00:43
A to czasem nie zależy od regulaminu wystawcy karty?
- Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony.
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
-
Flyagaric
- VIP
-
- Pochwały: 167
- ROM: Bassrockers
przez ddr » 24 lis 2018, o 14:41
Nie powinno. Każdy kto oferuje w swojej ofercie karty visa bądź mastercard ma obowiązek przyjmować wnioski o chargeback. Tak przynajmniej twierdzi visa i mc. Oczywiście banki lubią kłamać i miałem przypadek, że w którymś banku nie chcieli przyjąć wniosku bo jest tylko dla kart kredytowych. Kilka telefonów i nagle się dało załatwić sprawę od ręki bez papierologii ;).
Autor postu otrzymał pochwałę
Telefon się popsuł? dwro(kropka)ddr(małpa)gmail(kropka)com
W tytule wiadomości proszę podać model urządzenia.
Uwaga!
GEARBEST oszukuje kupujących!
-
ddr
- VIP
-
- Pochwały: 135
- Telefon:: Xiaomi Mi MIX 2
- ROM: MIUI 10
przez existe » 25 lis 2018, o 13:23
ja kupowalem w podobnym sklepie i zrobilem to tylko po to aby sprawdzic proces w revolut
owszem, jak kazda procedura lekko upierdliwa i zadaja ciagle te same pytania, trzeba np wydrukowac wszystko co masz, maile, strony ze sklepu z zakupem itp i to wysylasz do revolut ich korespondencja w aplikacji
u mnie proces zakonczyl sie pelnym zwrotem, nie pamietam juz ile to trwalo - ale sporo
existe
-
existe
- VIP
-
- Pochwały: 58
- Telefon:: byl:米jest redmi5plus
- ROM: miui10
Powrót do Zakupy w Chinach PRZEWODNIKI