Witam serdecznie mam taki problem to mój 1 spór na alliexpres i nie wiem co mam zrobić:
Zakupiłam telefon redmi note 5 u użytkownika Hong Kong Goldway- minęło prawie 2 miesiące od miesiąca telefon leży w UC w Przemyślu dostałam 2 pisma od nich - w ostatnich napisali że brak certyfikatów CE i odeślą do sprzedawcy do Chin. Otworzyłam spór bo zostało mi 3 dni napisałam tak :
Paczka wysłana przez sprzedawcę nie dotarła do mnie. Zatrzymana została przez Urząd Celno Skarbowy z powodu braku oznakowania CE na produkcie oraz opakowaniu (dokument w załączniku). W rozmowie telefonicznej z Urzędem dowiedziałam się że telefon zostanie zwrócony do nadawcy. W związku z tym proszę o pełny zwrot pieniędzy.
Dostałam od sprzedawcy taka odpowiedź:
Sorry for unstable post service,your parcel was shipped by aliexpress standard shipping.I see that you have already opened dispute,the aliexpress will handle this case as per rules and protect your benifit.Please follow with aliexpress. So it can solve earlier.
No i oczywiście jego propozycja 0 zł co mam zrobić
zaakceptować czy odrzucić ? Oczywiście chcę odzyskać pieniądze. Proszę o podpowiedź jak to załatwić będę wdzięczna pozdrawiam Natalia