przez luk526 » 12 sie 2014, o 15:24
Witam serdecznie. Śledzę ten temat i kilka innych zastanawiając się nad złotym lekiem na ten problem. Opowiem o moim przypadku. Telefon Landvo L800S na MTK6582, wczoraj grałem sobie w GTA SA, telefon nie ciął, grafika super, nie grzał się aż tu nagle sam się wyłączył i już nie załączył. Wiem z czym wiąże się reklamacja, wysyłka do Chin i odesłanie z powrotem - z masą straconego czasu i nerwów, dlatego też napisałem do mojego sprzedawcy, opisując mu mój problem, telefon 5 dniowy i takie cuda, podkresliłem i poprosiłem sprzedawcę, żeby dał mi możliwość wgrania ROMu bez utraty gwarancji, ponieważ bawiłem się w to juz nie raz i temat jest mi doskonale znany, dla niego lepiej po nie straci czasu i dla mnie bo oszczędzę nerwów. Głodny wiedzy, zapalony od rana szukam rozwiązania tego problemu, niestety bezskutecznie. To co opisuje damian jest mi znane w 100%, mam ten sam problem i wiem, że każdy krok instalacji ROMa znamy już na pamięć i nie byloby dla nas problemu odceglić ten telefon natomiast głównym problemem jest to, iż telefon jest i powinien być wykrywane jako dwa urządzenia. MTK PreLoader i MTK USB Port i jest tak wykrywany tyko gdzieś w fazie włączania jednego sprzętu, wyłączany jest drugi i tak na przemian, trwa to ok 2 sekund non stop się zmieniając. W oknie SPFlashera po kliknięciu Scan nie ma mowy aby wyszukało te dwa urządzenia (BootRom + PreLoader) ponieważ one się zmieniają. Dlatego też wykrywa tylko jedno. Po wykryciu urządzenia i rozpoczęciu procedury fleszowania pierwsza czerwona linijka, wykrycie połączenia DA przebiega pomyślnie w ciagu 1-2 sekund i stoi bo nie może uzyskać połączenia do PreLoadera, sterowniki były wgrywane już różnej maści, usuwanie w menadżerze urządzeń ukrytych urządzeń itp, itd i niestety zero efektu. Tutaj mam do was prośbę. Jeżeli ktoś miał z tym problem i udało mu się z tym uporać prosiłbym o pomoc, bo pomożemy nie tylko mnie ale już kilku osobą które mają z tym problem. Pozdrawiam
Łukasz :)