Teraz jest 29 kwi 2025, o 14:08

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Uwalony wyświetlacz.... klon s4

Witam problem polega na tym że prawdopodobnie wyświetlacz poległ, po wyjęciu z kieszeni pojawiły się paski i przejaśnienia.... Pytanie brzmi czy dostanę wyświetlacz do klona? jeśli tak to gdzie? Pozdrawiam!
Czytaj więcej : Uwalony wyświetlacz.... klon s4 | Wyświetlone : 1718 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pytania, problemy

Słuchawki do telefonu, Jakie kupić

Ja mam jeszcze pytanie odnośnie słuchawek. Dodają jakieś do zestawu z telefonem ? Bo w sumie nigdzie się nimi nie chwalą...
Czytaj więcej : Słuchawki do telefonu, Jakie kupić | Wyświetlone : 2512 | Odpowiedzi : 17 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Alcatel OneTouch D820

Najnowsze wydajne procesory MediaTeka są już produkowane i niebawem trafią do producentów telefonów. Tak jak to było poprzednio i tym razem w Chinach trwa wyścig producentów, niewykluczone ze pierwszy telefon z MTK 6595 wyprodukuje TCL/Alcatel

Obrazek

W najbliższym czasie możemy spodziewać się premiery Alcatel OneTouch D820
Telefon poza 8-rdzeniowym procesorem MT6595 pracującym z częstotliwością 1.9 GHz posiada również 3GB pamięci RAM 16-gigabajtową pamięć wbudowaną, kamerę przednią o matrycy 7 Mpx, 7-megapikselowy przetwornik główny z diodą ...
Czytaj więcej : Alcatel OneTouch D820 | Wyświetlone : 5568 | Odpowiedzi : 11 | Dział : Nowości

DUAL SIM - jeden IMEI ?

kurcze o co chodzi... mam telefon dual sim a pokazuje mi tylko jeden i ten sam IMEI na obu kartach ?
na pudełku od telefonu też jest tylko jeden nr IMEI
teraz zauważyłem (a mam włożone dwie karty sim z play) ze nie idzie zalogować się do sieci gsm tego samego operatora (nie tylko ręcznie ale nawet w trybie auto), jeśli tak się dzieje a roaming nie działa, to karty się na okrągło resetują (wylogowanie, ...
Czytaj więcej : DUAL SIM - jeden IMEI ? | Wyświetlone : 1235 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pytania, problemy

ZOPO ZP520 Android 4.4 KitKat LTE

Na oficjalnej stronie ZOPO udostępniono specyfikacje techniczną telefonu ZOPO ZP520.
ZP520 jest telefonem o przeciętnych parametrach wyposażonym w moduł LTE i androida 4.4 KitKat.
Obrazek

ZOPO ZP520 został wyposażony w 5.5-calowy wyświetlacz IPS w rozdzielczości – qHD (960 x 540 pikseli). Sercem telefonu jest czterordzeniowy Mediatek MT6582M o częstotliwości taktowania 1.3 GHz z Mali-400MP2. Słuchawka posiada 1 GB pamięci operacyjnej RAM i 8 GB pamięci wewnętrznej .
Telefon posiada modem LTE (cat.4) do 150 Mbps, ...
Czytaj więcej : ZOPO ZP520 Android 4.4 KitKat LTE | Wyświetlone : 3447 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

Ulefone U692 - problemy z softem

Witam,
Kupiłem Ulefone U692 na geekbuying.com i mam straszne probemy z softem. Na razie zauważyłem poniższe:
- nie mogę odebrać połączenia podczas ładowania telefonu
- nie mogę ustawić wyświetlanych kontaktów (po zmianie wracają domyślne ustawienia)
- telefon z połowie jest po polsku w połowie po angielsku
- samoczynnie włączający się tryb samolotowy
- po uruchomieniu Sklepu Play bez internetu i włączeniu internetu trzeba resetować Sklep, żeby zauważył połączenie

Próbowałem Factory Reset i nic to nie ...
Czytaj więcej : Ulefone U692 - problemy z softem | Wyświetlone : 924 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pytania, problemy

Pomoc w rozmowie z chińczykiem

Cześć, nie tak dawno kupiłem zegarek na aliexpress, który uległ uszkodzeniu, chcę go zareklamować gdzyż na aukcji było info o gwarancji.
Wymieniłem już parę zdań, zażycczyli sobie fotografii, ale zrobiłem filmik bo fotografia by nic nie pokazała. Wrzuciłem na dwa serwery, chińczyki piszą że nie mogą otworzyć, wysłałem na email i dostałem odpowiedź:
Dear friend ,
I find your email ,what's happened for the watch ?
This watch is in need of repair.
Whether the ...
Czytaj więcej : Pomoc w rozmowie z chińczykiem | Wyświetlone : 1836 | Odpowiedzi : 13 | Dział : Pytania, problemy

Kolejny tani 7 calowy tablet - PiPo T6.

Producent PiPo znany jest z dobrej jakości tabletów w bardzo dobrych cenach. Już niedługo będziemy mogli zakupić kolejny tablet - PiPo T6. Skierowany jest on dla osób, które potrzebują dobrej wydajności w niskiej cenie.

Obrazek

Aktualnie budżetowe telefony i tablety są wydawane m.in. na procesorach Mediateka MT6582, który zastąpił dawny układ MT6589. PiPo jednak postawił na dawny układ, który wciąż jest wykorzystywany. Chodzi o procesor Mediatek MT6589T o taktowaniu 1.5Ghz oraz procesorem graficznym PowerVR SGX ...
Czytaj więcej : Kolejny tani 7 calowy tablet - PiPo T6. | Wyświetlone : 994 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

Jak poprawnie odczytać parametry telefonu

Mam pytanie jak odczytac poprawnie parametry telefonu jakim programem najlepiej sprawdzać ? Chodzi głownie o rozdzielczość ekranu , wbudowana ilość ramu ? Pytam ponieważ nie wiem czy zawierzać danym które pokazuje mi Antutu Benchmark np. pokazuje mi ze rozdzielczość ekranu to 720x1280 a na stronie sklepu podane jest ze powinien mieć nizsza , zas na naklejce na kartonie mam napisane 512ramu i 5gb rom a antutu pokazuje mi calkowita pamięć 1gb ram. Jak i czym ...
Czytaj więcej : Jak poprawnie odczytać parametry telefonu | Wyświetlone : 4692 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pytania, problemy

MT6595 4G ​​LTE 8x2.2GHz zdobył w antutu 47000

Dziś MediaTek w Shenzhen uroczyście zaprezentował pierwszy ośmio-rdzeniowy procesor MT6595 z technologią 4G
MTK 6595 składa się z czterech rdzeni Cortex-A17 i czterech rdzeni Cortex-A7 z wykorzystaniem architektury big.Little . Osiem rdzenie może być włączone w tym samym czasie,moa pracować z częstotliwością 2,2 GHz.

Według MTK, MT6595 oferuje bardzo swysoki wskaźnik wydajności, zdobywając ponad 47.000 punktów w teście wzorcowym Antutu.

Obrazek

Dane Mediatek Octacore MT6595 4G ​​LTE SoC
GPU PowerVR Serii 6.
4 x ARM ...
Czytaj więcej : MT6595 4G ​​LTE 8x2.2GHz zdobył w antutu 47000 | Wyświetlone : 7661 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Nowości

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165497 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570