Teraz jest 21 lut 2026, o 20:37

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Problem z kartą microSD- Huawei G510

Witam,
Od dwóch dni przeszukuje na stronach informacji, które by mi pomogły naprawić mój problem niestety nigdzie nie znalazłem rozwiązania. Telefon posiadam od stycznia tego roku, kartę pamięci ( SanDisk 8GB) miałem jeszcze w starym telefonie więc od razu po zakupie Huawei zainstalowałem ją. Wszystko było w najlepszym porządku przez te miesiące,ale kilka dni temu kiedy podłączyłem telefon przez USB do laptopa, skopiowałem kilka zdjęć,a następnie go odłączyłem w galerii w telefonie pojawiła sie...pustka. Nie ...
Czytaj więcej : Problem z kartą microSD- Huawei G510 | Wyświetlone : 1246 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pytania, problemy

ZTE Redbull 4G LTE

Już dzisiaj popołudniu premierę będzie mieć ciekawy model ZTE - Redbull.

Na razie wiadomo tylko, że wyświetlacz będzie wielkości 5" w rozdzielczości 720p.
Z przodu aparat 5 Mpx - szerokokątny, 88 stopniowy. Z tyłu kamera 13 Mpx od Sony. Całością napędza Snapdragon 400 (najprawdopodobniej MSM8926 lub MSM8928).

Co go wyróżnia z tłumu to fakt, że obsługuje technologię 4G LTE.

Bateria 2400mAh. Tańsza opcja 1GB RAM + 4GB ROM - 799 yuanów, droższa 2GB RAM + ...
Czytaj więcej : ZTE Redbull 4G LTE | Wyświetlone : 9256 | Odpowiedzi : 25 | Dział : Nowości

iOcean X8 Zdjecia telefonu

Oto pierwsze szczegółowe zdjęcia phabletu iOcean X8

Obrazek

Są to pierwsze zdjęcia iOceana X8 które pokazują że telefon pracuje pod kontrolą LEWA Android ROM, a wyświetlacz ma rozdzielczość FHD 1920 x 1080 .
Obrazek
Obrazek

Zdjęcia przedstawiają również korpus iOcean X8 pokryty z przodu i tyłu szkłem Gorilla, kieszeń kart SIM w górnym lewym rogu i starannie cofniętą tylną kamerę 14 mega pikseli z lampą błyskową LED.

Obrazek
Obrazek

Na razie cena i data rozpoczęcia ...
Czytaj więcej : iOcean X8 Zdjecia telefonu | Wyświetlone : 5391 | Odpowiedzi : 21 | Dział : Nowości

[PORADNIK]Wgrywanie ROOM dla telefonów MTK 6515

WITAM!!!
Z racji tego że sam męczyłem się z tym tydzień więc postanowiłem napisać ten poradnik.

Potrzebujemy:
Firmware(np.Star B930:http://www.needrom.com/mobile/star-b930/)
Kabel USB
ResearchDownload(http://www.mediafire.com/download/p1na9 ... 9.7016.zip)
Oczywiscie naszego telefonu.
Sterowniki-Osobiście polecam te:http://www.mediafire.com/download/ub7yh7gxj9epug2/SCI-android-usb-driver-jungo-v4.zip(działają na Windows 8 x64)

Zaczynamy:
-Instalujemy Sterowniki(Jeśli posiadamy windows 8 wyłączamy podpis cyfrowy)
Gdy zainstalują nam sie sterowniki restartujemy komputer.
-Gdy mamy już paczkę z naszym firmwarem(Plik typu PAC)właczamy ResearchDownload
-Po uruchomieniu programu wybieramy ikone z jedna zębatką(Pierwsza od ...
Czytaj więcej : [PORADNIK]Wgrywanie ROOM dla telefonów MTK 6515 | Wyświetlone : 5656 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Poradniki

Oszcaędzanie baterii

Witam.Jak ustawić oszczędność baterii w chińskim Samsung Galaxy S3.Naładuje telefon wieczorem,nie używam go,a rano jest już 70%.
Pozdrawiam.
Czytaj więcej : Oszcaędzanie baterii | Wyświetlone : 1005 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pytania, problemy

Uwaga na klony Xiaomi Redmi Note

5,5 calowy Xiaomi Redmi Note wzbudził już zainteresowanie producentów klonów i trzeba uważać aby nie kupić podróbki

Obrazek

Produkty Xiaomi są chętnie podrabiane , ale to że tak szybko klon Xiaomi Redmi Note znalazł sie w sprzedaży jest dość niepokojące!
W klonie Redmi jest prawdziwy MIUI ROM co może mylić potencjalnych nabywców.
Na szczęście jest kilka szczegółów dzięki którym rozpoznamy klona. Prawdziwe Xiaomi Redmi Note waży 199g, a klon to około 187g. ramki boczne w ...
Czytaj więcej : Uwaga na klony Xiaomi Redmi Note | Wyświetlone : 2130 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Nowości

Doogee DG - brak GPS

Witam !
Pojawił się dziwny problem z GPS w telefonie Doogee dg200. Używałem go przez kilka miesięcy i sprawował sie całkiem przyjemnie ale pewnego dnia przestał łapać fixa w IGO. Sprawdziłem na innych programach - to samo. Podmieniłem plik gps.conf i nic wróciłem do poprzedniego i nadal nic z tą różnicą, że teraz igo nie może nawet wyszukać urządzenia GPS. W tej chwili GPS nie działa całkowicie na żadnym programie włączając wszelkie fixowe programiki.
Co ...
Czytaj więcej : Doogee DG - brak GPS | Wyświetlone : 1127 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pytania, problemy

Xiaomi Redmi w kolejnej wersji procesora-1,3GHz

Xiaomi stale nas zaskakuje, tym razem kolejnym wariantem popularnego Xiaomi Redmi .

Obrazek

Xiaomi w portfolio ma już cztero-rdzeniową wersję MT6589T, wersję ze Snapdragonem a nawet 8-rdzeniowy 5,5-calowy wariant Xiaomi Redmi telefonów które są już w sprzedaży albo czekają na uruchomienie.

Ostatnio pojawił się kolejny model Redmi na oficjalnej stronie Tenaa ( chińskiego urzedu telekomunikacyjnego), telefon posiada ten sam ogólny wygląd jak oryginalny Redmi, ale z procesorem o niższej prędkości - 1.3GHz . Prawdopodobnie telefon ...
Czytaj więcej : Xiaomi Redmi w kolejnej wersji procesora-1,3GHz | Wyświetlone : 1479 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

ZTE Geek II Pro

ZTE zaskoczyło nas montując w poprzednim modelu ZTE Geek procesor Intel Atom Z2580 taktowany zegarem 2.0 Ghz.

Obrazek

Zapewne jesteście ciekawi czym nas zaskoczy ZTE w najnowszy smartfonie ZTE Geek II Pro ?
Niestety w Geek II nie zobaczymy Tegry 4 ani Intel Atoma , Geek II Pro otrzyma dobrze nam znany procesor tajwańskiego producenta MediaTek - ośmiordzeniowy układ MT6592 o częstotliwości pracy zegara 1.7GHz z GPU Mali-450. Nie ma nic złego w MT6592 tylko ...
Czytaj więcej : ZTE Geek II Pro | Wyświetlone : 2699 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

Xiaomi Redmi i Xiaomi MI3 w top 10 sprzedaży w Lutym

Xiaomi Redmi i Xiaomi MI3 znalazły się w światowym rankingu Top 10 dla najlepiej sprzedawanych telefonów w Lutym.

Obrazek

Telefony Xiaomi są oficjalnie dostępne tylko w Chinach, Hong Kongu, Tajwanie i Singapurze. Niesamowite jest że lokalny producent telefonów uplasował się w globalnym rankingu najlepiej sprzedawanych smartfonów w lutym 2014 roku!
Xiaomi Redmi (Hongmi) uplasował się na 7 pozycji tuż za iPhone 4S i Samsung Galaxy S4 mini, natomiast Xiaomi MI3 zajmuje 10 miejsce, za Samsungiem ...
Czytaj więcej : Xiaomi Redmi i Xiaomi MI3 w top 10 sprzedaży w Lutym | Wyświetlone : 1853 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Nowości

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 152255 • Liczba wątków: 4639 • Liczba użytkowników: 39596