Teraz jest 22 sty 2026, o 02:41

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Xiaomi MI4 oficjalnie zaprezentowany!

Xiaomi zapowiedział nowego flagowca czyli MI4!
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Specyfikacja prezentuje się bardzo obiecująco.Sercem telefonu będzie układ Snapdragon 801 z częstotliwością 2,5 Ghz,wspomagać go będzie 3GB ram (DDR3). Otrzymany do wyboru dwie wersje Mi4 z pamięcią wbudowaną 16 lub 64 GB.W telefonie chiński producent zastosował tylni aparat o rozdzielczości 13 MP i przednią 8 megapikselową kamerkę(obie dostarczane przez Sony'ego). Zastosowany ekran został wykonany przez JDI w technologi OGS,ma przekątną 5 cali i wyświetla obraz w ...
Czytaj więcej : Xiaomi MI4 oficjalnie zaprezentowany! | Wyświetlone : 5392 | Odpowiedzi : 26 | Dział : Nowości

Polski sklep z chińskimi telefonami

Witam, znacie jakieś polskie sklepy internetowe gdzie można tanio kupić chińskie telefony? Oczywiście żeby były wysyłane z Polski :)
Czytaj więcej : Polski sklep z chińskimi telefonami | Wyświetlone : 2766 | Odpowiedzi : 10 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Mi3S przyłapany w benchmarku!

Premiera nowego flagowca Xiaomi MI4 zbliża się wielkimi krokami.Jednak chiński producent przygotował jeszcze kilka niespodzianek na lato.
Obrazek
Jedną z nich jest odświeżony flagowiec z ubiegłego roku czyli Mi3S. W stosunku do ubiegłorocznego modelu doczekał się kilku usprawnień min. obsługę LTE oraz możliwości kręcenia filmów w ultra HD (4k).Telefon będzie napędzany Snapdragonem 800 o taktowaniu 2,5 Ghz wspomaganego przez 3 GB pamięci operacyjnej.Producent zastosował ekran o przekątnej 4.9 cala(mało wiarygodne raczej producent pokusi się o ...
Czytaj więcej : Mi3S przyłapany w benchmarku! | Wyświetlone : 1289 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Nowości

Uwalony wyświetlacz.... klon s4

Witam problem polega na tym że prawdopodobnie wyświetlacz poległ, po wyjęciu z kieszeni pojawiły się paski i przejaśnienia.... Pytanie brzmi czy dostanę wyświetlacz do klona? jeśli tak to gdzie? Pozdrawiam!
Czytaj więcej : Uwalony wyświetlacz.... klon s4 | Wyświetlone : 1909 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pytania, problemy

Słuchawki do telefonu, Jakie kupić

Ja mam jeszcze pytanie odnośnie słuchawek. Dodają jakieś do zestawu z telefonem ? Bo w sumie nigdzie się nimi nie chwalą...
Czytaj więcej : Słuchawki do telefonu, Jakie kupić | Wyświetlone : 2853 | Odpowiedzi : 17 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Alcatel OneTouch D820

Najnowsze wydajne procesory MediaTeka są już produkowane i niebawem trafią do producentów telefonów. Tak jak to było poprzednio i tym razem w Chinach trwa wyścig producentów, niewykluczone ze pierwszy telefon z MTK 6595 wyprodukuje TCL/Alcatel

Obrazek

W najbliższym czasie możemy spodziewać się premiery Alcatel OneTouch D820
Telefon poza 8-rdzeniowym procesorem MT6595 pracującym z częstotliwością 1.9 GHz posiada również 3GB pamięci RAM 16-gigabajtową pamięć wbudowaną, kamerę przednią o matrycy 7 Mpx, 7-megapikselowy przetwornik główny z diodą ...
Czytaj więcej : Alcatel OneTouch D820 | Wyświetlone : 5865 | Odpowiedzi : 11 | Dział : Nowości

DUAL SIM - jeden IMEI ?

kurcze o co chodzi... mam telefon dual sim a pokazuje mi tylko jeden i ten sam IMEI na obu kartach ?
na pudełku od telefonu też jest tylko jeden nr IMEI
teraz zauważyłem (a mam włożone dwie karty sim z play) ze nie idzie zalogować się do sieci gsm tego samego operatora (nie tylko ręcznie ale nawet w trybie auto), jeśli tak się dzieje a roaming nie działa, to karty się na okrągło resetują (wylogowanie, ...
Czytaj więcej : DUAL SIM - jeden IMEI ? | Wyświetlone : 1395 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pytania, problemy

ZOPO ZP520 Android 4.4 KitKat LTE

Na oficjalnej stronie ZOPO udostępniono specyfikacje techniczną telefonu ZOPO ZP520.
ZP520 jest telefonem o przeciętnych parametrach wyposażonym w moduł LTE i androida 4.4 KitKat.
Obrazek

ZOPO ZP520 został wyposażony w 5.5-calowy wyświetlacz IPS w rozdzielczości – qHD (960 x 540 pikseli). Sercem telefonu jest czterordzeniowy Mediatek MT6582M o częstotliwości taktowania 1.3 GHz z Mali-400MP2. Słuchawka posiada 1 GB pamięci operacyjnej RAM i 8 GB pamięci wewnętrznej .
Telefon posiada modem LTE (cat.4) do 150 Mbps, ...
Czytaj więcej : ZOPO ZP520 Android 4.4 KitKat LTE | Wyświetlone : 3675 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

Ulefone U692 - problemy z softem

Witam,
Kupiłem Ulefone U692 na geekbuying.com i mam straszne probemy z softem. Na razie zauważyłem poniższe:
- nie mogę odebrać połączenia podczas ładowania telefonu
- nie mogę ustawić wyświetlanych kontaktów (po zmianie wracają domyślne ustawienia)
- telefon z połowie jest po polsku w połowie po angielsku
- samoczynnie włączający się tryb samolotowy
- po uruchomieniu Sklepu Play bez internetu i włączeniu internetu trzeba resetować Sklep, żeby zauważył połączenie

Próbowałem Factory Reset i nic to nie ...
Czytaj więcej : Ulefone U692 - problemy z softem | Wyświetlone : 1070 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pytania, problemy

Pomoc w rozmowie z chińczykiem

Cześć, nie tak dawno kupiłem zegarek na aliexpress, który uległ uszkodzeniu, chcę go zareklamować gdzyż na aukcji było info o gwarancji.
Wymieniłem już parę zdań, zażycczyli sobie fotografii, ale zrobiłem filmik bo fotografia by nic nie pokazała. Wrzuciłem na dwa serwery, chińczyki piszą że nie mogą otworzyć, wysłałem na email i dostałem odpowiedź:
Dear friend ,
I find your email ,what's happened for the watch ?
This watch is in need of repair.
Whether the ...
Czytaj więcej : Pomoc w rozmowie z chińczykiem | Wyświetlone : 2127 | Odpowiedzi : 13 | Dział : Pytania, problemy

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 157735 • Liczba wątków: 5382 • Liczba użytkowników: 39594