Teraz jest 27 kwi 2025, o 14:22

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Xiaomi wyda telefon z LTE, ekranem HD, proc 2.0 GHZ za 220zł

Xiaomi niedawno zainwestował w chińskiego wytwórcę procesorów Leadcore, a już mamy pierwsze owoce w postaci projektu telefonu za 65 dolarów.
Obrazek

Chiński producent chipów Leadcore nie jest tak zany jak MediaTek i Qualcomm, ale po ostatnim zastrzyku gotówki może nabrać wiatru w żagle.

Leadcore obecnie produkuje kilka procesorów, w tym jeden dość potężny układ Leadcore LC1660.
LC1860 jest zbudowany na 28nm architekturze Cortex A7, jest taktowany z częstotliwością 2,0 GHz, a układ graficzny to Mali ...
Czytaj więcej : Xiaomi wyda telefon z LTE, ekranem HD, proc 2.0 GHZ za 220zł | Wyświetlone : 3102 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Nowości

Aparat OV13850 - OmniVision

Ktoś wie w jakich telefonach siedzi ta optyka?
Zadali ją w Goclever Insignia 550i - jestem ciekaw czy to syf straszny- czy się nada?
Czytaj więcej : Aparat OV13850 - OmniVision | Wyświetlone : 2781 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Samsung galaxy s3 wgrywanie softa

Witam mam samsunga galaxy s3 tylko że to jest chyba jakaś podróbka chińska po baterią pisze model B930.
Telefon się włącza ale tylko przez chwile pokazuje się napis Android i tak jak by się ładował ale po chwili się wyłączy i tyle.
Szukałem jakiś informacji ale o tym modelu jest mało i niewiem co to z nim zrobić może byście mi pomogli na jakiś stronkach chińskich poszukać androida do tego modelu.
czekam na pomoc

...
Czytaj więcej : Samsung galaxy s3 wgrywanie softa | Wyświetlone : 1843 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pytania, problemy

LANDVO L200 5.0 cali Android 4.4 za 290zł

Zbliża się czarny piątek, wiele sklepów także w chinach z tej okazji przygotowało znaczne przeceny. Jednym z nich jest gearbest.com który niejednokrotnie udowodnił że można u nich robić zakupy w bardzo atrakcyjnej cenie.

Obrazek
Obrazek

Jedną z ciekawszych propozycji i to bez czekania na czarny piątek jest mało popularny u nas telefon LANDVO L200.
Telefon charakteryzuje się tym że obsługuje różne sieci na wielu częstotliwościach: GSM 850/900/1800/1900MHz WCDMA 850/900/1900/2100MHz
Ponadto słuchawka posiada 5 calowy wyświetlacz ...
Czytaj więcej : LANDVO L200 5.0 cali Android 4.4 za 290zł | Wyświetlone : 36578 | Odpowiedzi : 280 | Dział : Nowości

Festiwal Zakupów w 1949deal.com

Chińskie panny i kawalerowie obchodzą jutro swoje święto, "dzień singla" , nieprzypadkowa jest data 11.11 która składa się z czterech jedynek . Tradycyjnie już wiele sklepów tej okazji przygotowało znaczne przeceny.

Obrazek

Niektóre sklepy jak http://www.1949deal.com/ już dziś umożliwia zakup w atrakcyjnych cenach.
Najlepsze czeka nas jutro, 1949deal przygotował "Festiwal Zakupów" gdzie przeceny sięgają 70% i to bez wcześniejszego podnoszenia cen jak to miejsce wśród sprzedawców z największej platformy ...
Czytaj więcej : Festiwal Zakupów w 1949deal.com | Wyświetlone : 1543 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Nowości

[G4S] [HOWTO] [beta] Dostałem telefon, co dalej?

Piszę ten poradnik ze względu na duża ilość problemów które stwarza ten telefon nawet osobom które nie jeden już rootowały/flashowały. Niestety, ilość problemów spowodowana jest słabym opisaniem tematu nie tylko w Polskim internecie, ale również anglojęzycznym.

0. Chińskie oprogramowanie
Po pierwsze, nie używaj tego oprogramowania, jest zawirusowane! Nie wpisuj hasła do konta Googli, ani żadnego innego.
Po uruchomieniu telefonu zmień jego język na np. angielski. W menu należy wybrać ikonę ustawień, a w nim ikonę ...
Czytaj więcej : [G4S] [HOWTO] [beta] Dostałem telefon, co dalej? | Wyświetlone : 14473 | Odpowiedzi : 75 | Dział : Pomoc techniczna

Chiński s5 F031 problem z marketem

siemka.
Właśnie dostałem cudo chińskiej technologi i nie mam marketu. Jest chiński samsung apps którego nie idzie spolszczyć ani nic. google play się nie uruchamia. Nie wiem jak ogarnąć ten temat. Telefon ma mtk6589. Nie wiem czy może jakiś rom inny tam wsadzić? Jest teraz 4.4.2
Czytaj więcej : Chiński s5 F031 problem z marketem | Wyświetlone : 1792 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Pytania, problemy

Longrich 2 będzie killerem serii Redmi?

Odkąd Xiaomi wydało pierwszy telefon z serii Redmi stało się niekwestionowanym królem budżetowych smartfonów. Kolejne słuchawki (Redmi 1s czy Note) tylko umacniały pozycję giganta z Chin. Wielu producentów próbowało powtórzyć sukces Xiaomi, najczęściej z miernym skutkiem. Czy nieznana firma Longrich będzie mogła to zmienić?
Obrazek
Pierwsze co zwraca uwagę w Longrichu 2 jest jego ogromny 6,5 calowy ekran o rozdzielczości Full HD. Designem nawiązuje nieco do smartfonów z serii Galaxy S (inspiracja tą serią najbardziej ...
Czytaj więcej : Longrich 2 będzie killerem serii Redmi? | Wyświetlone : 1555 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości

1GB vs 2GB pamięci - kiedy widać różnicę?

Witam,
smartfon wykorzystuję (teraz stary i wolny Haier W718) do przeglądania internetu, muzyczki, czasami jakiś film z karty SD i (bardzo często) do NAWIGACJI TURYSTYCZNEJ. Osmand, Locus, Oziexplorer. Mapy offline wektorowe i z rzadka rastrowe (ale może będą wykorzystywane częściej?). Jest to dla mnie bardzo ważne - smartfon będzie spełniał rolę GPSa w terenie. Nie gram - praktycznie żadne gry.

Przymierzam się do kupna jakiejś nowej zabawki 5-5,5 cala w cenie 140-200 USD. Pytanie - ...
Czytaj więcej : 1GB vs 2GB pamięci - kiedy widać różnicę? | Wyświetlone : 3143 | Odpowiedzi : 11 | Dział : Dyskusje ogólne o telefonach

Elephone aktualizacja do android 5.0 poprzez OTA

Elephone pomimo że nie jest dużym graczem na rynku, to bardzo dba o swoich klientów.Niedawno ogłoszono że przez 2 lata będą realizowali gwarancje międzynarodową, a teraz zapowiedziano że w najbliższym czasie ich telefony dostaną aktualizacje do Android 5.0 Lollipop.

Obrazek

Najlepsze jest to że aktualizacje zrobimy bardzo wygodnie poprzez OTA (over the air) wystarczy wybrać w menu telefonu odpowiednią pozycje. Do tej pory z tej funkcji korzystały duże marki, ale konkurencja wymusza aby i mniejsze ...
Czytaj więcej : Elephone aktualizacja do android 5.0 poprzez OTA | Wyświetlone : 2270 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Nowości

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 165492 • Liczba wątków: 5485 • Liczba użytkowników: 39570