Teraz jest 7 sie 2025, o 06:34

Nowości Nowości dla Telchina Centrum chińskich telefonów

Mapa strony Telchina Centrum chińskich telefonów » Dział : Telchina Centrum chińskich telefonów

Forum użytkowników chińskich telefonów DUAL SIM Android pomoc, opinie

Chuwi DX1 tablet z obrotową kamerą

OPPO N1 być może wyznaczył nowy trend - obrotowy aparat. Teraz tym tropem poszedł mało znany producent z Chin i zaprezentował światu pierwszy tablet obrotowym aparatem mowa tu o Chuwi DX1.
Obrazek
Największym ficzerem urządzenia jest oczywiście 13 megapikselowy obracający się o 206 stopni aparat. Towarzyszy mu dioda led, która pozwoli na robienie fotek nawet w nocy. Sercem urządzenia jest SoC MT8382 wspierany przez 1 GB ram. Użytkownik będzie miał do dyspozycji 16 GB pamięci ...
Czytaj więcej : Chuwi DX1 tablet z obrotową kamerą | Wyświetlone : 1033 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

Jaki ROM dla Redmi Note

Jest obecnie kilka mozliwości
1.zostac na tym chinskim Miui bez recovery i opcji updater
2. wgrac Miui Polska
3 lub Miui EU
Chodzi oczywiscie o Xiaomi Redmi Note WCDMA - Stable 36.0.0 Multilang ze strony http://xiaomi.eu/community/threads/4-9-26.25796/
Napiszcie czy warto zmieniac na EU i co tracę zmieniajac z Miui Polska na EU?
Moze ktoś z Was miał wszystkie 3 ROMy i mógłby cos napisac.
Czytaj więcej : Jaki ROM dla Redmi Note | Wyświetlone : 4325 | Odpowiedzi : 9 | Dział : ROM'y i modyfikacje

GPS test - jak moge ocenić swój gps i na co patrzeć?

witam, na YT jest wiele testów GPS na podstawie tej aplikacji

https://play.google.com/store/apps/deta ... ss.gpstest

jak przy pomocy tej aplikacji moge ocenic swoj gps z innymi telefonami, gdzie ich testy są na YT? zapewne tez ma wplyw na to gdzie sie znajduje w momencie testu? czy to okolica mocno zurbanizowana czy nie?
Czytaj więcej : GPS test - jak moge ocenić swój gps i na co patrzeć? | Wyświetlone : 1706 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pytania, problemy

ZOPO ZP999 4G MTK6595 3GB RAM 32GB kiler Meizu MX4

ZOPO zapowiada zabójce MEIZU MX4, firma chce wypuścić jako jedna z pierwszych telefon z najnowszym procesorem Mediateka MTK6595

Obrazek

Zopo ZP999, bo o nim mowa, będzie wyposażony w ośmiordzeniowy procesor MTK MT6595 o częstotliwości zegara 2,2GHz ,ma posiadać aż 3GB pamięci operacyjnej RAM i 32GB pamięci wewnętrznej . Ekran ma mieć przekątną 5.5 cali w rozdzielczości Full HD.Producent zapowiada ze telefon osiągnie Lepszą wydajność niż Meizu MX4, w popularnym benchmarku antutu ma przekroczyć 50000pkt

Szczegółowa ...
Czytaj więcej : ZOPO ZP999 4G MTK6595 3GB RAM 32GB kiler Meizu MX4 | Wyświetlone : 3541 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Nowości

Telefon Xiaomi za 50$ z systemem windows?

Dyrektor generalny Microsoftu, Satya Nadella, odwiedził siedzibę Xiaomi w Pekinie, zabiega o ewentualnie uruchomienie telefonu Xiaomi z systemem Windows za 50$

Obrazek

Xiaomi w ciągu zaledwie 4 lat stał się jednym z największych producentów smartfonów na świecie i skupia uwagę największych korporacji. Jedną z nich jest Microsoft który liczy na pomoc Xioami w celu zwiększenia udziałów w rynku przez system Windows Mobile!

Xiaomi udowodniło już , że są mistrzami w marketingu social media i w ...
Czytaj więcej : Telefon Xiaomi za 50$ z systemem windows? | Wyświetlone : 2004 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Nowości

umi c1 i kiepska jakos podswietlenia

Dostalem tel umi c1 i jestem troche zawiedziony gdyz jest bardzo slaba jakosc podswietlenia . czy te telefomy tak maja czy akurat moj tak ma ? Daje na 100procent to nie zmienia sie jasnosc dalej jest slaba
Probowalem programami z sklepu play ale nie pomoglo i tez resetowalem
Czytaj więcej : umi c1 i kiepska jakos podswietlenia | Wyświetlone : 1025 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pytania, problemy

Subor X3 klon Xiaomi Mi4 za 65$!

Pamiętacie lata 90 i czasy świetności w Polsce klonu NESA - Pegasusa? Chińska marka stojąca właśnie za tym urządzeniem próbuje o sobie przypomnieć tworząc tani klon Xiaomi Mi4.
Obrazek
Specyfikacja ujawniona w TENAA prezentuje się następująco:
MTK6582
1 GB RAM, 8GB pamięci wbudowanej (obsługuje karty pamięci)
5 calowy wyświetlacz HD
Dual Sim
Android 4.2.2
Obrazek
Prawdopodobnie za telefon płacić na aliexpress będziemy musieli znacznie więcej, bo ok 100$

Cena wydaje się kusząca ciekawe tylko jak ...
Czytaj więcej : Subor X3 klon Xiaomi Mi4 za 65$! | Wyświetlone : 1151 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości

MPIE G7 z LTE i czytnikiem linii papilarnych za 150$

Większość tanich smartfonów z Chin ma jakąś dokuczliwą wadę. Brak LTE, zbyt mała ilość ram, brzydki design czy niska rozdzielczość ekranu, na czymś w końcu producenci musieli zaoszczędzić. MPIE G7 ma być pierwszym smartfonem pozbawionym takich braków.
Obrazek
Telefon wyglądem nawiązuje do Oppo Find 7 co czyni jego design przynajmniej znośnym. Pięciocalowy ekran HD powinien nam zapewnić duży komfort pracy. Sercem smartfonu jest SoC MTK6582 wspierany przez 2 GB ram. Główny aparat ma wykonywać zdjęcia ...
Czytaj więcej : MPIE G7 z LTE i czytnikiem linii papilarnych za 150$ | Wyświetlone : 1343 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Nowości

InFocus M2 ideał dla fanów selfie

W sprzedaży dostępnych jest wiele smartfonów z frontowym aparatem o wysokiej rozdzielczości, InFocus idzie o krok dalej i w swoim M2 montuje diodę oświetlającą zdjęcia wykonane aparatem frontowym.
Obrazek
InFocus przyjął ciekawą strategię, bo jak wszyscy dobrze wiemy na rynku chińskim jest przynajmniej kilkanaście telefonów o niesamowitej specyfikacji (tj. Xiaomi MI4 czy OnePlus One) i żeby zdobyć klientów chiński producent musi zaprezentować coś niecodziennego. I tak jest w przypadku InFocusa M2 frontowa dioda doświetlająca zdjęcia ...
Czytaj więcej : InFocus M2 ideał dla fanów selfie | Wyświetlone : 1117 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Nowości

ALPS A8+ - nie działa akcelerometr....

Jw. telefon jest nowy, dopiero przyszła mi paczka, próbowałem resetu, kalibracji itd... w chińskim recovery i programach z marketu w ogóle nie pokazuje mi wskazań, albo sztywne bez zmian, choć czujniki wykrywa. Stoi BMA255 (akcelerometr) i BMM055 (czujnik pola magnetycznego)...

Jakieś pomysły? Moje pierwsze zamówienie, wolałbym dopłacić i zrobić naprawę w Polsce niż bawić się w odsyłki i czekać dwa miesiące albo i dłużej, ale pierwszy z brzegu serwis w ogóle się nie podjął.
Czytaj więcej : ALPS A8+ - nie działa akcelerometr.... | Wyświetlone : 1024 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pytania, problemy

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 164959 • Liczba wątków: 5375 • Liczba użytkowników: 39579