Teraz jest 7 sie 2025, o 15:40

Nowości Nowości dla Nowości

Mapa strony Nowości » Dział : Nowości

Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.

Huawei Enjoy 5S - metalowa obudowa z 5"calami w roli głównej

Zapewne wiecie, że zaprezentowany niedawny Letv x500 to bardzo elegancki telefon, wykonany w całości z metalu, lecz dla osób preferujących normalnych rozmiarów telefony, posiada dosyć istotną wadę - ma 5,5".

Opisywany w tym temacie Huawei Enjoy 5S ma być odpowiedzią na zapytania zainteresowanych czymś mniejszym - bowiem na pokładzie znalazł się wyświetlacz 5 cali. 8-) :mrgreen:

Obrazek

Niestety, w ...
Czytaj więcej : Huawei Enjoy 5S - metalowa obudowa z 5"calami w roli głównej | Wyświetlone : 1377 | Odpowiedzi : 3

CyanigenMod 13 Android 6 dostepny na Elephone Trunk

Elephone popełniło w przeszłości kilka błędów, ale firma wyciąga odpowiednie wnioski. Wszystko wskazuje na to że wiele ostatnich modeli dostanie aktualizację do androida 6. Już dziś można instalować CyanogenMod 13 na Elephone Trunk.
Obrazek

Pierwszy telefon Elephone napędzany procesorem Snapdragon jest jednym z ciekawszych budżetowców na rynku, Elephone Trunk w teście który przeprowadziłem wypadł całkiem przyzwoicie jak na telefon za 400zł.

https://www.youtube.com/watch?v=8PiCbPgmOpQ

Elephone Trunk jest pierwszym telefonem Elephone który dostał Androida 6.0 Marshmallow, jest obecnie ...
Czytaj więcej : CyanigenMod 13 Android 6 dostepny na Elephone Trunk | Wyświetlone : 1577 | Odpowiedzi : 4

LeTV Le2 z procesorem Snapdragon 820 już wkrótce.

Nowy smartfon LeTV jest już w fazie końcowych testów, LeTV Le2 Pro będzie napędzany procesorem Snapdragon 820!
Obrazek

Meizu i Xiaomi ostatnio stawiają na nowe chipy Mediateka z serii Helio, tymczasem pierwzym chińskim producentem który zastosuje procesor Qualcomm Snapdragon 820 może być LeTV

Obrazek
W sieci pojawiły się dane Antutu dla modelu o nazwie X910, z których dowiadujemy się że telefon będzie posiadał 5,5-calowy wyświetlacz 2K, 21 mega pikselową kamerę tylną, przednia kamera 4 MPx ...
Czytaj więcej : LeTV Le2 z procesorem Snapdragon 820 już wkrótce. | Wyświetlone : 1519 | Odpowiedzi : 1

Android 6 działa w Elephone P9000 (wideo)

Firma Elephone zapowiadała, że jako jedna z pierwszych wyda telefon z Androidem 6 i chyba dotrzyma słowa. W sieci pojawił się film z chińskim telefonem Elephone P9000działającym pod kontrola androida 6.
Obrazek
Firma rozwija się we właściwym kierunku, odrobili lekcje po P7000, testuje obecnie Elephone
M2
i mogę już powiedzieć, że jest on bardzo solidną konstrukcją.

Pierwsze przecieki o Elephone P9000 pojawiły się już 8 miesięcy temu, pierwsze wizualizacje firma pokazał prawie pół roku temu, ...
Czytaj więcej : Android 6 działa w Elephone P9000 (wideo) | Wyświetlone : 1850 | Odpowiedzi : 0

Lenovo P1 Mini - z 8-rdzeniowym procesorem

Pojawiły się pogłoski o tym że Lenovo szykuje nam kolejny telefon P1 Mini, mowa o pogłoskach dlatego że nie jest to jeszcze potwierdzone na 100%, wiadomo jedynie że Lenovo otrzymało certyfikację telefonu na TENNA urządzenia o nazwie “Lenovo K32C36”.

Obrazek

Z tego samego źródła wiadomo co nie co o samej specyfikacji nowego chińskiego telefonu, 5-calowy wyświetlacz FHD o rozdzielczości 1080p, pod maską ma być ośmio-rdzeniowy procesor o taktowaniu 1.5 GHz, nie jest niestety podane czy ...
Czytaj więcej : Lenovo P1 Mini - z 8-rdzeniowym procesorem | Wyświetlone : 1435 | Odpowiedzi : 1

Android 6 w budżetowym Doogee Y300 jeszcze w tym roku

Doogee jeszcze w tym roku wyda Doogee Y300 z Androidem 6 na pokładzie.

Obrazek

Doogee Y300 ma być pierwszym budżetowym telefonem z Chin który będzie pracował pod kontrola Androida 6 zaraz po wyjęciu z pudełka.Doogee obiecuje że telefon trafi do sprzedaży przed końcem roku.

Doogee Y300 będzie miał zaledwie 6mm grubości, 5-calowy wyświetlacz pokryty zakrzywionym szkłem 2.5D. Telefon będzie posiadał 2GB RAM, 32GB pamięci wewnętrznej, aparat Sony IMX219 i akumulator 2200mAh. Nie ujawniono n razie ...
Czytaj więcej : Android 6 w budżetowym Doogee Y300 jeszcze w tym roku | Wyświetlone : 1680 | Odpowiedzi : 6

Kingzone K2, tani flagowiec

Dawno nie słyszeliśmy o nowym telefonie Kingzone, a w sprzedaży jest już bardzo ciekawy Kingzone K2. Telefony tej marki są zazwyczaj dobrze wykonane, flagowiec K2 poza solidna budową oferuje też niezłą specyfikację.
Obrazek

Zapewne wielu ucieszy informacja, że jest to smartfon z 5 calowym wyświetlaczem w rozdzielczości Full HD (1920x1080) chroniony tafla hartowanego szkła Gorilla Glass 2 z zakrzywionymi krawędziami 2.5D. Pod wyświetlaczem znajdziemy 64 bitowy, ośmiordzeniowy procesor tajwańskiej firmy MediaTek, MT 6753 o taktowaniu ...
Czytaj więcej : Kingzone K2, tani flagowiec | Wyświetlone : 7272 | Odpowiedzi : 33

Xiaomi Mi Pad 2 chwali się wysokim wynikiem antutu.

Ostatnio różne firmy chwalą się ogromnymi wynikami osiągniętymi w benchmarku Antutu.
Nie inaczej jest z nowym tabletem Xiaomi, Xiaomi Mi Pad 2 chwali się wysokim wynikiem antutu.
Obrazek

Mi Pad 2 został wydany wraz z Xiaomi Redmi Note 3 w zeszły tygodniu. Mi Pad 2 wyposażono po raz pierwszy w chip Intela, dzięki czemu tablet może korzystać z systemu Windows,
Wracając do syntetycznych benchmarków, Pad 2 Mi udało sie wykręcić oż 85101 punktu w AnTuTu, ...
Czytaj więcej : Xiaomi Mi Pad 2 chwali się wysokim wynikiem antutu. | Wyświetlone : 1322 | Odpowiedzi : 1

Ulefone Be Touch 3 ze skanerem odcisku palca na froncie

Ulefone przedstawił niedawno Ulefone Be Touch 3, który jest jednym z niewielu telefonów które oferują skaner odcisku palca na froncie smartfona w cenie poniżej 200$.

Obrazek

Telefon otrzymał wyświetlacz 5,5 - cali (ips) o rozdzielczości 1080p a chronić go będzie szkło Corning Gorilla Glass, pod maską znajdziemy ośmio-rdzeniowy procesor MTK6753 (64bity) o taktowaniu 1.3GHz z układem graficznym Mali-T720, wsparty 3GB pamięci RAM oraz 16GB pamięci wbudowanej ROM. Be Touch 3 otrzyma matrycę 13MP (Sony MX214) ...
Czytaj więcej : Ulefone Be Touch 3 ze skanerem odcisku palca na froncie | Wyświetlone : 1480 | Odpowiedzi : 2

Smartisan T2 - 3GB Ram, SnapDragon 808 - na 5" calach

Obrazek

Smartisan jest firmą o której nie słyszał z was zapewne nikt zbyt wiele. Firma planuje w niedługim czasie pokazanie swojego trzeciego smarftona, na rynku telefonii działa od 2012 roku, pierwszego smarfona pokazała w 2014 roku - T1, a w sierpniu na półki sklepowe trafił Nut U1. Najnowsza propozycja to Smartisan T2, który ma ujrzeć światło dzienne już wkrótce.

Dzięki przeciekom z Antutu, możemy się dowiedzieć się, że producent postanowił wyposażyć model T2 w 5" ...
Czytaj więcej : Smartisan T2 - 3GB Ram, SnapDragon 808 - na 5" calach | Wyświetlone : 1557 | Odpowiedzi : 0

Zaloguj  •  Zarejestruj

Statystyki

Liczba postów: 164959 • Liczba wątków: 5375 • Liczba użytkowników: 39579