Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
20 sty 2015, o 21:47
zamówiłem sobie myszkę komputerową lecz jest pewien problem w zakładce orders widnieją dwie pozycje tej samej myszki o co chodzi i co z tym zrobić? za jedną juz zapłaciłem
20 sty 2015, o 23:48
nie bój się, nie wyśle ci za darmo drugiej. nie zapłacisz to transakcja zostanie anulowana.
20 sty 2015, o 23:54
Możesz napisać mu w komentarzu w tym nieopłaconym zamówieniu że to jest "double click"
24 sty 2015, o 10:53
witam
pierwszy raz będę odsyłał przedmiot do Chin, Chińczyk podal mi cholernie długi adres:
Consignee: Yang xiaofeng
Street Address: Rm688, Bldg.409 Sang Da of industrial zone, Huafa north road, Futian, shenzhen
City: shenzhen
Province: Guangdong
Country/Region: CN
Zip: 518031
Local Number:
czy przepisywać wszystko, chodzi mi szczególnie o street??? Odsyłaliście paczki zwykłym poleconym?
24 sty 2015, o 11:08
Wszystko trzeba napisać.
Wysyłka listem poleconym priorytet, bo ekonomicznych już dawno nie ma, a paczka wychodzi dość drogo.
Jest tak samo śledzenie listu do Chin na PP.
24 sty 2015, o 11:15
drogo, tzn?? a na potwierdzeniu nadania?? przecież to nie zmieści się wszystko..
24 sty 2015, o 11:19
Jak ścieśnisz to się zmieści. Ale ważniejsze co będziesz miał na kopercie, bo potwierdzenie nadania to tak mało potrzebne Ci będzie...
24 sty 2015, o 11:24
Zobacz na koszty PP wysyłki do Azji listu i paczki do danej wagi to będziesz wiedział.
- Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
- Kod:
Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
25 sty 2015, o 13:13
Witajcie!
Piszę z zapytaniem, czy może ktoś miał podobny problem...
nie mogę zapłacić za przedmiot majac w zamiarze zaplatę przechodzę do zakładki z zamówieniami i po kliknięciu w odnosnik pay now przy przedmiocie zaczyna sie ładowanie strony i na tym się kończy.. pojawia się kokumnikat tak jakby nie było internetu. próbowałam na 2 komputerach i 2 roznych przegladarkach (opera/mozilla) niestety w obydwóch ten sam problem.
Jeszcze 2 tygodnie temu wszystko działało, od wczoraj niestety już nie
Proszę o pomoc
25 sty 2015, o 13:16
Spróbuj wyczyścić ciasteczka.
25 sty 2015, o 13:17
Mowa o aliexpress? U mnie kiedyś zamulało, musiałem zgłosić do operatora i naprawili. Sprawdź na innym internecie.
25 sty 2015, o 13:47
dziękuję za tak szybkie odpowiedzi :)~!
tak - chodzi o alieexpres .. jeszcze niedawno wszystko działało.. wyczyściłam wszystko w przeglądarce i niestety nie dało to żadnego pozytywnego skutku

czy usulugodawca mojej sieci (mam siec osiedlowa) mogl zablokowac mi ta witryne? orientuje się ktos? Moze jeszcze ktos zna jakis spobob żeby pozbyc sie tego problemu bez koniecznosci kontaktowania sie z uslugodawca internetu/