Meizu M2

Dyskusje o telefonach Meizu, opinie.

Re: Meizu M2

Postprzez analizator » 29 paź 2015, o 23:41

No to chyba to była zwykła s3 z 1gb ram. Wersja lte ma 2gb i na stocku chodzi średnio ale wgraj cm 12.1 lub pochodne tego romu + boeffla kernel i śmiga równie sprawnie co to meizu. Mogę podesłać foty z s3 i z m2, co z tego że meizu ma 13mp jak często robi nieostre zdjęcia i ma problem z rozpiętością tonalną . Dodatkowo ja mam wersje białą i jak odpalam latarkę to światło rozprasza się w obudowie i ramka wokół ekranu się świeci, ciężko to wyjaśnić ale wrzucę zdjęcie jeśli się da to uchwycić. Jak mówiłem telefon wart swojej ceny ale nie ma co się oszukiwać, meizu nie dorównuje czołowym producentom. Jest dobrze ale detale psują ogólne odczucia i dla tych co myślą nad zakupem polecam mimo wszystko rozważyć jakąś używaną opcje (s3 lte, nexus 4)
analizator

Pochwały: 1
Telefon:: lg g2
ROM: cloudy g3.3

Postprzez TLasky » 29 paź 2015, o 23:46

Nie prościej tak?

http://www.devicespecifications.com/en/ ... /19cd4cd7e

od razu widać wszystkie różnice jak na dłoni- każdy ma swoje wady i zalety w stosunku do oponenta- porównanie nie jest wcale wzięte z kosmosu, aczkolwiek S3 LTE jednak odstaje, co nie zmienia faktu że to jeden z bardziej udanych fonów Samsunga. Kumpla który go miał próbowałem dłuuugo namówić na Chińczyka i w końcu skapitulował przy Xiaomi Redmi Note 2, którego udało mi się dla niego ściągnąć za 600 zł :-).

T.
"Coś się kończy, coś się zaczyna..."

Martwić się o to ile pali sportowe auto, to jak myśleć czy prostytutka którą grzmocisz Cię kocha :-D
TLasky
VIP

Pochwały: 89
Telefon:: Bez notcha k**wa!
ROM: Nimompojęcia

Postprzez analizator » 30 paź 2015, o 01:43

Oba telefony, które zaproponowałem były w moich rękach przynajmniej pół roku. Na tej podstawie porównuje je z m2. Ja wiem, że meizu ma dobre bebechy i ekran tez jest całkiem niezły i ogólnie to porządny sprzęt ale te drobne wady o, których wspominałem są irytujące i psują ogólny odbiór. Jeśli ktoś od zawsze korzysta z telefonów flagowych (exfagowych dokladniej) to jest wyczulony na takie pierdoły i to zauważa. M2 to kompromis nie tylko w kwestii flyme ale też jakości wykonania i tego drugiego nie byłem do końca świadomy. Liczyłem na to, że meizu = bezbłędnia jakość wykonania.
analizator

Pochwały: 1
Telefon:: lg g2
ROM: cloudy g3.3

Postprzez Flyagaric » 30 paź 2015, o 12:39

Najnowszy Archidroid to właśnie CM12.1, ale fakt, że to wersja z 1GB RAM jest.Wersje LTE w dobrym stanie chodzą chyba trochę drożej niż M2.
Co do aparatu, to nie wypowiem się o rozpiętości tonalnej, bo aż tak się nie wgłębiałem, ale tempo i dokładność łapania ostrości, to przewaga M2, a to bardzo ważne przy dobrych zdjęciach. Rewelacji faktycznie nie ma w obu fonach.
Co do wykonania, to u mojej córy nie ma się do czego przyczepić, ale zdaje sobie sprawę, że faktycznie mogłeś trafić na gorszy egzemplarz, o co w przypadku używanego SIII i tak jest łatwiej. Przyznaję, że trochę mnie to zaskoczyło, ale z drugiej storny, M2 to nie jest flagowiec i standardy mogą być niższe. To nie Meizu nie dorównuje czołowym producentom, a M2 nie dorównuje jakością ex-flagowców. Miałem w łapie MX4 i tam nie da się przyczepić od nieczego. Z MX5 zakładam, że będzie podobnie.
Popularność SIII, ceny części i zamienników moga świadczyć na jego korzyść, a jednak subiektywnie i tak zostawiłbym sobie M2 (przynajmniej rozstrzygając między oboma fonami, które posiadam).
Acha, jeszcze jedno. Jak na ex-flagowca, to jakość plastików, z których wykonany jest SIII, to po prostu tragedia. oryginalne plecki są już prawie w strzępach.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez znk » 30 paź 2015, o 15:32

Cześć,

Meizu M2 dostępny za 100$ z kuponem zniżkowym.

Warto?

Na necie widziałem może jedną porządniejszą recenzję, wszystko inne dotyczy M2 Note.
znk

Telefon:: sgs

Postprzez fake4r » 30 paź 2015, o 15:44

Pytasz czy warto za 100$ czy ogólnie warto ten model kupić? W niższej cenie nie znajdziesz nigdzie, a model całkiem fajny, więc myślę że warto tym bardziej za 100$, bo w tej kwocie wielkiego wyboru nie ma.
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez Flyagaric » 30 paź 2015, o 16:22

Ale z tego co pamiętam, to tylko biały - trochę wada dla mnie. Trzeba o tym pamiętać. Za niecałe 100$, to pewnie, że warto. Ja kupiłem za 105$ szarego.
Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony. 
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji
Flyagaric
VIP

Pochwały: 167
Telefon:: Haier
ROM: Bassrockers

Postprzez Pieczarkowy » 30 paź 2015, o 17:19

W tej cenie? Absolutnie warto. Biały wcale nie jest taki tragiczny...

Mam nadzieje, że chodziło Ci o tę recenzję ( ͡° ʖ̯ ͡°)

PS. Większość wad wymienionych w recenzji jest nieaktualna (błędy z snapchatem np. występowały tylko u mnie), a niedługo pewnie wyjdzie soft International, to bedzie jeszcze lepiej. ;-)
Pieczarkowy

Postprzez WhiteMamba » 30 paź 2015, o 17:47

Już wyszedł international.
WhiteMamba
AKTYWNY

Pochwały: 3

Postprzez zabek » 30 paź 2015, o 18:51

Na fb Meizu odpisała mi ze na telefonie kupionym w Chinach nie można zainstalować firmware międzynarodowego.
zabek

Telefon:: Goclever

Postprzez fake4r » 30 paź 2015, o 18:55

Bo normalnie nie można, trzeba trochę "kombinować" przez adb, a nie tak jak oficjalnie plik do recovery i update.
fake4r
VIP

Pochwały: 215
Telefon:: Redmi Note 8

Postprzez zabek » 30 paź 2015, o 21:23

fake4r napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ktoś się podejmie? :) Tak btw. na oficjalnej stronie jeszcze nie ma romu do ściągnięcia.
zabek

Telefon:: Goclever

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Dyskusje o telefonach Meizu