przez Flyagaric » 30 paź 2015, o 12:39
Najnowszy Archidroid to właśnie CM12.1, ale fakt, że to wersja z 1GB RAM jest.Wersje LTE w dobrym stanie chodzą chyba trochę drożej niż M2.
Co do aparatu, to nie wypowiem się o rozpiętości tonalnej, bo aż tak się nie wgłębiałem, ale tempo i dokładność łapania ostrości, to przewaga M2, a to bardzo ważne przy dobrych zdjęciach. Rewelacji faktycznie nie ma w obu fonach.
Co do wykonania, to u mojej córy nie ma się do czego przyczepić, ale zdaje sobie sprawę, że faktycznie mogłeś trafić na gorszy egzemplarz, o co w przypadku używanego SIII i tak jest łatwiej. Przyznaję, że trochę mnie to zaskoczyło, ale z drugiej storny, M2 to nie jest flagowiec i standardy mogą być niższe. To nie Meizu nie dorównuje czołowym producentom, a M2 nie dorównuje jakością ex-flagowców. Miałem w łapie MX4 i tam nie da się przyczepić od nieczego. Z MX5 zakładam, że będzie podobnie.
Popularność SIII, ceny części i zamienników moga świadczyć na jego korzyść, a jednak subiektywnie i tak zostawiłbym sobie M2 (przynajmniej rozstrzygając między oboma fonami, które posiadam).
Acha, jeszcze jedno. Jak na ex-flagowca, to jakość plastików, z których wykonany jest SIII, to po prostu tragedia. oryginalne plecki są już prawie w strzępach.
- Kod: Zaznacz cały
[cyt. @ra-vau]nie rób sobie kłopotów kupując leegouleluleleaoukitephony.
Kup u nas w biedronce, coś w tych pieniądzach (...) a dostaniesz 2lata gwarancji