Muizu, jaki ROM wgrać. Zmiana oprogramowania.
5 gru 2015, o 01:16
Witam wszystkich.
Szanowni tego forum, a co w przypadku gdy telefon został zakupiony z polskiej dystrybucji (x-kom.pl) i posiada wgrany soft 4.5.3O ?
Wgranie tego z literą "A" jest technicznie możliwe? Bo niestety chodzą bardzo różne opinie na ten temat...
5 gru 2015, o 08:38
Ostatnio zwrócona została mi uwaga, że na telefony International można wgrać legalnie każdy soft, nawet ten z A.
Ale nie polecam nic wgrywać i czekać a oficjalny, bo wgrasz ten z A i nie wrócisz juz do O, a po co mieszać. Może niedługo wyjdzie nowa wersja. Póki co nie kombinuj.
7 gru 2015, o 19:07
Zatem pytanie w drugą stronę: czy jak wgram na wersję O wersję A, to czy później będę mógł wgrać bez problemu wersję I ?? O ile ta ma zamiar się pojawić...
9 gru 2015, o 14:35
Nie wiem czy dobrze rozumuje - ale wgralem wersje A na telefon z x-kom
nie ma zadnego problemu
9 gru 2015, o 15:57
No to trzeba było się odezwać, pytałem wcześniej. Sam mam wersję azjatycką i nie mogłem sprawdzić, a z drugiej strony posty na Meizufans i XDA ostrzegają przed tym (ale dotyczy to jednak MX3). To dobra wiadomość, podlinkuję do FAQ na wiki.
12 gru 2015, o 01:55
Można poprosić o wrzutę firmware (4.5.3.2A), gdyż z dropa prawdopodobnie został usunięty, a ze strony meizu nie idzie ściągnąć?
22 gru 2015, o 12:12
podbijam pytanie czy mając rom 453O lepiej poczekać na aktualke czy dać jyz teraz ten4532A? Obecny problem jaki doskwiera mi to tylko niedziałające jak trzeba obracanie, reszta moze byc zatem pytam czy warto. Co by sie działo jak zrobie wersje A i wyjdzie aktualizacja na wersje np tą co mam tetaz czyli O?
28 gru 2015, o 11:40
Legenda głosi, że niedługo ma być oficjalna aktualizacja. Ja bym poczekał na twoim miejscu. Mam ten sam soft i też parę błędów mnie denerwuje, ale nie na tyle, żebym musiał instalować inny soft i nie spać po nocach ;)