Odpowiedz

Re: Letv x600 - wybor romu

12 mar 2016, o 23:09

Jakąś konkretną polecasz ?
Dużo rozmawiam służbowo i pulpit ze skrótami kontaktów to dla mnie ważna sprawa.

12 mar 2016, o 23:36

Ja akurat nie używam skrótów do kontaktów. Musisz poszukać, ja nie będę pomocny.

Wypalcowane

13 mar 2016, o 08:44

kjacek napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ja uzywam opery classic na 011 i wszystko dziala
https://ftp.opera.com/pub/opera/android/classic/

13 mar 2016, o 08:59

Contact Widget https://play.google.com/store/apps/deta ... t.contatos

13 mar 2016, o 09:49

gojar napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Używam tej apki , też zależało mi na skrótach kontaktów.
https://play.google.com/store/apps/deta ... ckcalllite

13 mar 2016, o 13:26

Czy też macie problem ze swipe up-em (wyszukiwanie) po zmianie na pl język w romie miui 7.1.4.0? Uwielbiam funkcjonalność odpalania aplikacji w ten sposób. Jeśli nie ma na to lekarstwa to znacie jakieś zamienne rozwiązanie?

13 mar 2016, o 14:46

A działa wam normalnie na 7.1.4.0 sklep play ja nie mogę zainstalować nie których aplikacji.

13 mar 2016, o 15:40

Odinstaluj gappsy i zainstaluj z innego źródła.

Ja napisze od siebie ,co do romu.Dla mnie osobiście najlepszą opcją jest 011s(zamrożone wszystko co chińskie:) +nova launcher prime (zamiana przycisku live na appdrawer) do tego tesla ,żeby nie stracić liczników nieodebranych/nieprzeczytanych(co ciekawe potrzebna jest Tesla 4.0 , na 5.0 na Bluemail licznik mi nie działał ):).Xposed+ Amplify +Greenify(poprawa wydajności baterii).More locale 2 --> ale praktycznie po to ,żeby apek na polski nie przestawiać.Oczywiście inne moduły na Xposed ,ale to już pod moje preferencje :).Root + gappsy.

Przy takim setupie batka trzyma naprawdę dobrze, zasięg WIFI jest ok, nie tracę double tap 2 wake,IrdA czy mute switch + zachowuję całą funkcjonalność stockowej kamery.A pod odmrożeniu chińskich apek ,mogę zupdateować system normalnie przez OTA:).

Minusem jest badziewny stockowy dialer ,ale jakoś idzie się do niego przyzwyczaić.

Próbowałem wszystkich romów z letv.re i taki setup najbardziej mi podchodzi.

13 mar 2016, o 20:26

Ja mam dokładnie tak samo. Problem tylko mam taki, że co jakiś czas pojawia mi się komunikat aplikacji live. Chińskie krzaczki. Niczym nie mogę to zamrozić. Znalazłeś na to sposób?

Druga sprawa: odblokowanie komórki przez zaufane urządzenie (konkretnie miBand) nie działa. Jest napisane że wszystko super i urządzenie odblokuje telefon a nie odblokowuje. Ktoś coś?

13 mar 2016, o 20:48

rengi napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jakieś narzędzia mi w tym pomoga. Usunięciu oczywiscie.

13 mar 2016, o 23:03

Może głupie pytanie, ale czy... warto aktualizować włoskiego 010 do 011? :P

13 mar 2016, o 23:35

mak327 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Jakieś narzędzia mi w tym pomoga. Usunięciu oczywiscie.

Ja używam Titanium Backup.

Chyba nie warto nic teraz aktualizować jeśli za jakieś +/- dwa tygodnie będzie aktualizacja do 012s , która podobno ma być upgradem samego Androida do conajmniej 5.1.
Odpowiedz