Poprzez niedoczytanie omyłkowo wrzuciłem 6.12.24 zamiast tego 6.10.28 który doradzał mi kolega. Sama instalacja przebiegła bez żadnych problemów, system wydaje się w porządku, działają wszystkie funkcje, chodzi płynnie ale. No właśnie, jest "ale" i to mawet dwa; odnoszę wrażenie że prędkość internetu po WiFi jest zatrwazajaco niska, nawet strona nie zawierająca obrazków wczytuje się niekiedy dłużej niż na neostradzie 15 lat temu a dwa (i co gorsze)- system potrafi się albo zawiesić i wtedy tylko restart albo sam się resetuje albo po prostu wyłącza. Dodatkowo przy samoistnym resecie nie zawsze wstaje, raz czy dwa zresetowal się po czym zawiesił na logo MI i trzech kropeczkach. Dopiero ponowny ręczny reset uruchomił system. Wipe cache i dalvik nie pomaga, Reboot systemu oczywiście też nie. Czy ktoś ma jakieś rozwiązanie na to?
Natomiast jeżeli mie to inne pytanie- jakim sposobem na 6.12.24 zainstalować 6.10.28? W przypadku telefonów xiaomi to wiem że powrót na starsza wersję miui jest trudniejszy niż aktualizacja do mowszej wersji, jak jest w przypadku LeEco?