Preferuję czystego androida i stąd wybór Mokee. Aparat jest ok i mam wrażenie, że teraz działa lepiej niż w początkowych wersjach tego softu. Nie używam go jednak często. Bateria jak dla mnie ok. LTE cały czas włączone, kiedy jestem w zasięgu przełącza się na wifi. Ostatnio mało dzwonię to po jednym dniu mam rano jeszcze 20/30%. Wcześniej miałem dwie karty, dane cały czas włączone i więcej rozmów to bateria wystarczyła na cały dzień. Zresztą szybkie ładowanie skutecznie rozwiązuje jak dla mnie sprawę baterii. Jedyny problem w Mokee to brak polskiego głosu w google maps (jest tylko sygnał dźwiękowy). Przy próbie instalacji wywala błąd.
Witam. Też zamówiłem x829 od Goldiego. Obecnie ma przesiadkę we Francji. Jak przyjdzie to napiszę co i jak. Zrobię również porównanie trzymania baterii z moim obecnym K3 Note.
No ja czekam na dalsze opinie 209$ u Goldwaya to nadal atrakcyjna cena co prawda jest mi5 za 235$, ale po przebojasz z mi4c stwierdzam ze bateria 3000 w xiaomi to mało :D
Mały update do mojego problemu. Otóż na parę godzin podłączyłem pod ładowarkę od Xiaomi, poczym losowo zacząłem wciskać power on i volume up, down. Telefon odpalił i działa póki co bez zarzutu. Polecam, dobra bateria :)
Własny x820 akurat kupowałem w gearbest, ale w geekbuing kupowałem dużo innych rzeczy. Jeśli chodzi o solidność i podejście do rozwiązywania ewentualnych problemów to nie znam solidniejszego sklepu. To nie znaczy że nigdy nie dali ciała, bo w to sam nie wierzę, ale w moim przypadku jak takie się pojawiały zawsze szybko były rozwiązywane.
Pamiętaj tylko że ten telefon(w przeciwieństwie do x820) nie ma LTE B20.
Ostatnio edytowano 13 mar 2017, o 22:54 przez robertnik, łącznie edytowano 1 raz
dzisiaj odebralem swojego, tak na szybko czytnik dziala, kolory mi nie przeszkadzaja (z tym ze telefonu nigdy nie rozjasnialem bo byl zbyt razacy :)) bad pikseli nie zauwazylem. W opakowaniu nie bylo przejsciowki, byl za to pokrowiec i naklejona folia na ekranie
moja przygoda z telefonami od majfriendów: zte v967s -> elephone p6000 -> jiayu s3 -> xiaomi redmi note 3 pro
dzień trzeci testów - tym razem na Mokee. Pierwsza zmiana którą zauważyłem to inny kolor bieli o której pisałem wcześniej. Jest jaśniej. Nie wiem jaki wpływ ma ROM na wyświetlanie kolorów (nie znam się) ale różnica jest wyraźnie odczuwalna. Minus dla Mokee - bateria leci dużo szybciej niż na EUI. Brak możliwości wyłączenia Quick Charge. Telefon laduje się w około 45 min. Nie wiem jak się to przekłada na żywotność baterii, do tej pory miałem zwyczaj podłączać ladowarkę na noc a rano ją odpinać. Czytnik dalej działa (szybko i za każdym razem rozpoznaje palca). Telefon nie laguje mimo uruchomienia kilku aplikacji. Posiedzę kilka dni na tym Mokee, wrzucę może jakiś RR. W mojej opinii cena 210$ za ten telefon (tyle mnie kosztował) - jakiś tam cashback jest bardzo dobra mimo jego pewnych niedociągnięć i ewentualnego ryzyka nie działającego czytnika
Czy ktoś bawił się w underclocking tego modelu? Interesuje mnie czy jest taka możliwość w tym modelu na standardowym sofcie i jaka jest różnica w użyciu baterii względem stockowego zegara?