Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.

Regulamin działu

Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
Odpowiedz

Re: Jak płacić na aliexpress

15 lis 2013, o 14:36

Witam zrobiłem zakup w http://www.aliexpress.com/snapshot/291538637.html i nie mieli koloru który zamowiłem wiec mi napisali ze dostane pieniądze z powrotem,płaciłem za pomocą mbanku i karty do płacenia. Teraz mam pytanie kiedy otrzymam pieniądze z powrotem
sprzedawca napisał "
Mon Nov 11 23:46:29 PST 2013

Very sorry to bring you the trouble
I agree with your refund request
AliExpress refund within 3-10 days to pay your account
Thank you"
i widze że proces wygląda tak: Status: Finished
Refund Information

Total Amount
Price Shipping Cost Adjust Price Discount Total Amount
US $ 10.00 US $ 0.00 US $ 0.00 US $ 10.00
Payment Received:
Total Received Payment Method Date Received
US $ 10.00 US $ 10.00 Credit Card 2013-11-10 06:28
Refund Information
Refund Date Refund Amount Comments
2013-11-13 04:02 US $ 10.00
I jakoś nie widzę pieniędzy na moim koncie,one wrócą na kartę wirtualną czy prosto na konto mbanku? Prosze o pomoc bo nie wiem czy pisać już do sprzedawcy czy do mbanku.

15 lis 2013, o 17:12

Było już parę razy pisane... spokojnie, pieniądze winny być zwrócone na Twoje konto od 3-10 dni. Trzeba czekać aż aliexpress wyśle pieniądz,e a Twój bank zaksięguje.
Jeżeli by nie doszły po tych dniach pisz wtedy do aliexpress.

16 lis 2013, o 21:46

witam,

chce dokonac zakupu na aliexpress, ale nie posiadam karty wirtualnej, a wyrobienie zajmuje czas.
czy ktos z forumowiczow posiada takowa bylby sklonny dokonac zakupy przy uzyciu swojej karty po uprzednim przelaniu pieniedzy na konto?

16 lis 2013, o 21:52

Zaloz sobie po szybkosci konto w aliorze do konca przyszlego tygodnia pewnie dostaniesz karty i nie bedziesz musial nikogo prosic :D a ogolnie to nie musisz miec karty wirtualnej zwykla debetowka do konta tez powinna dzialac.
Ostatnio edytowano 16 lis 2013, o 21:57 przez michaelred, łącznie edytowano 1 raz

Re: Odp: Jak płacić na aliexpress

16 lis 2013, o 21:57

14rpom3o napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
A co chcesz przelać...? $ ?

Re: Odp: Jak płacić na aliexpress

16 lis 2013, o 22:37

michaelred napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
2 tygodnie, bliższe prawdy. Chyba, że zapłaci za DHL.

17 lis 2013, o 00:01

michaelred napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ale jak ma zadziałaś debetowa w złotówkach ?

17 lis 2013, o 11:13

Droopy napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ale jak ma zadziałaś debetowa w złotówkach ?

Zacznij czytać ten temat od początku to się dowiesz jak działają karty w tym te dodawane do kont w zł

17 lis 2013, o 13:59

Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

W Syncu potrafią robić takie czary-mary :-P Zresztą nie musi być w złotówkach, czytać, czytać...

17 lis 2013, o 15:25

A ja mam pytanie o kupony.
Czasem przy ofertach jest taki przycisk "Get a US $3 coupon",
ale jak go naciskam nic się nie dzieje, nie dostałem żadnego kodu itp.
Czy jest w tym wypadku jakaś minimalna kwota zamówienia potrzebna, aby kupon aktywować? Udało się komuś użyć takiego kuponu?

17 lis 2013, o 15:34

nombreellos napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

kupony są w zakładce moje kupony - sprawdź
w momencie zakupu wybierasz opcję użyj kuponu
i wszystko w temacie :-)

18 lis 2013, o 14:23

a jak pójdę do oddziału banku to założenie konta oraz później tej karty walutowej odbędzie się na miejscu? nie będę musiał czekać tych od 4 do 10 dni tylko wszystko zostanie wydane mi na miejscu?
Odpowiedz