Dowiesz się tu jak robić zakupy na aliexpress, jak płacić na aliexpress, czy zapłacisz cło i Vat, co robić jak telefon zostanie zatrzymany przez celników, jak odesłać telefon do chin, jak prowadzić spór na aliexpress, zwrot płatności z aliexpress, reklamacje, gdzie śledzić przesyłki i nie przegapisz też promocji na aliexpress i innych chińskich sklepach.
Regulamin działu
Zakładając nowy watek upewnij się, czy taki sam temat nie został już poruszony na forum (w tym celu użyj opcji 'szukaj')
Nowo tworzone wątki: w złych działach/na poruszane wcześniej tematy/z pytaniami na które już wielokrotnie udzielono odpowiedz będą ZAMYKANE / USUWANE
19 sty 2016, o 10:49
Tonick, jeśli nie ufasz przesyłkom nierejestrowanym, to masz dwa wyjścia:
- ZAWSZE dopłacaj do przesyłki rejestrowanej (lub kuriera)
- odpuść sobie zakupy w Chinach (w sumie w polskim internecie też).
Poproś o wydłużenie czasu ochrony a po 60 dniach jak nie dostaniesz przesyłki otwórz spór.
19 sty 2016, o 10:52
Z tego co widzę to jak robiłem przelew z konta poprze przelewy24 to zostanie zwrócone na to konto po przewalutowaniu ?
W wypadku Przelewy24 zwracana jest dokładnie taka kwota jaką zapłaciłeś.
19 sty 2016, o 11:19
Ale jak nie chciałem całej refundacji tylko jakąś cześć i z tego co widzę na koncie aliexpress to jak napisałem że chcę 100zł to przy Refund Cash jest kwota 96,72zł a przy Cupon 3,28zł
19 sty 2016, o 11:24
No jeśli uzyłeś kuponu to normalne, że zwrot jest proporcjonalny, część dla Ciebie część dla Aliexpress.
19 sty 2016, o 13:20
Witajcie.
Mam mały problem, a mianowicie zamówiłem przesyłkę i ona nie dotarła. Jestem w trakcie refund, tylko problem w tym, że sprzedawca prosi o moje konto PayPal. Owszem, mam założone konto itd. tylko nie wiem co ja mam jemu podać by takowy zwrot do mnie trafił. Trochę to głupie-mam konto i nie potrafię z niego korzystać.
Nie wiem co podać- adres mail czy numer karty przypisany do konta, a może coś innego?
Pozdrawiam.
19 sty 2016, o 13:37
faq-dzialu-zakupy-zanim-zadasz-pytanie-przeczytaj-t15077.htmlJa normalnie zacznę zaraz rozdzielać warny. Po co jest ten FAQ, dla ozdoby?
19 sty 2016, o 13:41
Nawet na ozdobę się nie nadaje ;]
Fakt wielu ludzi zamiast najpierw coś przeczytać to pyta. Dobrze by było gdyby u góry tu wyżej dokładnie w tym miejscu
http://s20.postimg.org/ta2qllrtp/screenshot_481.jpg była taka notka i link do FAQ przynajmniej w tym jednym dziale, za to było by to widoczne w każdym temacie na każdej stronie.
19 sty 2016, o 17:32
Dopłaciłem do rejestrowanej ale chinol i tak wysłał normalną, napisałem mu ze coś jest nie tak a on na to: "dear,it's the request of ALI ,order under $7 can't be checked by yourself ,but just in chinese web ,and if you want to check it ,you need to order more than $7 next time,please understand.when you have the parcel ,please connect us to refund shipping cost,ok ?"
Nie bardzo znam angielski ale wg. mnie to nawija makaron a raczej ryż ;) na uszy.
19 sty 2016, o 20:20
nagrałem.Napisałem o tym na poczatku
19 sty 2016, o 20:38
Założyłem spór i chcę odzyskać część kwoty. Sprzedawca jeszcze nie ustosunkował się do żądania.
Czy po edycji sporu opcją Modify (chcę wpisać inną kwotę) licznik czasu na odpowiedź sprzedawcy zostanie zresetowany?
19 sty 2016, o 22:22
Zdaje się, że tak. Ostatnio ktoś opisywał, że przez zmianę warunków czas wrócił do początkowej wartości.