Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.
Odpowiedz

Re: Inteligentne odkurzacze, roboty sprzątające

30 paź 2017, o 21:46

Migotka8923 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ale moc czego, ssania? Na dywanach daje rade. Ogólnie osprzęt jak w iLife A4.
Właśnie biorę kolejnego, 3 już, dla znajomych. Wezmę tą opcję Seller shipping... - zobaczymy jak będzie.
Mój chodzi bez problemów od grudnia 2016.

30 paź 2017, o 22:07

jack_ napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Ale moc czego, ssania? Na dywanach daje rade. Ogólnie osprzęt jak w iLife A4.
Właśnie biorę kolejnego, 3 już, dla znajomych. Wezmę tą opcję Seller shipping... - zobaczymy jak będzie.
Mój chodzi bez problemów od grudnia 2016.

Chodzilo o moc ssania :)

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

30 paź 2017, o 22:10

Dibea jaki ma styl jazdy przemyslany?

30 paź 2017, o 22:16

Warson napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!
Ja ogólnie to polecam tego xiaomi, dywany mam ale płaskie i tu nie ma żadnego problemu wręcz jestem zachwycony bo mam kota w chacie a jest tak czysto jakby go nie było. Odkurzacz jeździ codziennie i mam tylko nadzieję, że szybko się nie rozpadnie. :-D co do dywanu wystającego, puszystego czy 3d to nie wiem bo mnie zawsze takie dywany wnerwiały właśnie przy sprzątaniu więc wywaliłem. Z tego co z testów widziałem to ta nowa wersja xiaomi daje radę we wszystkich sytuacjach więc może dopłać te 8 stówek i będziesz mieć spokój.B-)

Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka

30 paź 2017, o 22:17

Gdzie go można kupic na alie nie znalazlam ani na gearbest :/

30 paź 2017, o 22:38

Migotka8923 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tak startuje z bazy, odkurza i wraca na bazę, albo tam skąd został wystartowany - jeśli to nie była baza.
Jedzie po krawędzi, następnie po literze S. Następnie dalej po krawędzi i dalej po S. Nie odbija się bezmyślnie od ścian.
Rozkłada pomieszczeni na części i tak etapowo odkurza.

Ja to uznaję jako model pośredni pomiędzy iLife'ami a Xiaomi.
Nie ma appki jak Xiaomi i tego całego WiFi.
Włączasz, robi co trzeba i wraca do bazy. Tyle i aż tyle.
https://youtu.be/JNBHd5DChsY

30 paź 2017, o 22:50

A gdzie co można kupic? Masz może filmik jak radzi sobie na dywanie?

30 paź 2017, o 23:01

Jaki to dywan? Im dłuższy włos tym będzie gorzej.
Syn ma dywan z dłuższym włosem i odkurza. Jednak w tym pokoju spędza więcej czasu więc podejrzewam, że gdy koła się ślizgają na dywanie on to zalicza jako przesuw w swojej pamięci.
Tak samo z takim lekkim malutkim - mam taki w łazience - przesuwa go. Ale to już jest dywanik co prawie nic nie waży i jest miękki jak ściereczka kuchenna.

W sypialni mam dwa krótkowłose i jedzie bez problemu.
Wjeżdża na wysokie progi, czasami nawet za wysokie ;-)

Tutaj dałem linka do Aliexpress - wybierz Sellers shipping method jako wysyłkę - jest spora szansa na brak VATu:
inteligentne-odkurzacze-roboty-sprzatajace-t28234-2352.html#p364657

30 paź 2017, o 23:13

Krotki wlos ale jest grubszy trochę od takiej standardowej wykładziny.

30 paź 2017, o 23:18

Nie potrafię jednoznacznie odpowiedzieć. Mogę powiedzieć jedynie, że wszystkie odkurzacze mają raczej te same problemy z dywanami.
Spróbuj na youtube znaleźć test iLife A4 lub A4s z takim podobnym Tobie dywanem.
Jak on wjedzie i jest OK to Dibea także.

https://www.youtube.com/results?search_ ... +a4+carpet
https://www.youtube.com/results?search_ ... a4s+carpet

30 paź 2017, o 23:47

1. Witam się na forum,
2. Małe ostrzeżenie co do Gearbest. Moja historia:
- 13.09 zamawiam z GB odkurzacz Xiaomi, płacę Przelewy24 (tak, osiołek ze mnie), dostawa - Priority Line
- mija miesiąc i kompletnie nic,
- 12.10 dostaję info, że "Due to restrictions with your selected shipping method, your order has been shipped using Registered Mail." - wkurzony myślę - miesiąc w plecy ale przynajmniej wysłali!
- 26.10 dostaję info, że jednak nie wysłali - odkurzacze się wyprzedały (the product your ordered is now unavailable),
- 30.10 - mam czekać na zwrot kasy 7-14 dni roboczych.
Może jestem wyjątkiem i po prostu miałem pecha ale takie podejście sklepu jest dla mnie nieakceptowalne. Wam życzę więcej szczęścia.
PS Żeby nie było całkiem off topic - gdzie poza GB kupować aby jakość obsługi była wyraźnie lepsza?

31 paź 2017, o 10:55

Wyjatkiem nie jestes ale i nie pierwszym i ostatnim. Taki urok zakupow w chinskich sklepach.
Co do zakupow to mozesz go kupic praktycznie wszedzie, np. aze.com wysylka z Polski za 1250zl.
Odpowiedz