Aliexpress , co warto kupić w Chinach, co się opłaca, co ma dobrą jakość i niską cenę? Najlepsze znaleziska, kupony, cebule, promocje. Recenzje zakupów z aliexpress, unboxingi paczek z Chin.
Wszystkie chińskie sklepy.
Odpowiedz

Re: Hong Kong Goldway - współpraca, promocje, pomoc.

13 lip 2016, o 15:11

TU

I opcja seller's shipping method - Drożej, ale bez vat ^^

13 lip 2016, o 17:27

Może mi ktoś powiedzieć jak kto jest z tym przedłużeniem gwarancji? Mam 3 dni od daty zakupu czy od daty dotarcia do mnie?

13 lip 2016, o 17:44

Od dotarcia.

13 lip 2016, o 20:50

robocop1992 napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Quis napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Tzn.że wystawiam pozytywny feedback i automatycznie gwarancja się przedłuża czy jakoś mam do nich napisać?
Poza tym nadmienię tylko że zamawiałem RN3PP 29.06 a dziś do mnie dotarł kurierem bez dodatkowych opłat.Czyli płatna opcja "Seller's Shipping Method" działa bez zarzutu.

13 lip 2016, o 23:54

Wystawiasz feedback i tyle.

14 lip 2016, o 01:01

Goldway jakoś musi nabić sobie te komentarze. Przypuszczam, że pomógłby i później, ale po co ryzykować. Szczególnie jeśli ktoś nie zmienia softu lub umie przewrócić ustawienia z dnia zakupu.
Goldway to nasz sprzedawca. Nie miałem możliwości korzystać z jego usług, ale widać, że zależy mu na dobrych relacjach z nami.

14 lip 2016, o 06:31

Witam, moje pytanie dotyczy opcji wysyłki DHL przy MI5. Ludzie piszą, że teraz naliczają VAT od zadeklarowanej wartości paczki, ktoś zamawiał w ten sposób ostatnio ten telefon i potwierdza :)?

Wysłane z mojego MX4 Pro przy użyciu Tapatalka

14 lip 2016, o 10:25

Dzikiwons napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Pozwolę sobie zabrać głos. Pracowałem 6 lat w DHL.
Firmy kurierskie mają bardzo dużo przesyłek więc bardzo często odprawa przyśpieszona jest na kwotę zawartą podaną przez nadawcę w dokumentach.
Nie mniej jednak każdego dnia UC decyduje ile oraz które przesyłki z tak zwaną niską wartością zabierają na kontrolę celem weryfikacji czy towar nie przylatuje z zaniżoną wartości w stosunku do wartości rzeczywistej.
Nie ma 100% pewności, że towar zostanie oclony po wartości zadeklarowanej przez wysyłającego.

14 lip 2016, o 11:56

Dokładnie, były sytuację że opodatkowania była jednak faktyczną wartość telefonu. Nie należy tego dhl brać jako pewniak jeśli chodzi o niski VAT, jeśli się nie spieszy to lepszą opcją jest EU express

14 lip 2016, o 13:22

Eu express też nie jest znowu takie wolne. W poniedziałek mi wysłali, a tydzień później w środę miałem telefon w rękach.

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

14 lip 2016, o 13:43

Dziś ostatni dzień promocji na rn3pp, także muszę podjąć męską decyzję co do wysyłki i z tego co czytam większość wybiera eu express. Sam zastanawiam się nad opcją darmową. 30 % szans na vat to nie tak dużo + dłuższa wysyłka mi nie przeszkadza. W sklepie xiaomi telefon kosztuje 900zł, jeśli doliczyli by mi vat od ceny telefonu to wyniósł by mnie ~820zł czyli i tak jestem do przodu. Myślał ktoś podobnie i czy aby na pewno warto jest dopłacić za eu express ?

14 lip 2016, o 13:53

Jeszcze gdzie mieszkasz? Jak blisko Zabrza to wer prawie pewne, że Ci dołoży VAT. Póki jest przerwa w strajku to nawet szybko może przejść przesyłka.

Z tapatalka
Odpowiedz