Hej szukam telefonu- następcy Mi Note 10 pro.
Cena (bez VAT):coś około 2k netto
Wielkość ekranu/Rozdzielczość: duży, coś jak w 10
Ilość RAM/ROM/Procesor: muszą jakieś być ;)
Dual/Single sim: bez znaczenia
Preferowane marki: tylko Xiaomi
(ewentualnie Samsung, ale Huawei nie zniosę :D)
Miejsce zakupu(Polska/Chiny): tam gdzie znajdę taniej
Wymagania (parametry, funkcje)/Opis:
Ok, więc szukam telefonu do robienia zdjęć. Coś co zastąpi mi lustrzankę itp, zdjęcia na bloga/insta podróżniczego, smartfon do fotografowania czarnego psa w złym oświetleniu i całe to fotograficzne yadayada. Do gier mam NS, na telefonie czasem bawię się Raid Shadows, i serio takiego grania wystarczy ten sprzęt co mam aż nadto. Zależy mi na naprawdę jak najlepszych zdjęciach. Z nietypowych zdjęć lubię fotografować jeże w ogrodzie, i latarka w telefonie jest super opcją.
Obecny telefon muszę zmienic, inaczej na razie w sumie wystarczyłby on, ale konieczne naprawy (stłuczony ekran przedni, pęknięcie pleców, konieczna wymiana głośnika) to w sumie spora kwota, i wolę ją włożyć w coś nowego ;)
Fajnie jakby był lżejszy niż obecny, ale nie musi.
Fajnie jakby obiektyw nie wystawał w ten dziwny sposób, ale jak wystaje to znowu, nie jest tak źle, przyzwyczaiłam się do odkładania telefonu ekranem do dołu
Fajnie jakby dało się włączyć latarkę i robić przy jej świetle zdjęcia, bo w Mi Note 10 tego nie ma (w Mi Note 3 pro się dało i było to wybawienie).
Może nie mieć Jack 3.5mm. Zniosę nawet jak będzie niebieski.
Dobra bateria (obecny ładuję dwa razy dziennie) będzie na pewno na +.
Telefon musi działać ok. 3 lata w dość trudnych warunkach i fajnie jakby zdjęcia nadal trzymały poziom ;)
Na razie rozważam Mi Note 12T, nie wiem czy to dobry trop ;)