Elephone Vowney Mocna specyfikacja, 4GB RAM, 21MPx

Nowe telefony z Chin, nowinki z chińskich fabryk, przecieki, plotki, zapowiedzi.

Re: Elephone Vowney Mocna specyfikacja, 4GB RAM, 21MPx

Postprzez vacov » 19 mar 2016, o 20:17

dracsirk opisz jakie są z nim problemy, co dobrze działa a co słabo
vacov

Telefon:: Huawei

Postprzez dracsirk » 19 mar 2016, o 22:42

vacov napisał(a):Kod został ukryty, aby go zobaczyć zarejestruj się lub zaloguj!

Mam go w użytku 4 dni więc wrażenia na goraco. Działa mega szybko (poprzednio miałem alcatel idol 3 5.5). Nie ma mikro lagów przy przełączaniu, aplikacje szybko wracają z tła .

Ekran super, dobre kąty widzenia, dość wąskie ramki ale widoczne jeśli ktoś zwraca na to uwagę. Wykonanie ok-metalowa ramka zapewnia że dobrze leży w dłoni.
Tylna obudowa ma ciekawą delikatnie chropowatą teksturę ale lekko się w niektórych miejscach ugina.
Bateria trzyma przy moim użytkowaniu 1 dzień - od 6 rano do około 19 schodzi w okolice 15%. Ja jestem tzw. heavy userem - używam 2 kart sim, w pracy dużo maili więc ciągła praca na 4g, zegarek podłączony przez bluetooth caly dzień, ekran czesto włączony i dość dużo rozmów. Mimo to od telefonu z bateria 4000mah spodziewałem się dłuższego czasu pracy. Idol 3 wytrzymywał podobnie a ma baterie 3000mah . Wydaje mi się że to wina softu - dość często czuje za cieply telefon w okolicy kamery. I patrząc na zużycie dużo zjada proces Telefon nieaktywny oraz Tryb gotowości.

Ten niby przycisk pod ekranem pokazuje, że Elephone chciał wprowadzić obsługę klawiszem jak w p9000 poniżej ekranu ale nie zdążył.
Dla mnie ważna funkcja- jest w pełni działające NFC-moge płacić telefonem w sklepach w pobliżu.

Tyle na szybko jesli coś konkretnego mam dopisać dajcie znać.
Moim zdaniem teraz lepiej jest poczekać na p9000 procesor ma ciut gorszy ale Vowney za chwilę według mnie straci wsparcie.

Wysłane z mojego Vowney Lite przy użyciu Tapatalka
dracsirk

Pochwały: 1

Postprzez matrusz » 23 mar 2016, o 00:51

Chyba wystarczy. :) Potrzebuje smartfona z ekranem 2k do Vr i baterią minimum 4000mah.
matrusz

Pochwały: 3
Telefon:: Zuk

Postprzez tpawel » 23 mar 2016, o 08:40

Czas pracy na baterii to wina procka. Zobaczcie ile na tej samej baterii trzyma redmi note 3 na mtk i redmi note 3 pro na snapie. Przepaść. I to by się prawie zgadzało patrząc na dużą baterie w elephone p8000,który też nie wiadomo jakich czasów nie wykręca no i porównując ulefone Power na mtk z baterią ponad 6Ah do redmi 3 na snapie z baterią 4Ah. Tu niby trochę mniejszy ekran,ale bateria ulefona jest połowę większa od redmi 3
tpawel
VIP

Pochwały: 116
Telefon:: POCO F2 PRO
ROM: Global

Poprzednia strona

Powrót do Nowości